Vergelijk 397 verzekeringen van 80 verzekeraars, 100% onafhankelijk!

Premies ASR woonverzekeringen omhoog

Aansprakelijkheidsverzekering

Vandaag maakte ASR Verzekeringen bekend dat er per 1 november hogere premies zullen gelden voor haar opstal-, inboedel- en aansprakelijkheidsverzekering. Voor de opstalverzekering zal een verhoging van 6,3 procent worden doorgevoerd. De toename van de inboedelverzekering bedraagt zelfs 9,4 procent. Deze premieverhogingen gelden voor bestaande klanten pas vanaf 2013, zodra het nieuwe verzekeringsjaar ingaat.Woensdag 3 oktober ASR
Independer.nl sprak eerder dit jaar al over de verwachting van toenemende premies voor woonverzekeringen, nadat de vergelijkingssite zag hoe fors het aantal schadeclaims toenam. ASR geeft de toenemende schadeclaims ook op als reden om de premies voor inboedel- en opstalverzekeringen te verhogen. Ook door stevige regenbuien zou het aantal waterschades fink zijn gestegen. Daarnaast wordt als reden genoemd dat consumenten over steeds meer en steeds duurdere producten beschikken, zoals laptops, smartphones en camera’s. Er zijn dus meer én hogere claims.

Aansprakelijkheidsverzekering
De ASR Aansprakelijkheidsverzekering krijgt een bredere dekking. Deze neemt toe van 1.000.000 euro naar 1.250.000 euro. Volgens meerdere rechterlijke uitspraken zou het nieuwe verzekerde bedrag een stuk realistischer zijn. Als gevolg van de bredere dekking moet de premie echter wel toenemen.

Woonverzekeringen vergelijken
Klanten van ASR kregen in 2011 ook al te maken met een flinke verhoging van de premies voor woonverzekeringen. Hierdoor zou het kunnen lonen om woonhuisverzekeringen te vergelijken op dekkingen en premies. Niet alle woonhuisverzekeraars hebben een premieverhoging doorgevoerd.
iPad actie iPad winnen?
Deel uw ervaring en maak automatisch kans op een iPad 3!

Deel zelf uw ervaring
Handige informatie De gemiddelde aansprakelijkheidsverzekering op Verzekeraar.nl scoort een 6.8 (90 ervaringen) en kost € 3,01 p/m.

Vergelijk aansprakelijkheidsverzekeringen

Handige links:
Laatste nieuws
Geplaatst op vrijdag 7 oktober

Schadeverzekeraars mogen de premies van hun verzekeringen voortaan met maximaal 10 procent automatisch verhogen. Als de verzekeraar de verzekeringspremie verder wil verhogen dan moet deze als geheel nieuwe verzekering gezien worden en moet er eerst toestemming zijn van de verzekerde om de nieuwe verzekering in te laten gaan. Het...

Geplaatst op donderdag 25 december

Op 22 december heeft Nationale Nederlanden verschillend premies verhoogd. Onder de getroffen producten vallen de aansprakelijkheidsverzekering, inboedelverzekering, opstalverzekering, rechtsbijstandsverzekering, doorlopende reisverzekering en autoverzekering. De premies zijn met 1 tot 13 procent toegenomen.

Geplaatst op donderdag 25 december

Op 22 december heeft Nationale Nederlanden verschillend premies verhoogd. Onder de getroffen producten vallen de aansprakelijkheidsverzekering, inboedelverzekering, opstalverzekering, rechtsbijstandsverzekering, doorlopende reisverzekering en autoverzekering. De premies zijn met 1 tot 13 procent toegenomen.

Geplaatst op zaterdag 25 oktober

Het Verbond van Verzekeraars (VvV) heeft de schade van de eerste herfststorm van 2014 berekend en meldt dat deze meevalt. De storm van afgelopen dinsdag heeft circa 2 miljoen euro aan schade verricht. In 2013 wist de herfststorm maar liefst 100 miljoen euro aan schade te veroorzaken.

Geplaatst op dinsdag 7 augustus

Volgens vergelijkingssite Independer.nl hebben extreme weersomstandigheden in 2012 er al voor gezorgd dat woonverzekeringen meer hebben moeten uitkeren dan in heel 2011. Independer.nl heeft een stijging van 111 procent in schade geconstateerd. Hiernaast is het aantal nieuwe klanten met een woonverzekering toegenomen met 40 procent. “Als gevolg...

Ons pand Verzekeraar.nl
Vergelijk, kies en bespaar
Contact
Over Verzekeraar.nl:
Zij gingen u voor

Aantal vergelijkingen
door bezoekers in de
afgelopen 7 dagen:

14126
Vergelijk op Verzekeraar.nl o.a.: Monuta ANWB Ohra Inshared Centraal Beheer Achmea Unive Hema