Vergelijk 397 verzekeringen van 80 verzekeraars, 100% onafhankelijk!

Mobiele apparaten populair om zorgverzekeringen te vergelijken

In de provincie Flevoland blijkt ruim 44 procent van de bevolking een mobiel apparaat, zoals een tablet of smartphone, te gebruiken in de zoektocht naar een nieuwe zorgverzekering. In andere delen van Nederland ligt het gemiddelde aantal mobiele vergelijkers zo rond de 41 procent. Dit blijkt uit cijfers van Independer, dat in de afgelopen weken onderzoek deed naar het surfgedrag van bezoekers.Woensdag 19 december
Volgens de cijfers blijft de desktop computer de populairste keuze om online zorgverzekeringen te vergelijken. Ruim 58 procent van de bezoekers maakte gebruik van een gebruikelijke computer, zoals een pc of een laptop. 

WhatsApp
Mobiele vergelijkingen gaan steeds vaker gepaard met apps zoals WhatsApp. In vergelijking met vorig jaar, wordt er dit jaar al twee keer meer gebruik gemaakt van de WhatsApp-functie die Independer biedt. Deze functie maakt het mogelijk om snel een linkje te delen met andere (mobiele) gebruikers.

Basisdekking per provincie
In Groningen heeft men het vaakst gezocht naar een pure basisverzekering, met 26,8 procent van de bezoekers uit deze provincie. Groningen wordt gevolgd door Noord-Brabant (26,3 procent), Zeeland (26,2 procent), Utrecht (26,1 procent) en Friesland (25,3 procent). De rest van de volgorde wordt opgemaakt door Zuid-Holland, Noord-Holland, Limburg, Gelderland, Drenthe, Overijssel en Flevoland. 

Natura versus restitutie
Dit jaar zijn meer mensen op zoek geslagen naar een naturapolis. Terwijl in 2017 nog 70 procent van de vergelijkende mensen op zoek was naar een naturapolis, is dat in 2018 zelfs 80 procent. Ook in het standaard eigen risico valt een toename te zien van 67,3 procent in 2017 naar 69,20 procent dit jaar. Dit komt erop neer dat minder mensen van plan lijken te zijn om in 2019 vrijwillig eigen risico te willen. 
iPad actie iPad winnen?
Deel uw ervaring en maak automatisch kans op een iPad 3!

Deel zelf uw ervaring
Handige informatie De gemiddelde op Verzekeraar.nl scoort een 0 (2221 ervaringen) en kost € 0 p/m.

Vergelijk

Handige links:
Laatste nieuws
Geplaatst op dinsdag 1 oktober

Uit onderzoek van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) is gebleken dat 40 procent van de Nederlanders het terecht zou vinden als mensen met een ongezonde leefstijl een hogere zorgpremie moesten betalen. Zo zouden mensen die roken, drinken of overgewicht hebben, meer moeten bijdragen.

Geplaatst op dinsdag 24 september

Klanten van zorgverzekeraar DSW gaan in 2020 fors meer betalen voor de zorgpremie. Volgend jaar zal de premie van de basisverzekering 118,- euro per maand gaan kosten, tegenover 112,- euro dit jaar. Op jaarbasis komt dit neer op een stijging van 72,- euro.

Geplaatst op dinsdag 1 januari

Nederland had tot middernacht de tijd om voor een nieuwe zorgverzekering te kiezen. Volgens cijfers van Independer heeft men ook gebruik gemaakt van deze kans. In vergelijking met 2018, stapte ruim 20 procent meer mensen over van zorgverzekering. Van de overstappers besloot 16 procent tot de laatste dag van 2018 te wachten om de overstap in te...

Geplaatst op donderdag 27 december

Volgens onderzoeksbureau Q&A Insights & Consultancy zou 12 procent van de Nederlanders van plan zijn een nieuwe zorgverzekering te kiezen voor 2019. Dit zou een fors hoger percentage overstappers zijn dan vorig jaar, waar 6,2 procent van de verzekerden de overstap maakte naar een nieuwe zorgverzekeraar. Het bureau voerde het onderzoek uit in...

Geplaatst op dinsdag 25 december

Tot november 2018 heeft slechts een klein deel van de verzekerden optimaal gebruik gemaakt van de vergoedingen die onder de aanvullende dekkingen van de zorgverzekering vallen. Bijna 40 procent van de verzekerden stelt een deel geclaimd te hebben. Circa tien procent meldt helemaal geen gebruik te hebben gemaakt van aanvullende dekkingen.

Ons pand Verzekeraar.nl
Vergelijk, kies en bespaar
Contact
Over Verzekeraar.nl:
Zij gingen u voor

Aantal vergelijkingen
door bezoekers in de
afgelopen 7 dagen:

14126
Vergelijk op Verzekeraar.nl o.a.: Monuta ANWB Ohra Inshared Centraal Beheer Achmea Unive Hema