iPad actie iPad winnen?
Deel uw ervaring over een verzekeraar en maak kans op een iPad 3!

Deel zelf uw ervaring
OHRA

Beoordeling OHRA
OHRA verzekeringen
Scoort gemiddeld een 7.2 (44 reviews)

Verzekeringen van OHRA

Ervaringen met OHRA Verzekeringen (44)



Sorteer recensies op:
Ohra doet niet moeilijk en levert goede prijs en kwaliteit Totaalscore: 8.0
Maandpremie: 8  
Eigen risico: 8  
Dekking: 8  
Klantenservice: 8  
Voorwaarden: 8  
Totaalscore: 8.0
Door Paul op zaterdag 10 december 2016 over OHRA Zorgverzekering

In de tijd dat ik de zorgverzekering van ohra heb, heb ik nog nooit een probleem gehad met de verzekeraar. Inboedel, reis, auto en motorverzekering heb ik ook bij ohra lopen.

Mijn voorkeur gaat vaker wel dan niet uit naar de verzekeringen van ohra, omdat ze meestal de beste prijs en kwaliteit aanbieden. Bij de zorgverzekering is dat niet anders, want ze bieden als goedkoopste een 100% vrije zorgkeuze verzekering aan.

De laatste jaren lukt het meestal wel om online mijn verzekeringszaken te regelen. Daarvoor altijd telefonisch contact gehad met ohra en op vriendelijke wijze te woord gestaan en geholpen. Moeilijk doen ze bij ohra zeer zeker niet.

Via de ohra app is het tegenwoordig makkelijk om nota's in te dienen in slechts een paar stappen. Voorheen was ik niet onder de indruk van de app, deze werkte namelijk slecht en had veel bugs waarna ik alsnog de klantenservice kon bellen. Maar gelukkig werkt de app tegenwoordig perfect!

Scherp geprijsde basisverzekering en aanvullende dekkingen Totaalscore: 7.8
Maandpremie: 8  
Eigen risico: 8  
Dekking: 7  
Klantenservice: 8  
Voorwaarden: 8  
Totaalscore: 7.8
Door Michael op vrijdag 2 december 2016 over OHRA Zorgverzekering

Ik ben verzekerd met de basisverzekering + tandengaaf 250 + OHRA sterk. Hier heb ik vooral voor gekozen omdat ik zodoende ook in het buitenland dekking heb voor spoedeisende hulp. Het bevat ook 9 fysiotherapie behandelingen maar omdat ik die nooit gebruik had ik liever gezien dat ik die uit de dekking had kunnen gooien voor een premieverlaging. Met deze combinatie kom ik in 2017 uit op een maandpremie van 126,19 euro voor mijn zorgverzekering maar dan weet ik tenminste wel dat ik alles heb wat ik nodig heb.

Tandengaaf 250 vergoedt 100% van consulten, gaatjes, reinigingen, verdovingen, kronen, bruggen, etc tot 250 euro tegen 15,39 euro per maand. OHRA heeft ook tandengaaf 500 tegen 28,36 euro per maand, deze heb ik zelf ingeruild voor de goedkopere dekking omdat ik niet eens in de buurt kwam van 500 euro aan kosten tijdens mijn bezoeken aan de tandarts.

Absolute winnaar op gebied van maandpremie en kwaliteit zorgverzekering Totaalscore: 9.0
Maandpremie: 9  
Eigen risico: 9  
Dekking: 9  
Klantenservice: 9  
Voorwaarden: 9  
Totaalscore: 9.0
Door Marco b. op woensdag 30 november 2016 over OHRA Zorgverzekering

De zorgverzekering van OHRA valt onder die van de CZ-groep en heeft daarmee gelijk een goed gerespecteerde basis. Voordeel van OHRA is natuurlijk dat het een prijsvechter is en dat valt ook in de combinatie van de maandprijs én kwaliteit van de zorgverzekering terug te zien. OHRA biedt namelijk een échte restitutiepolis aan voor een maandelijks tarief dat zelfs met de goedkoopste naturapolissen kan concurreren. Het verschil in kwaliteit is daardoor ook gelijk fors, omdat er bij OHRA de best mogelijke keuzevrijheid voor zorgverleners wordt aangeboden. Ter vergelijking zou de klant bij de concurrenten met een naturapolis 25 tot 35 procent van de kosten zelf moeten dekken. Zelfs in 2017 houdt OHRA de maandelijkse premie zo laag mogelijk, want ze hebben een van de kleinste tariefverhogingen doorgevoerd voor dat jaar, vergeleken met de rest van de zorgverzekeraars.

Is OHRA een aanrader op basis van maandpremie en kwaliteit? Absoluut. Een betere aanbieder is er momenteel niet.

Goede en correcte informatieverstrekking met snelle uitbetaling declaraties Totaalscore: 7.8
Maandpremie: 8  
Eigen risico: 7  
Dekking: 7  
Klantenservice: 10  
Voorwaarden: 7  
Totaalscore: 7.8
Door Monique op zondag 27 november 2016 over OHRA Zorgverzekering

Op tijd en op heldere manier respons gekregen van ohra over een vergoeding van een bepaalde behandeling waar ik meer informatie over moest hebben. Vervolgens is de behandeling en de vergoeding er van naar afspraak verlopen. Declaraties ook gemakkelijk via de website van ohra in te dienen waarna zij het bedrag snel overboeken. Ben goed te spreken over deze zorgverzekering en heb vooralsnog geen intentie om de verzekering stop te zetten en voort te zetten bij een concurrent.

Veel gemak en goede behandeling van de klant!! Totaalscore: 8.6
Maandpremie: 10  
Eigen risico: 8  
Dekking: 8  
Klantenservice: 9  
Voorwaarden: 8  
Totaalscore: 8.6
Door Martha op vrijdag 25 november 2016 over OHRA Zorgverzekering

Zoals het er nu voor staat blijf ik in 2017 zekersteweten bij de zorgverzekering van ohra!!

Voordat ik naar ohra ging was ik 'een nummertje' bij menzis. Bij ohra behandelen ze hun klanten een aanzienlijk stuk beter en bovendien ben ik ook goedkoper uit voor een gelijke zorgverzekering met dezelfde dekkingen en meer keuzevrijheid.

Kosten bij de apotheek worden automatisch afgeschreven en ik kan alles bijhouden via de app van ohra, zoals hoeveel eigen risico ik dit jaar nog zelf te vergoeden heb.

Door het gemak voor de klant ben ik zeer goed te spreken over de zorgverzekering van ohra en voor wat je terugkrijgt is er geen goedkoper alternatief te vinden!!

Uitgebreide beoordeling van de OHRA zorgverzekering Totaalscore: 7.4
Maandpremie: 8  
Eigen risico: 7  
Dekking: 7  
Klantenservice: 8  
Voorwaarden: 7  
Totaalscore: 7.4
Door Stefan op woensdag 2 november 2016 over OHRA Zorgverzekering

Maandpremie.
Op dit punt scoort OHRA erg goed als zorgverzekeraar (maar natuurlijk ook bij andere verzekeringen). OHRA biedt meer dan de goedkoopste aanbieder van zorgverzekeringen en biedt op hetzelfde moment vergelijkbare kwaliteit met die zorgverzekeringen van andere aanbieders. Qua maandpremie geef ik de zorgverzekering van OHRA een 8.

Eigen risico.
Hier valt weinig over te zeggen. Deze is verplicht en wettelijk bepaald. De korting die op de maandpremie gegeven wordt bij vrijwillig verhogen is in ieder geval aantrekkelijk.

Dekking.
Op het gebied van dekking is [de website van] OHRA niet de meest duidelijke. Alles kan gevonden worden maar daar moet je als bezoeker of klant wel even wat moeite voor doen. Het gaat tenminste om een restitutiepolis waarbij je vrije zorgkeuze hebt. Er gelden wel voorwaarden voor niet-gecontracteerde zorgverleners die bovengemiddelde kosten in rekening brengen. De kans op zelf bijbetalen is dus altijd aanwezig wanneer je naar een bij OHRA onbekende zorgverlener gaat. Hier geef ik OHRA een 7.

Klantenservice.
De klantenservice van OHRA vind ik zelf absoluut goed. Geen lange reactie- of wachttijden en ook altijd een goed onderbouwd antwoord. Wederom een 8!

Voorwaarden.
Komt een beetje neer op hetzelfde verhaal als de dekking. De voorwaarden zijn prima, maar zouden wat minder ingewikkeld mogen zijn om te vinden, en in sommige gevallen, te begrijpen. Een 7.

Verdere beoordelingspunten.
- Veel gemak voor de klant (speciale app voor smartphones e.d. om jouw zorgverzekering te beheren);
- Snel in het storten van geld. Ik heb nooit langer dan 1-2 weken hoeven wachten;
- Aanvullende dekkingen (Sterk, Aanvullend, Extra Aanvullend en Uitgebreid + verschillende tandartsdekkingen) die voor iedereen wel wat te bieden hebben. Hoe de kosten hiervan met andere zorgverzekeraars vergeleken kunnen worden kan ik helaas niet zeggen.

Zorgverzekering van OHRA erg goed bevallen Totaalscore: 8.0
Maandpremie: 8  
Eigen risico: 8  
Dekking: 8  
Klantenservice: 8  
Voorwaarden: 8  
Totaalscore: 8.0
Door L. v/d Brink op zaterdag 8 oktober 2016 over OHRA Zorgverzekering

2016 was het eerste jaar dat ik de zorgverzekering van OHRA een kans heb gegeven en tot nu toe is dat mij heel goed bevallen. Ik vind het erg fijn dat verzekeren bij OHRA voornamelijk online verloopt en ook hebben zij een goed werkende app beschikbaar om declaraties in te dienen en belangrijke gegevens in te zien. Voor mij is deze zorgverzekering zeker het verlengen waard, maar we zullen eerst moeten zien of ze aantrekkelijk blijven met de premie zoals in 2016 wel het geval is / was met een maandpremie van onder de 100 euro.

Ohra weet wel hoe ze klanten moeten helpen bij autoschade Totaalscore: 8.0
Maandpremie: 7  
Eigen risico: 7  
Dekking: 8  
Klantenservice: 10  
Voorwaarden: 8  
Totaalscore: 8.0
Door Fam. K. op dinsdag 22 december 2015 over OHRA Autoverzekering (all risk)

Absoluut geen klagen over de volledige autoverzekering van ohra, de maandprijs ligt rond hetzelfde niveau als bij andere prijsvechtende autoverzekeraars en de service van ohra kan echt niet veel beter.

Enkele maanden geleden was het helaas het geval dat onze vrij nieuwe gezinsauto total loss werd verklaard. Daarvoor had ohra alles op zich genomen, van het vervoeren van de auto naar een garage naar keuze tot het leveren van goede verwachtingen en adviezen. Geheel volgens afspraak gebruik kunnen maken van de nieuwwaarderegeling, zonder klagen of doen uitbetaald, en niet veel langer reden wij weer rond in hetzelfde model.

Aanrader!

Informatief, probleemoplossend, voordelig, ideale zorgverzekering! Totaalscore: 9.2
Maandpremie: 10  
Eigen risico: 10  
Dekking: 8  
Klantenservice: 10  
Voorwaarden: 8  
Totaalscore: 9.2
Door Mmp op woensdag 9 december 2015 over OHRA Zorgverzekering

Slechts eenmaal heb ik een klein probleempje ervaren bij Ohra, namelijk dat er per ongeluk tweemaal een bedrag van mijn rekening werd afgeschreven. Ik hoefde dit alleen even te melden bij de klantenservice en het werd binnen 72u opgelost.

Verder ben ik volledig positief over de zorgverzekering van Ohra. Ohra is een relatief voordelige verzekeraar, ook voor de rest van de verzekeringen die ze aanbieden.

Verder is alles overzichtelijk en volledig duidelijk. Heb je vragen of twijfels dan weet de klantenservice hier altijd antwoord op te geven. I.t.t. sommige andere verzekeraars heeft Ohra wel een klantenservice die op de hoogte is van de aangeboden producten, aanvullende dekkingen, etc.

Ze zijn ook altijd goed te bereiken en komen zoals ik net al zei met snelle oplossingen. Voor mij is deze zorgverzekering gewoon ideaal. Ik blijf ongetwijfeld bij de zorgverzekering van Ohra in 2016.

ohra doet niet moeilijk en betaald 100% uit Totaalscore: 8.8
Maandpremie: 9  
Eigen risico: 8  
Dekking: 9  
Klantenservice: 9  
Voorwaarden: 9  
Totaalscore: 8.8
Door Peter & Jo op donderdag 5 november 2015 over OHRA Inboedelverzekering

Erg goede ervaring met de inboedelverzekering van ohra. Niet alleen is deze inboedelverzekering aan de goedkope kant ook is hij goed op het gebied van dekking en voorwaarden. Na inbraak is van alles overhoop gehaald, gestolen en vernield, en zelfs zonder alle bonnen aan te kunnen tonen is 100% van de opgegeven schade vergoed door ohra. Misschien dat het 2 a 3 weken duurde voordat het geld werd gestort, ook hier erg positief over!

Ons pand Verzekeraar.nl
Vergelijk, kies en bespaar
Contact
Over Verzekeraar.nl:
Zij gingen u voor

Aantal vergelijkingen
door bezoekers in de
afgelopen 7 dagen:

16076
Vergelijk op Verzekeraar.nl o.a.: Monuta ANWB Ohra Inshared Centraal Beheer Achmea Unive Hema