Vergelijk 397 verzekeringen van 80 verzekeraars, 100% onafhankelijk!

CZ-bestuursvoorzitter wil 15 ziekenhuizen sluiten

Wim van der Meeren, bestuursvoorzitter van CZ, één van ’s Nederlands grootste zorgverzekeraars, deed deze week een TV-oproep dat er wat hem betreft 15 ziekenhuizen gesloten kunnen worden. Van der Meeren stelt dat het zodoende mogelijk wordt om de alsmaar toenemende zorgkosten te beperken.Dinsdag 10 juli Just
Ziekenhuizen zijn in totaal verantwoordelijk voor ruim 25 procent van de toenemende zorgkosten. Volgens van der Meeren zou niemand er op achter uit gaan als bijvoorbeeld Amsterdam een ziekenhuis minder heeft. “In Amsterdam bevinden zich meerdere ziekenhuizen in dezelfde omgeving. Ook zullen er geen wachtlijsten ontstaan.”

Geen contracten
Marc Levi, topman van het AMC te Amsterdam, heeft gereageerd dat hij de taal van van der Meeren "dapper" vindt, maar het eigenlijk wel eens is met de CZ-bestuursvoorzitter. Levi heeft van der Meeren uitgenodigd daad bij woord te voegen, door geen contracten meer te sluiten met bepaalde ziekenhuizen. Met een klantenaantal van 3,4 miljoen is CZ de 3e grootste aanbieder van zorgverzekeringen van Nederland.

Hans Wiegel
Ook volgens oud-voorzitter van Zorgverzekeraars Nederland (ZN), Hans Wiegel, zou Nederland het best kunnen redden met minder ziekenhuizen. Dit riep Wiegel al in september 2011. Toen nog reageerde de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen (NVZ) op een negatieve manier. Wiegel zou zich volgens de vereniging voorbarig en onbeargumenteerd opstellen.
iPad actie iPad winnen?
Deel uw ervaring en maak automatisch kans op een iPad 3!

Deel zelf uw ervaring
Handige informatie De gemiddelde op Verzekeraar.nl scoort een 0 (2221 ervaringen) en kost € 0 p/m.

Vergelijk

Handige links:
Laatste nieuws
Geplaatst op dinsdag 1 oktober

Uit onderzoek van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) is gebleken dat 40 procent van de Nederlanders het terecht zou vinden als mensen met een ongezonde leefstijl een hogere zorgpremie moesten betalen. Zo zouden mensen die roken, drinken of overgewicht hebben, meer moeten bijdragen.

Geplaatst op dinsdag 24 september

Klanten van zorgverzekeraar DSW gaan in 2020 fors meer betalen voor de zorgpremie. Volgend jaar zal de premie van de basisverzekering 118,- euro per maand gaan kosten, tegenover 112,- euro dit jaar. Op jaarbasis komt dit neer op een stijging van 72,- euro.

Geplaatst op dinsdag 1 januari

Nederland had tot middernacht de tijd om voor een nieuwe zorgverzekering te kiezen. Volgens cijfers van Independer heeft men ook gebruik gemaakt van deze kans. In vergelijking met 2018, stapte ruim 20 procent meer mensen over van zorgverzekering. Van de overstappers besloot 16 procent tot de laatste dag van 2018 te wachten om de overstap in te...

Geplaatst op donderdag 27 december

Volgens onderzoeksbureau Q&A Insights & Consultancy zou 12 procent van de Nederlanders van plan zijn een nieuwe zorgverzekering te kiezen voor 2019. Dit zou een fors hoger percentage overstappers zijn dan vorig jaar, waar 6,2 procent van de verzekerden de overstap maakte naar een nieuwe zorgverzekeraar. Het bureau voerde het onderzoek uit in...

Geplaatst op dinsdag 25 december

Tot november 2018 heeft slechts een klein deel van de verzekerden optimaal gebruik gemaakt van de vergoedingen die onder de aanvullende dekkingen van de zorgverzekering vallen. Bijna 40 procent van de verzekerden stelt een deel geclaimd te hebben. Circa tien procent meldt helemaal geen gebruik te hebben gemaakt van aanvullende dekkingen.

Ons pand Verzekeraar.nl
Vergelijk, kies en bespaar
Contact
Over Verzekeraar.nl:
Zij gingen u voor

Aantal vergelijkingen
door bezoekers in de
afgelopen 7 dagen:

13280
Vergelijk op Verzekeraar.nl o.a.: Monuta ANWB Ohra Inshared Centraal Beheer Achmea Unive Hema