Vergelijk 450 verzekeringen van 82 verzekeraars, 100% onafhankelijk!

Flevoland heeft meeste wanbetalers zorgverzekering

Zorgverzekering

In 2017 bevonden de meeste wanbetalers van de zorgverzekering zich in de provincies Flevoland (2,6 procent), Zuid-Holland (2,3 procent) en Groningen (1,9 procent). Dit blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).Woensdag 17 oktober 2018
De provincies Friesland, Drenthe, Overijssel, Gelderland, Utrecht, Noord-Holland, Noord-Brabant en Limburg delen de vierde plek met een percentage van 1,7 procent wanbetalers. Alleen in Zeeland werd met 1,1 procent een ruim lager percentage gemeten.
 
Minder wanbetalers
In 2014 zagen de meeste provincies het hoogste aantal wanbetalers. Destijds telde Flevoland nog 3,3 procent wanbetalers, gevolgd door Zuid-Holland met 3 procent. Het landelijk gemiddelde kwam in dat jaar uit op 2 procent, tegenover 1,7 procent in 2017. In de daaropvolgende jaren hebben we een duidelijke dalende trend gezien in de hoeveelheid verzekerden die hun zorgpremie niet kunnen of willen betalen.
 
Top drie schulden
Volgens Zorgverzekeringslijn-woordvoerder Sakina Saouti vallen zorgverzekeringsschulden in de top drie van de meest voorkomende schulden in Nederland. Souti moedigt personen met teveel (zorg)schulden en een te laag inkomen aan om naar de gemeente te stappen voor schuldhulp. Daarnaast zouden veel van deze mensen zich er niet bewust van zijn dat zij in aanmerking kunnen komen voor de zorgtoeslag.
iPad actie iPad winnen?
Deel uw ervaring en maak automatisch kans op een iPad 3!

Deel zelf uw ervaring
Handige informatie De gemiddelde zorgverzekering op Verzekeraar.nl scoort een 6.6 (488 ervaringen) en kost € 117,10 p/m.

Vergelijk zorgverzekeringen

Handige links:
Laatste nieuws
Geplaatst op dinsdag 1 januari 2019

Nederland had tot middernacht de tijd om voor een nieuwe zorgverzekering te kiezen. Volgens cijfers van Independer heeft men ook gebruik gemaakt van deze kans. In vergelijking met 2018, stapte ruim 20 procent meer mensen over van zorgverzekering. Van de overstappers besloot 16 procent tot de laatste dag van 2018 te wachten om de overstap in te...

Geplaatst op donderdag 27 december 2018

Volgens onderzoeksbureau Q&A Insights & Consultancy zou 12 procent van de Nederlanders van plan zijn een nieuwe zorgverzekering te kiezen voor 2019. Dit zou een fors hoger percentage overstappers zijn dan vorig jaar, waar 6,2 procent van de verzekerden de overstap maakte naar een nieuwe zorgverzekeraar. Het bureau voerde het onderzoek uit in...

Geplaatst op dinsdag 25 december 2018

Tot november 2018 heeft slechts een klein deel van de verzekerden optimaal gebruik gemaakt van de vergoedingen die onder de aanvullende dekkingen van de zorgverzekering vallen. Bijna 40 procent van de verzekerden stelt een deel geclaimd te hebben. Circa tien procent meldt helemaal geen gebruik te hebben gemaakt van aanvullende dekkingen.

Geplaatst op vrijdag 21 december 2018

Onderzoek door Q&A Insights & Consultancy, in opdracht van Independer, heeft aangetoond dat er nog altijd hardnekkige misverstanden bestaan omtrent de zorgverzekering. Zo zou grofweg dertig procent van de Nederlanders geloven dat het niet is toegestaan om van zorgverzekering over te stappen terwijl hij of zij in het ziekenhuis ligt, en is zo'n...

Geplaatst op vrijdag 21 december 2018

Ook in 2019 zal de gemeente Pijnacker-Nootdorp via zorgverzekeraar DSW een collectieve zorgverzekering aanbieden aan inwoners met een laag inkomen. De gemeente kwam tot een overeenkomst met de verzekeraar om bestaande afspraken te verlengen.

Meer nieuws
Ons pand Verzekeraar.nl
Vergelijk, kies en bespaar
Contact
Over Verzekeraar.nl:
Zij gingen u voor

Aantal vergelijkingen
door bezoekers in de
afgelopen 7 dagen:

16810
Vergelijk op Verzekeraar.nl o.a.: Monuta ANWB Ohra Inshared Centraal Beheer Achmea Unive Hema