Vergelijk 450 verzekeringen van 82 verzekeraars, 100% onafhankelijk!

20 procent meer ZZP'ers in de zorg

Zorgverzekering

In de eerste drie kwartalen van 2018 hebben circa 10.000 zorgmedewerkers ervoor gekozen om zich bij de Kamer van Koophandel (KvK) in te schrijven als ZZP'er in de zorg. Dit is een toename van zo'n 20 procent vergeleken met het voorgaande jaar. Zo blijkt uit onderzoek van de Volkskrant.Donderdag 25 oktober 2018
De krant meldt dat steeds meer zorgmedewerkers als zelfstandige aan de slag gaan om te ontkomen aan de hoge werkdruk, de administratieve lasten en andere omstandigheden bij de werkgever. Omdat er op de zorgmarkt sprake is van een krapte qua arbeiders, zijn de nieuwe ZZP'ers erg gewild en kunnen zij hoge tarieven rekenen voor hun diensten.
 
Duurder
Door de toename in het aantal nieuwe zorg ZZP'ers worden zorginstellingen geconfronteerd met hoge loonkosten. Alleen in 2017 al moest er 17 procent meer betaald worden voor het inhuren van zelfstandigen in ziekenhuizen en voor gehandicaptenzorg. Ouderenzorg werd 16,4 procent duurder terwijl GGZ 11 procent meer kostte. Bovendien wordt het voor de zorginstellingen moeilijker om werkroosters in te delen door een afnemend aantal vaste werknemers.
 
Reactie NVZ
Volgens de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen (NVZ) is het een slechte ontwikkeling dat steeds meer zorgwerknemers zich inschrijven als ZZP'er. “Dit verhoogt de werkdruk voor de collega’s die in loondienst zijn. Deze worden dubbel benadeeld door het feit dat zij wel bereid zijn lastige diensten te draaien”, aldus een woordvoerder. “Voor de patientveiligheid is het ook nog eens gevaarlijk, omdat er geen band bestaat tussen de ingehuurde ZZP'ers en de teamleden en de patienten. Een slechte samenwerking neemt extra risico’s met zich mee.”
 
Financiële problemen
Door het inhuren van dure ZZP'ers wordt de kans groter dat ziekenhuizen in de financiële problemen komen. Om personeelstekort op te vangen zijn ziekenhuizen vaak genoodzaakt om professionals in te huren. Het MC Slotervaart te Amsterdam zou door een dergelijke situatie al in de financiële problemen zijn beland. Dit ziekenhuis vroeg dinsdag samen met vier ziekenhuizen uit Flevoland om uitstel van betaling.
iPad actie iPad winnen?
Deel uw ervaring en maak automatisch kans op een iPad 3!

Deel zelf uw ervaring
Handige informatie De gemiddelde zorgverzekering op Verzekeraar.nl scoort een 6.6 (488 ervaringen) en kost € 117,10 p/m.

Vergelijk zorgverzekeringen

Handige links:
Laatste nieuws
Geplaatst op dinsdag 1 januari 2019

Nederland had tot middernacht de tijd om voor een nieuwe zorgverzekering te kiezen. Volgens cijfers van Independer heeft men ook gebruik gemaakt van deze kans. In vergelijking met 2018, stapte ruim 20 procent meer mensen over van zorgverzekering. Van de overstappers besloot 16 procent tot de laatste dag van 2018 te wachten om de overstap in te...

Geplaatst op donderdag 27 december 2018

Volgens onderzoeksbureau Q&A Insights & Consultancy zou 12 procent van de Nederlanders van plan zijn een nieuwe zorgverzekering te kiezen voor 2019. Dit zou een fors hoger percentage overstappers zijn dan vorig jaar, waar 6,2 procent van de verzekerden de overstap maakte naar een nieuwe zorgverzekeraar. Het bureau voerde het onderzoek uit in...

Geplaatst op dinsdag 25 december 2018

Tot november 2018 heeft slechts een klein deel van de verzekerden optimaal gebruik gemaakt van de vergoedingen die onder de aanvullende dekkingen van de zorgverzekering vallen. Bijna 40 procent van de verzekerden stelt een deel geclaimd te hebben. Circa tien procent meldt helemaal geen gebruik te hebben gemaakt van aanvullende dekkingen.

Geplaatst op vrijdag 21 december 2018

Onderzoek door Q&A Insights & Consultancy, in opdracht van Independer, heeft aangetoond dat er nog altijd hardnekkige misverstanden bestaan omtrent de zorgverzekering. Zo zou grofweg dertig procent van de Nederlanders geloven dat het niet is toegestaan om van zorgverzekering over te stappen terwijl hij of zij in het ziekenhuis ligt, en is zo'n...

Geplaatst op vrijdag 21 december 2018

Ook in 2019 zal de gemeente Pijnacker-Nootdorp via zorgverzekeraar DSW een collectieve zorgverzekering aanbieden aan inwoners met een laag inkomen. De gemeente kwam tot een overeenkomst met de verzekeraar om bestaande afspraken te verlengen.

Meer nieuws
Ons pand Verzekeraar.nl
Vergelijk, kies en bespaar
Contact
Over Verzekeraar.nl:
Zij gingen u voor

Aantal vergelijkingen
door bezoekers in de
afgelopen 7 dagen:

16810
Vergelijk op Verzekeraar.nl o.a.: Monuta ANWB Ohra Inshared Centraal Beheer Achmea Unive Hema