iPad actie iPad winnen?
Deel uw ervaring over een verzekeraar en maak kans op een iPad 3!

Deel zelf uw ervaring
OHRA

Beoordeling OHRA
OHRA verzekeringen
Scoort gemiddeld een 7.3 (47 reviews)

Verzekeringen van OHRA

Ervaringen met OHRA Verzekeringen (47)



Sorteer recensies op:
En de zorg wordt in 2018 weer eens duurder, schokkend! Totaalscore: 7.4
Maandpremie: 7  
Eigen risico: 7  
Dekking: 8  
Klantenservice: 7  
Voorwaarden: 8  
Totaalscore: 7.4
Door Frank op donderdag 9 november 2017 over OHRA Zorgverzekering

Vrij teleurgesteld dat OHRA volgend jaar de maandpremie met zo'n slap excuus verhoogt met ruim 3 euro per maand. Het ergst is nog wel dat er geen onderscheid wordt gemaakt tussen "nette" en "foute" verzekerden. € 108 per maand vind ik een hoop geld voor een basisverzekering, zelfs met vrije zorgkeuze, als iemand die helemaal nooit ziek is omdat ie nog iets energie steekt in een gezonde leefstijl en een voedzaam dieet. Dit laat wat mij betreft alleen maar zien dat ons huidige zorgsysteem keihard faalt en slechts perfect uitpakt voor de farmaceutische industrie om grof geld te blijven verdienen aan "chronisch" zieken die te dom zijn om te stoppen met roken en te stoppen met het vreten van hele blokken kaas en pakken boterhamworst, het liefst nog in combinatie met elkaar voor optimale smaak. Maar hey, gelukkig betalen de gezonde mensen ook mee, zo belandt het geld uiteindelijk met alle zekerheid in de zakken van de pillenverstrekkers. Het is een kwestie van tijd dat zorgverzekeraars een maandpremie van 200 euro per maand bekend gaan maken met een verplicht eigen risico van 1000 euro omdat Nederlanders zo graag in de voetsporen willen treden van de Amerikanen met morbide obesitas, hart- en vaatziekten, diabetes 2, hoge bloeddruk dankzij hun zoute snackjes en mentale ziektes door de met verzadigde vetten vernauwde bloedvaten in hun kop.

Om de zorgkosten te beperken is een levenslange pillenverslaving niet het antwoord, dat zal enkel bijdragen aan de kosten. Men moet eens kappen met ongezond te vreten, elke avond weer een zak chips in de ene hand en een extra large coca cola in de ander. "Groente eten? Nee, bah! Fruit eten? Nee joh, ik drink wel een keer een fruitsapje." Aldus de actuele mentaliteit van de gemiddelde Nederlander.

Aan het einde van de review moet ik eerlijk blijven en perspectief houden, door OHRA een voldoende te geven. Concurrerende restitutiepolissen blijven nu eenmaal € 10 per maand duurder zonder extra voordelen te bieden over die van OHRA. Het zorgstelsel blijft om absoluut over te janken, zo slecht en oneerlijk voor wie om te beginnen al meer geld (sportabonnement/-apparatuur/-kleding, duurder biologisch eten in plaats van het dagelijks vreten van gesubsidieerde kiloknallers met roomsaus en een bak roomijs met slagroom als toetje, etc.) en tijd investeert in zijn of haar gezondheid. Aan het einde van de maand zijn we dubbel zo duur uit (met uitzondering vergeleken met 2-pakjes-per-dag-rokers) zonder er ook maar iets voor terug te krijgen... Het is ook zeker geen goed teken dat de zorgverzekeraars tot nu toe bekend hebben gemaakt dat ze reserves aanbreken om de premies voor 2018 "betaalbaar te houden". In 2019 kunnen we dus rekenen op een tientje de maand extra of nog meer, aangezien het kabinet het blijkbaar nodig vindt om het eigen risico te bevriezen?!? Want het is niet logisch dat het ongezonde volk de meeste kosten draagt? Zucht... Nog even en we kunnen allemaal aan de antidepressiva (ondanks al het bewijs dat aantoont dat het averechts werkt, zoals zoveel van de continu voorgeschreven medicijnen, maar het gaat om het idee, toch?).

Geschikte reisverzekering voor een wereldreis Totaalscore: 8.6
Maandpremie: 8  
Eigen risico: 8  
Dekking: 9  
Klantenservice: 9  
Voorwaarden: 9  
Totaalscore: 8.6
Door Ger op maandag 16 oktober 2017 over OHRA Reisverzekering

Ohra staat bij iedereen wel hoog aangeschreven met haar reisverzekering voor een wereldreis. Na alle reisverzekeraars en reisverzekeringen met elkaar vergeleken te hebben om er zeker van te zijn dat ik van mijn wereldreis van 10 maanden kon genieten, is mijn persoonlijke keus ook op de doorlopende reisverzekering van Ohra gevallen. Deze doorlopende verzekering is zeer geschikt voor een maandenlange of zelfs jarenlange wereldreis. De verzekering is bovendien flexibel, want het is mogelijk om achteraf het aantal dagen omlaag of omhoog bij te stellen. Ik moest wegens persoonlijke redenen ruim drie maanden eerder naar huis dan opgegeven. Dit bleek geen probleem, want ik kon dit gewoon aanpassen in Mijn Ohra, waarna de kosten gelijk omlaag konden. Ohra biedt doorlopende reisverzekeringen aan voor allerlei specifieke doelen, van wintersport en stedentrips tot duikvakanties, stages en vrijwilligerswerk. Ik raad de doorlopende reisverzekering op zijn minst aan voor een wereldreis, want daarmee is mijn eigen ervaring zeer positief.

Een internetverbinding is wel een aanrader voor deze zorgverzekering Totaalscore: 7.8
Maandpremie: 8  
Eigen risico: 8  
Dekking: 8  
Klantenservice: 8  
Voorwaarden: 7  
Totaalscore: 7.8
Door Rob op maandag 2 oktober 2017 over OHRA Zorgverzekering

Zelf heb ik geen klachten over de zorgverzekering van OHRA. Ik beschik over een internetabonnement wat ervoor zorgt dat ik niet word benadeeld door een zeer aparte regel die OHRA heeft.

Want: ik moet ook de zorgverzekeringen voor mijn oudere oom en tantes via het internet regelen. Zij beschikken zelf niet over een internetabonnement en zouden daarom ruim 9 euro (of iets in die richting) extra pér máánd betalen dan iemand die zijn / haar zaakjes via het internet regelt.

Extra kosten in rekening brengen voor klanten die geen internet hebben en dus meer papierwerk opleveren, is nog 1 ding. Maar bijna 10 euro per maand / 108€ per jaar? Dat is wel aan de belachelijke kant! Volgens mij is dat ook helemaal niet het geval bij concurrenten van OHRA. Hoeveel ouderen zijn er die niet met het internet overweg kunnen en zich niet verdiepen in de verschillende zorgverzekeringen? Precies...

Zoals ik eerder al zei, heb ik zelf geen klachten over OHRA. Alles werkt goed en tegen een prima tarief. Dat geldt, natuurlijk, zolang je geen oudere bent zonder internetverbinding.

Ohra doet niet moeilijk en levert goede prijs en kwaliteit Totaalscore: 8.0
Maandpremie: 8  
Eigen risico: 8  
Dekking: 8  
Klantenservice: 8  
Voorwaarden: 8  
Totaalscore: 8.0
Door Paul op zaterdag 10 december 2016 over OHRA Zorgverzekering

In de tijd dat ik de zorgverzekering van ohra heb, heb ik nog nooit een probleem gehad met de verzekeraar. Inboedel, reis, auto en motorverzekering heb ik ook bij ohra lopen.

Mijn voorkeur gaat vaker wel dan niet uit naar de verzekeringen van ohra, omdat ze meestal de beste prijs en kwaliteit aanbieden. Bij de zorgverzekering is dat niet anders, want ze bieden als goedkoopste een 100% vrije zorgkeuze verzekering aan.

De laatste jaren lukt het meestal wel om online mijn verzekeringszaken te regelen. Daarvoor altijd telefonisch contact gehad met ohra en op vriendelijke wijze te woord gestaan en geholpen. Moeilijk doen ze bij ohra zeer zeker niet.

Via de ohra app is het tegenwoordig makkelijk om nota's in te dienen in slechts een paar stappen. Voorheen was ik niet onder de indruk van de app, deze werkte namelijk slecht en had veel bugs waarna ik alsnog de klantenservice kon bellen. Maar gelukkig werkt de app tegenwoordig perfect!

Scherp geprijsde basisverzekering en aanvullende dekkingen Totaalscore: 7.8
Maandpremie: 8  
Eigen risico: 8  
Dekking: 7  
Klantenservice: 8  
Voorwaarden: 8  
Totaalscore: 7.8
Door Michael op vrijdag 2 december 2016 over OHRA Zorgverzekering

Ik ben verzekerd met de basisverzekering + tandengaaf 250 + OHRA sterk. Hier heb ik vooral voor gekozen omdat ik zodoende ook in het buitenland dekking heb voor spoedeisende hulp. Het bevat ook 9 fysiotherapie behandelingen maar omdat ik die nooit gebruik had ik liever gezien dat ik die uit de dekking had kunnen gooien voor een premieverlaging. Met deze combinatie kom ik in 2017 uit op een maandpremie van 126,19 euro voor mijn zorgverzekering maar dan weet ik tenminste wel dat ik alles heb wat ik nodig heb.

Tandengaaf 250 vergoedt 100% van consulten, gaatjes, reinigingen, verdovingen, kronen, bruggen, etc tot 250 euro tegen 15,39 euro per maand. OHRA heeft ook tandengaaf 500 tegen 28,36 euro per maand, deze heb ik zelf ingeruild voor de goedkopere dekking omdat ik niet eens in de buurt kwam van 500 euro aan kosten tijdens mijn bezoeken aan de tandarts.

Absolute winnaar op gebied van maandpremie en kwaliteit zorgverzekering Totaalscore: 9.0
Maandpremie: 9  
Eigen risico: 9  
Dekking: 9  
Klantenservice: 9  
Voorwaarden: 9  
Totaalscore: 9.0
Door Marco b. op woensdag 30 november 2016 over OHRA Zorgverzekering

De zorgverzekering van OHRA valt onder die van de CZ-groep en heeft daarmee gelijk een goed gerespecteerde basis. Voordeel van OHRA is natuurlijk dat het een prijsvechter is en dat valt ook in de combinatie van de maandprijs én kwaliteit van de zorgverzekering terug te zien. OHRA biedt namelijk een échte restitutiepolis aan voor een maandelijks tarief dat zelfs met de goedkoopste naturapolissen kan concurreren. Het verschil in kwaliteit is daardoor ook gelijk fors, omdat er bij OHRA de best mogelijke keuzevrijheid voor zorgverleners wordt aangeboden. Ter vergelijking zou de klant bij de concurrenten met een naturapolis 25 tot 35 procent van de kosten zelf moeten dekken. Zelfs in 2017 houdt OHRA de maandelijkse premie zo laag mogelijk, want ze hebben een van de kleinste tariefverhogingen doorgevoerd voor dat jaar, vergeleken met de rest van de zorgverzekeraars.

Is OHRA een aanrader op basis van maandpremie en kwaliteit? Absoluut. Een betere aanbieder is er momenteel niet.

Goede en correcte informatieverstrekking met snelle uitbetaling declaraties Totaalscore: 7.8
Maandpremie: 8  
Eigen risico: 7  
Dekking: 7  
Klantenservice: 10  
Voorwaarden: 7  
Totaalscore: 7.8
Door Monique op zondag 27 november 2016 over OHRA Zorgverzekering

Op tijd en op heldere manier respons gekregen van ohra over een vergoeding van een bepaalde behandeling waar ik meer informatie over moest hebben. Vervolgens is de behandeling en de vergoeding er van naar afspraak verlopen. Declaraties ook gemakkelijk via de website van ohra in te dienen waarna zij het bedrag snel overboeken. Ben goed te spreken over deze zorgverzekering en heb vooralsnog geen intentie om de verzekering stop te zetten en voort te zetten bij een concurrent.

Veel gemak en goede behandeling van de klant!! Totaalscore: 8.6
Maandpremie: 10  
Eigen risico: 8  
Dekking: 8  
Klantenservice: 9  
Voorwaarden: 8  
Totaalscore: 8.6
Door Martha op vrijdag 25 november 2016 over OHRA Zorgverzekering

Zoals het er nu voor staat blijf ik in 2017 zekersteweten bij de zorgverzekering van ohra!!

Voordat ik naar ohra ging was ik 'een nummertje' bij menzis. Bij ohra behandelen ze hun klanten een aanzienlijk stuk beter en bovendien ben ik ook goedkoper uit voor een gelijke zorgverzekering met dezelfde dekkingen en meer keuzevrijheid.

Kosten bij de apotheek worden automatisch afgeschreven en ik kan alles bijhouden via de app van ohra, zoals hoeveel eigen risico ik dit jaar nog zelf te vergoeden heb.

Door het gemak voor de klant ben ik zeer goed te spreken over de zorgverzekering van ohra en voor wat je terugkrijgt is er geen goedkoper alternatief te vinden!!

Uitgebreide beoordeling van de OHRA zorgverzekering Totaalscore: 7.4
Maandpremie: 8  
Eigen risico: 7  
Dekking: 7  
Klantenservice: 8  
Voorwaarden: 7  
Totaalscore: 7.4
Door Stefan op woensdag 2 november 2016 over OHRA Zorgverzekering

Maandpremie.
Op dit punt scoort OHRA erg goed als zorgverzekeraar (maar natuurlijk ook bij andere verzekeringen). OHRA biedt meer dan de goedkoopste aanbieder van zorgverzekeringen en biedt op hetzelfde moment vergelijkbare kwaliteit met die zorgverzekeringen van andere aanbieders. Qua maandpremie geef ik de zorgverzekering van OHRA een 8.

Eigen risico.
Hier valt weinig over te zeggen. Deze is verplicht en wettelijk bepaald. De korting die op de maandpremie gegeven wordt bij vrijwillig verhogen is in ieder geval aantrekkelijk.

Dekking.
Op het gebied van dekking is [de website van] OHRA niet de meest duidelijke. Alles kan gevonden worden maar daar moet je als bezoeker of klant wel even wat moeite voor doen. Het gaat tenminste om een restitutiepolis waarbij je vrije zorgkeuze hebt. Er gelden wel voorwaarden voor niet-gecontracteerde zorgverleners die bovengemiddelde kosten in rekening brengen. De kans op zelf bijbetalen is dus altijd aanwezig wanneer je naar een bij OHRA onbekende zorgverlener gaat. Hier geef ik OHRA een 7.

Klantenservice.
De klantenservice van OHRA vind ik zelf absoluut goed. Geen lange reactie- of wachttijden en ook altijd een goed onderbouwd antwoord. Wederom een 8!

Voorwaarden.
Komt een beetje neer op hetzelfde verhaal als de dekking. De voorwaarden zijn prima, maar zouden wat minder ingewikkeld mogen zijn om te vinden, en in sommige gevallen, te begrijpen. Een 7.

Verdere beoordelingspunten.
- Veel gemak voor de klant (speciale app voor smartphones e.d. om jouw zorgverzekering te beheren);
- Snel in het storten van geld. Ik heb nooit langer dan 1-2 weken hoeven wachten;
- Aanvullende dekkingen (Sterk, Aanvullend, Extra Aanvullend en Uitgebreid + verschillende tandartsdekkingen) die voor iedereen wel wat te bieden hebben. Hoe de kosten hiervan met andere zorgverzekeraars vergeleken kunnen worden kan ik helaas niet zeggen.

Zorgverzekering van OHRA erg goed bevallen Totaalscore: 8.0
Maandpremie: 8  
Eigen risico: 8  
Dekking: 8  
Klantenservice: 8  
Voorwaarden: 8  
Totaalscore: 8.0
Door L. v/d Brink op zaterdag 8 oktober 2016 over OHRA Zorgverzekering

2016 was het eerste jaar dat ik de zorgverzekering van OHRA een kans heb gegeven en tot nu toe is dat mij heel goed bevallen. Ik vind het erg fijn dat verzekeren bij OHRA voornamelijk online verloopt en ook hebben zij een goed werkende app beschikbaar om declaraties in te dienen en belangrijke gegevens in te zien. Voor mij is deze zorgverzekering zeker het verlengen waard, maar we zullen eerst moeten zien of ze aantrekkelijk blijven met de premie zoals in 2016 wel het geval is / was met een maandpremie van onder de 100 euro.

Ons pand Verzekeraar.nl
Vergelijk, kies en bespaar
Contact
Over Verzekeraar.nl:
Zij gingen u voor

Aantal vergelijkingen
door bezoekers in de
afgelopen 7 dagen:

12533
Vergelijk op Verzekeraar.nl o.a.: Monuta ANWB Ohra Inshared Centraal Beheer Achmea Unive Hema