Vergelijk 397 verzekeringen van 80 verzekeraars, 100% onafhankelijk!

Interpolis schrapt dekkingen alternatieve geneeswijzen

In 2014 zullen klanten van Interpolis zich niet meer aanvullend kunnen dekken voor de kosten die voortkomen uit alternatieve geneeswijzen. Onder meer homeopathie en acupunctuur zullen niet langer vergoed worden door de aanvullende verzekering van de zorgverzekeraar.Dinsdag 5 november Interpolis
Als reden geeft Interpolis op dat het alleen wil investeren in vergoedingen die een meerwaarde hebben. Door het schrappen van de dekkingen voor alternatieve geneesmethoden, kunnen bijvoorbeeld fysiotherapie en buitenlanddekking verbeterd worden. Volgens de zorgverzekeraar kunnen daar torenhoge rekeningen ontstaan.
 
Antroposofie
Niet alleen de vergoedingen voor homeopathie en acupunctuur zullen geschrapt worden. Ook voor de kosten voor antroposofische geneesmiddelen hoeven klanten geen vergoeding meer te verwachten in 2014. “Door het schrappen van de dekkingen willen we niet zeggen dat we geen heil zien in deze manieren van genezen”, stelt Arné van de Boom van Interpolis.
 
Premie
In 2013 moest er nog 109,75 euro betaald worden voor de zorgverzekering van Interpolis. Volgend jaar zal de maandpremie enorm dalen naar slechts 92,- euro per maand. Wel verdwijnen er verschillende vergoedingen, zo ook voor brillen, kraampakketten, inentingen en plaswekkers.
iPad actie iPad winnen?
Deel uw ervaring en maak automatisch kans op een iPad 3!

Deel zelf uw ervaring
Handige informatie De gemiddelde op Verzekeraar.nl scoort een 0 (2221 ervaringen) en kost € 0 p/m.

Vergelijk

Handige links:
Laatste nieuws
Geplaatst op dinsdag 1 oktober

Uit onderzoek van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) is gebleken dat 40 procent van de Nederlanders het terecht zou vinden als mensen met een ongezonde leefstijl een hogere zorgpremie moesten betalen. Zo zouden mensen die roken, drinken of overgewicht hebben, meer moeten bijdragen.

Geplaatst op dinsdag 24 september

Klanten van zorgverzekeraar DSW gaan in 2020 fors meer betalen voor de zorgpremie. Volgend jaar zal de premie van de basisverzekering 118,- euro per maand gaan kosten, tegenover 112,- euro dit jaar. Op jaarbasis komt dit neer op een stijging van 72,- euro.

Geplaatst op dinsdag 1 januari

Nederland had tot middernacht de tijd om voor een nieuwe zorgverzekering te kiezen. Volgens cijfers van Independer heeft men ook gebruik gemaakt van deze kans. In vergelijking met 2018, stapte ruim 20 procent meer mensen over van zorgverzekering. Van de overstappers besloot 16 procent tot de laatste dag van 2018 te wachten om de overstap in te...

Geplaatst op donderdag 27 december

Volgens onderzoeksbureau Q&A Insights & Consultancy zou 12 procent van de Nederlanders van plan zijn een nieuwe zorgverzekering te kiezen voor 2019. Dit zou een fors hoger percentage overstappers zijn dan vorig jaar, waar 6,2 procent van de verzekerden de overstap maakte naar een nieuwe zorgverzekeraar. Het bureau voerde het onderzoek uit in...

Geplaatst op dinsdag 25 december

Tot november 2018 heeft slechts een klein deel van de verzekerden optimaal gebruik gemaakt van de vergoedingen die onder de aanvullende dekkingen van de zorgverzekering vallen. Bijna 40 procent van de verzekerden stelt een deel geclaimd te hebben. Circa tien procent meldt helemaal geen gebruik te hebben gemaakt van aanvullende dekkingen.

Ons pand Verzekeraar.nl
Vergelijk, kies en bespaar
Contact
Over Verzekeraar.nl:
Zij gingen u voor

Aantal vergelijkingen
door bezoekers in de
afgelopen 7 dagen:

14126
Vergelijk op Verzekeraar.nl o.a.: Monuta ANWB Ohra Inshared Centraal Beheer Achmea Unive Hema