Vergelijk 397 verzekeringen van 80 verzekeraars, 100% onafhankelijk!

Regionale zorgverzekeraar Salland verlaagt premie flink

Salland Zorgverzekeringen maakte zaterdag een 11,45 euro goedkopere premie voor 2018 bekend. Verzekerden zullen volgend jaar 101,50 euro per maand betalen voor hun basisverzekering. Met deze premieverlaging is Salland tot nu toe ruim de goedkoopste zorgverzekeraar.Zondag 12 november Salland
Hoewel de meeste zorgverzekeraars een 3 á 4 euro duurdere zorgpremie hebben aangekondigd, kondigt Salland tegen alle verwachtingen in juist een 11 euro goedkopere premie aan. Als reden hiervoor geeft de verzekeraar op dat ze slechts regionaal actief zijn (in de provincies Gelderland en Overijssel) en ook uitsluitend contracten hebben afgesloten met de zorgverleners binnen deze provincies. Door gericht de juiste zorg in te kopen kan Salland de premie in 2018 fors verlagen.
 
Premiewijzigingen 2018
Samen met Menzis, Zorg en Zekerheid en DSW heeft Salland nu een gelijke of lagere premie voor volgend jaar aangekondigd. De overige zorgverzekeraars hebben juist een premieverhoging aangekondigd. Delta Lloyd (+ 3,75 euro p/m), OHRA en CZ (+ 3,40 euro p/m), Univé en VGZ (+ 3,25 euro p/m) en Zilveren Kruis (+ 2 euro p/m) zullen de basispremie met tientallen euro's per jaar verhogen. Tijdens Prinsjesdag maakte het kabinet bekend een gemiddelde stijging van 6 euro per maand te verwachten. Menzis stelde de premie volgend jaar gelijk te houden omdat de gemaakte schatting van de zorguitgaven te ruim zou zijn.
iPad actie iPad winnen?
Deel uw ervaring en maak automatisch kans op een iPad 3!

Deel zelf uw ervaring
Handige informatie De gemiddelde op Verzekeraar.nl scoort een 0 (2221 ervaringen) en kost € 0 p/m.

Vergelijk

Handige links:
Laatste nieuws
Geplaatst op dinsdag 1 oktober

Uit onderzoek van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) is gebleken dat 40 procent van de Nederlanders het terecht zou vinden als mensen met een ongezonde leefstijl een hogere zorgpremie moesten betalen. Zo zouden mensen die roken, drinken of overgewicht hebben, meer moeten bijdragen.

Geplaatst op dinsdag 24 september

Klanten van zorgverzekeraar DSW gaan in 2020 fors meer betalen voor de zorgpremie. Volgend jaar zal de premie van de basisverzekering 118,- euro per maand gaan kosten, tegenover 112,- euro dit jaar. Op jaarbasis komt dit neer op een stijging van 72,- euro.

Geplaatst op dinsdag 1 januari

Nederland had tot middernacht de tijd om voor een nieuwe zorgverzekering te kiezen. Volgens cijfers van Independer heeft men ook gebruik gemaakt van deze kans. In vergelijking met 2018, stapte ruim 20 procent meer mensen over van zorgverzekering. Van de overstappers besloot 16 procent tot de laatste dag van 2018 te wachten om de overstap in te...

Geplaatst op donderdag 27 december

Volgens onderzoeksbureau Q&A Insights & Consultancy zou 12 procent van de Nederlanders van plan zijn een nieuwe zorgverzekering te kiezen voor 2019. Dit zou een fors hoger percentage overstappers zijn dan vorig jaar, waar 6,2 procent van de verzekerden de overstap maakte naar een nieuwe zorgverzekeraar. Het bureau voerde het onderzoek uit in...

Geplaatst op dinsdag 25 december

Tot november 2018 heeft slechts een klein deel van de verzekerden optimaal gebruik gemaakt van de vergoedingen die onder de aanvullende dekkingen van de zorgverzekering vallen. Bijna 40 procent van de verzekerden stelt een deel geclaimd te hebben. Circa tien procent meldt helemaal geen gebruik te hebben gemaakt van aanvullende dekkingen.

Ons pand Verzekeraar.nl
Vergelijk, kies en bespaar
Contact
Over Verzekeraar.nl:
Zij gingen u voor

Aantal vergelijkingen
door bezoekers in de
afgelopen 7 dagen:

15216
Vergelijk op Verzekeraar.nl o.a.: Monuta ANWB Ohra Inshared Centraal Beheer Achmea Unive Hema