Vergelijk 397 verzekeringen van 80 verzekeraars, 100% onafhankelijk!

Zorg en Zekerheid verlaagt zorgpremie met 12 euro op jaarbasis

Net als DSW zal Zorg en Zekerheid de zorgpremie in 2018 verlagen in plaats van verhogen. Verzekerden zullen voor de basispremie 1 euro per maand minder betalen, wat neerkomt op een maandpremie van 103,60 euro per maand. De zorgverzekeraar maakte bekend dat het reserves in zal schakelen om de premie te verlagen.Woensdag 8 november Zorg en Zekerheid
“De kostprijs van de zorg is hoger dan de premie die we in 2018 voor onze basisverzekering rekenen”, stelt Zorg en Zekerheid-voorzitter Ton van Houten. Hiermee doelt de verzekeraar op de reserves die het inzet om de premie voor volgend jaar zo aantrekkelijk mogelijk te houden. Ook OHRA en Delta Lloyd maakten vandaag hun premies voor 2018 bekend met de mededeling dat zij hun reserves inzetten om de premies niet te zwaar te laten stijgen. De restitutiepolis van OHRA wordt 3,40 euro duurder (107,95 euro per maand) terwijl de restitutieverzekering van Delta Lloyd 3,75 euro duurder wordt(119,58 euro per maand).
 
Premies 2018
Op dit moment hebben 4 bekende verzekeraars hun premies voor 2018 bekend gemaakt, namelijk DSW, OHRA, Zorg en Zekerheid en Delta Lloyd. De grootste zorgverzekeraars van Nederland (Achmea, VGZ, CZ en Menzis) hebben nog geen nieuws naar buiten gebracht met betrekking tot de nieuwe maandpremies. De zorgmaatschappijen hebben tot uiterlijk 12 november de  tijd om deze bekend te maken om de consument voldoende tijd te geven om zorgverzekeringen voor volgend jaar te vergelijken.
iPad actie iPad winnen?
Deel uw ervaring en maak automatisch kans op een iPad 3!

Deel zelf uw ervaring
Handige informatie De gemiddelde op Verzekeraar.nl scoort een 0 (2221 ervaringen) en kost € 0 p/m.

Vergelijk

Handige links:
Laatste nieuws
Geplaatst op dinsdag 1 oktober

Uit onderzoek van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) is gebleken dat 40 procent van de Nederlanders het terecht zou vinden als mensen met een ongezonde leefstijl een hogere zorgpremie moesten betalen. Zo zouden mensen die roken, drinken of overgewicht hebben, meer moeten bijdragen.

Geplaatst op dinsdag 24 september

Klanten van zorgverzekeraar DSW gaan in 2020 fors meer betalen voor de zorgpremie. Volgend jaar zal de premie van de basisverzekering 118,- euro per maand gaan kosten, tegenover 112,- euro dit jaar. Op jaarbasis komt dit neer op een stijging van 72,- euro.

Geplaatst op dinsdag 1 januari

Nederland had tot middernacht de tijd om voor een nieuwe zorgverzekering te kiezen. Volgens cijfers van Independer heeft men ook gebruik gemaakt van deze kans. In vergelijking met 2018, stapte ruim 20 procent meer mensen over van zorgverzekering. Van de overstappers besloot 16 procent tot de laatste dag van 2018 te wachten om de overstap in te...

Geplaatst op donderdag 27 december

Volgens onderzoeksbureau Q&A Insights & Consultancy zou 12 procent van de Nederlanders van plan zijn een nieuwe zorgverzekering te kiezen voor 2019. Dit zou een fors hoger percentage overstappers zijn dan vorig jaar, waar 6,2 procent van de verzekerden de overstap maakte naar een nieuwe zorgverzekeraar. Het bureau voerde het onderzoek uit in...

Geplaatst op dinsdag 25 december

Tot november 2018 heeft slechts een klein deel van de verzekerden optimaal gebruik gemaakt van de vergoedingen die onder de aanvullende dekkingen van de zorgverzekering vallen. Bijna 40 procent van de verzekerden stelt een deel geclaimd te hebben. Circa tien procent meldt helemaal geen gebruik te hebben gemaakt van aanvullende dekkingen.

Ons pand Verzekeraar.nl
Vergelijk, kies en bespaar
Contact
Over Verzekeraar.nl:
Zij gingen u voor

Aantal vergelijkingen
door bezoekers in de
afgelopen 7 dagen:

14126
Vergelijk op Verzekeraar.nl o.a.: Monuta ANWB Ohra Inshared Centraal Beheer Achmea Unive Hema