Vergelijk 450 verzekeringen van 82 verzekeraars, 100% onafhankelijk!

Stad Holland verhoogt zorgpremie met 8,75 euro

Zorgverzekering

Ruim een maand nadat zorgverzekeraar DSW als eerste bekend maakte welke zorgpremie zal gelden voor 2019, heeft Stad Holland nu als tweede verzekeraar de aankomende zorgpremie gepubliceerd. Klanten van Stad Holland zullen volgend jaar fors meer betalen dan in 2018, namelijk een verhoging van 8,75 euro per maand. Hiermee komt de premie van de restitutiepolis uit op 119,25 euro per maand.Zondag 4 november 2018
Een opmerkelijk detail is dat Stad Holland onderdeel is van DSW. In september maakte DSW bekend dat de zorgpremie met "slechts" 4,50 euro per maand verhoogd zou worden. De verhoging die Stad Holland doorvoert is daarmee aanzienlijk hoger. Volgens berekeningen van het kabinet zou de zorgpremie in 2019 met 10 euro omhoog gaan, waar Stad Holland nog wel onder weet te blijven.

Aanvullende dekkingen
Klanten van Stad Holland kunnen kiezen voor 6 aanvullende pakketten, bestaande uit Compact AV, Jongeren AV, AV-Standaard, AV-Top, Extra uitgebreide AV en AV Zorg Riant. Van deze aanvullende dekkingen zullen AV-standaard (van € 21,25 naar € 22,-), AV-Top (van € 35,- naar € 37,25), Extra uitgebreide AV (van € 47,25 naar € 51,-) en AV Zorg Riant (van € 59,75 naar € 64,25) duurder worden. Compact AV (€ 7,50) en Jongeren AV (€ 10,95) zullen dezelfde prijs houden als in 2018.

Overige zorgpremies
Tot nu toe hebben slechts 2 zorgverzekeraars laten weten wat klanten volgend jaar zullen betalen voor hun basis- en aanvullende dekkingen. De overgebleven zorgverzekeraars hebben tot 12 november de tijd om ook hun eigen premies bekend te maken. Dit moet ervoor zorgen dat consumenten voldoende tijd overhouden om het aanbod van alle partijen grondig te vergelijken op voorwaarden, dekkingen en premies. 
iPad actie iPad winnen?
Deel uw ervaring en maak automatisch kans op een iPad 3!

Deel zelf uw ervaring
Handige informatie De gemiddelde zorgverzekering op Verzekeraar.nl scoort een 6.6 (489 ervaringen) en kost € 117,10 p/m.

Vergelijk zorgverzekeringen

Handige links:
Laatste nieuws
Geplaatst op dinsdag 1 januari 2019

Nederland had tot middernacht de tijd om voor een nieuwe zorgverzekering te kiezen. Volgens cijfers van Independer heeft men ook gebruik gemaakt van deze kans. In vergelijking met 2018, stapte ruim 20 procent meer mensen over van zorgverzekering. Van de overstappers besloot 16 procent tot de laatste dag van 2018 te wachten om de overstap in te...

Geplaatst op donderdag 27 december 2018

Volgens onderzoeksbureau Q&A Insights & Consultancy zou 12 procent van de Nederlanders van plan zijn een nieuwe zorgverzekering te kiezen voor 2019. Dit zou een fors hoger percentage overstappers zijn dan vorig jaar, waar 6,2 procent van de verzekerden de overstap maakte naar een nieuwe zorgverzekeraar. Het bureau voerde het onderzoek uit in...

Geplaatst op dinsdag 25 december 2018

Tot november 2018 heeft slechts een klein deel van de verzekerden optimaal gebruik gemaakt van de vergoedingen die onder de aanvullende dekkingen van de zorgverzekering vallen. Bijna 40 procent van de verzekerden stelt een deel geclaimd te hebben. Circa tien procent meldt helemaal geen gebruik te hebben gemaakt van aanvullende dekkingen.

Geplaatst op vrijdag 21 december 2018

Onderzoek door Q&A Insights & Consultancy, in opdracht van Independer, heeft aangetoond dat er nog altijd hardnekkige misverstanden bestaan omtrent de zorgverzekering. Zo zou grofweg dertig procent van de Nederlanders geloven dat het niet is toegestaan om van zorgverzekering over te stappen terwijl hij of zij in het ziekenhuis ligt, en is zo'n...

Geplaatst op vrijdag 21 december 2018

Ook in 2019 zal de gemeente Pijnacker-Nootdorp via zorgverzekeraar DSW een collectieve zorgverzekering aanbieden aan inwoners met een laag inkomen. De gemeente kwam tot een overeenkomst met de verzekeraar om bestaande afspraken te verlengen.

Meer nieuws
Ons pand Verzekeraar.nl
Vergelijk, kies en bespaar
Contact
Over Verzekeraar.nl:
Zij gingen u voor

Aantal vergelijkingen
door bezoekers in de
afgelopen 7 dagen:

17256
Vergelijk op Verzekeraar.nl o.a.: Monuta ANWB Ohra Inshared Centraal Beheer Achmea Unive Hema