De Zorgpremies van 2019 zijn bekend! 17 zorgverzekeringen Bekijk Zorgpremies! Vanaf
€ 109

Brabantse huisartsen waarschuwen voor VGZ

Zorgverzekering

Brabanders met een zorgverzekering van VGZ zullen in de komende dagen een brief ontvangen van zorggroep De Ondernemende Huisarts (DOH) waarin zij worden gewaarschuwd voor mogelijke verslechteringen van hun zorgverzekering in 2018. Tientallen huisartsen in de regio maken deel uit van de zorggroep. Zij hebben besloten om verzekerden een waarschuwing toe te sturen nadat zorgverzekeraar VGZ in hun ogen onverantwoorde eisen heeft gesteld aan de zorgverlening waardoor de kwaliteit hiervan in gevaar komt. Zo meldt het Brabants Dagblad.Donderdag 14 december 2017 VGZ
VGZ en de DOH voeren al sinds het begin van 2017 gesprekken om tot prijsafspraken te komen voor 2018. Tot de dag van vandaag zijn de twee partijen er niet in geslaagd om tot een akkoord te komen over de tarieven. “Hoewel wij lagere tarieven hebben voorgesteld, was dit voor VGZ nog steeds niet laag genoeg”, meldt Jan Erik de Wildt van DOH. “Al negen jaar lang is het ons gelukt om tot een overeenkomst te komen over de tarieven. Het is opmerkelijk dat het dit jaar niet is gelukt.”
 
Besparen
Zorgverzekeraar VGZ stelt dat het wenst te besparen op bepaalde dienstverleningen. Zo zou het volgens hen lang niet altijd nodig zijn om ketenzorg in te zetten voor patiënten. Ketenzorg bestaat uit een coördinatie tussen de praktijkondersteuner, psychologen, fysiotherapeuten en apothekers. Door dergelijke beperkingen vrezen de huisartsen dat zij moeten stoppen met het verlenen van optimale zorg zodat VGZ kan besparen op onder meer de ketenzorg.
 
Kwetsbare patienten
De wijzigingen in 2018 kunnen met name invloed hebben op Brabanders met diabetes, psychische patiënten, kwetsbare ouderen en mensen met long- of hartproblemen. Volgens DOH zouden deze personen beter af zijn door van zorgverzekering over te stappen. VGZ zal de tarieven van 2017 maximaal tot het einde van het 1e kwartaal van 2018 verlengen, waarna de huisartsen praktisch moeten stoppen met het verstrekken van dergelijke zorg. DOH heeft een kort geding aangespannen in de hoop dat VGZ wordt gedwongen de tarieven van 2017 te blijven hanteren. “Het contract stelt dat oude tarieven gehanteerd moeten worden indien er voor het volgende jaar geen overeenstemming is over nieuwe tarieven.”
iPad actie iPad winnen?
Deel uw ervaring en maak automatisch kans op een iPad 3!

Deel zelf uw ervaring
Handige informatie De gemiddelde zorgverzekering op Verzekeraar.nl scoort een 6.6 (483 ervaringen) en kost € 117,10 p/m.

Vergelijk zorgverzekeringen

Handige links:
Laatste nieuws
Geplaatst op dinsdag 4 december 2018

De Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) heeft bekendgemaakt dat het zal onderzoeken of het wel is toegestaan dat zorgverzekeraars cadeaus aanbieden aan nieuwe klanten. Vorige week wist een advertentie van verslavingszorginstelling SGGZ het nieuws te halen door overstappers een iPhone XR t.w.v. 800,- euro aan te bieden.

Geplaatst op maandag 3 december 2018

Mensen die geen gebruik maken van hun basisverzekering, betaalden in 2018 zo'n 75 procent meer voor hun verzekering dan in 2006, het jaar waarin het nieuwe zorgstelsel werd ingevoerd. Wie wel gebruik maakt van de basisverzekering, betaalde 68 procent meer. Onderzoeksbureau MoneyView voerde het onderzoek naar de zorgkosten uit.

Geplaatst op maandag 3 december 2018

De contractering tussen de vier grote zorgverzekeraars en de ziekenhuizen is nog niet rond. VGZ wist tot en met 26 november afspraken te maken met 35 procent van de ziekenhuizen. Voor Zilveren Kruis ligt dat percentage op 51 procent. Ook CZ en Menzis hebben nog niet alle contracten rond, maar zijn ervan overtuigd dat hun verzekerden in 2019 bij...

Geplaatst op woensdag 28 november 2018

In 2019 zal zorgverzekeraar CZ stoppen met het vergoeden van alternatieve behandelingen die volgens klanten van de verzekeraar "belachelijk" zijn. Reïncarnatietherapie, craniosacraaltherapie en ayurveda vallen onder de behandelingen die volgend jaar niet meer onder de aanvullende dekkingen vallen.

Geplaatst op donderdag 15 november 2018

Na de bekendmaking van alle zorgpremies voor 2019 geeft circa 17 procent van de Nederlanders aan dat het interessant kan zijn om over te stappen naar een andere zorgverzekering, volgens een poll van Pricewise. De verschillen tussen de premies die zorgverzekeraars volgend jaar zullen rekenen zijn groter dan in voorgaande jaren, wat mogelijk zal...

Meer nieuws
Ons pand Verzekeraar.nl
Vergelijk, kies en bespaar
Contact
Over Verzekeraar.nl:
Zij gingen u voor

Aantal vergelijkingen
door bezoekers in de
afgelopen 7 dagen:

13725
Vergelijk op Verzekeraar.nl o.a.: Monuta ANWB Ohra Inshared Centraal Beheer Achmea Unive Hema