Vergelijk 445 verzekeringen van 82 verzekeraars, 100% onafhankelijk!

Zorgverzekering 75 procent duurder in 13 jaar

Zorgverzekering

Mensen die geen gebruik maken van hun basisverzekering, betaalden in 2018 zo'n 75 procent meer voor hun verzekering dan in 2006, het jaar waarin het nieuwe zorgstelsel werd ingevoerd. Wie wel gebruik maakt van de basisverzekering, betaalde 68 procent meer. Onderzoeksbureau MoneyView voerde het onderzoek naar de zorgkosten uit.Maandag 3 december 2018
Toen de nieuwe zorgverzekering in 2006 tot leven kwam, gebruikte deze een no-claim tot maximaal 225,- euro. Wie de zorgverzekering niet gebruikte, kreeg dit bedrag terug. Twee jaar later, in 2008, werd de no-claim vervangen voor het eigen risico. 

Premieverhoging 2019
In 2019 zal de gemiddelde zorgpremie 5,6 procent duurder worden. De zorgpremie steeg sinds 2006 jaarlijks, behalve in 2013 en 2014. Echter werden er in die jaren wel ruim hogere eigen risico's in het leven geroepen. 

Prijsverschillen 2019
MoneyView stelt dat er in 2019 ruime verschillen zullen zijn tussen de zorgpremies. Zo zal de duurste naturapolis ruim 28,- euro duurder zijn dan de goedkoopste naturapolis. Onder de restitutiepolissen bedraagt het verschil ruim twintig euro. 

Weinig overstappers
Ondanks de ruime verschillen in de premies, kiest jaarlijks grofweg 7 procent van de Nederlanders voor een nieuwe zorgverzekering. Meer dan 50 procent van de verzekerden is nog nooit overgestapt van zorgverzekeraar. 
iPad actie iPad winnen?
Deel uw ervaring en maak automatisch kans op een iPad 3!

Deel zelf uw ervaring
Handige informatie De gemiddelde zorgverzekering op Verzekeraar.nl scoort een 6.6 (489 ervaringen) en kost € 117,10 p/m.

Vergelijk zorgverzekeringen

Handige links:
Laatste nieuws
Geplaatst op dinsdag 1 januari 2019

Nederland had tot middernacht de tijd om voor een nieuwe zorgverzekering te kiezen. Volgens cijfers van Independer heeft men ook gebruik gemaakt van deze kans. In vergelijking met 2018, stapte ruim 20 procent meer mensen over van zorgverzekering. Van de overstappers besloot 16 procent tot de laatste dag van 2018 te wachten om de overstap in te...

Geplaatst op donderdag 27 december 2018

Volgens onderzoeksbureau Q&A Insights & Consultancy zou 12 procent van de Nederlanders van plan zijn een nieuwe zorgverzekering te kiezen voor 2019. Dit zou een fors hoger percentage overstappers zijn dan vorig jaar, waar 6,2 procent van de verzekerden de overstap maakte naar een nieuwe zorgverzekeraar. Het bureau voerde het onderzoek uit in...

Geplaatst op dinsdag 25 december 2018

Tot november 2018 heeft slechts een klein deel van de verzekerden optimaal gebruik gemaakt van de vergoedingen die onder de aanvullende dekkingen van de zorgverzekering vallen. Bijna 40 procent van de verzekerden stelt een deel geclaimd te hebben. Circa tien procent meldt helemaal geen gebruik te hebben gemaakt van aanvullende dekkingen.

Geplaatst op vrijdag 21 december 2018

Onderzoek door Q&A Insights & Consultancy, in opdracht van Independer, heeft aangetoond dat er nog altijd hardnekkige misverstanden bestaan omtrent de zorgverzekering. Zo zou grofweg dertig procent van de Nederlanders geloven dat het niet is toegestaan om van zorgverzekering over te stappen terwijl hij of zij in het ziekenhuis ligt, en is zo'n...

Geplaatst op vrijdag 21 december 2018

Ook in 2019 zal de gemeente Pijnacker-Nootdorp via zorgverzekeraar DSW een collectieve zorgverzekering aanbieden aan inwoners met een laag inkomen. De gemeente kwam tot een overeenkomst met de verzekeraar om bestaande afspraken te verlengen.

Meer nieuws
Ons pand Verzekeraar.nl
Vergelijk, kies en bespaar
Contact
Over Verzekeraar.nl:
Zij gingen u voor

Aantal vergelijkingen
door bezoekers in de
afgelopen 7 dagen:

12422
Vergelijk op Verzekeraar.nl o.a.: Monuta ANWB Ohra Inshared Centraal Beheer Achmea Unive Hema