Vergelijk 453 verzekeringen van 82 verzekeraars, 100% onafhankelijk!

Brabantse huisartsen waarschuwen voor VGZ

Zorgverzekering

Brabanders met een zorgverzekering van VGZ zullen in de komende dagen een brief ontvangen van zorggroep De Ondernemende Huisarts (DOH) waarin zij worden gewaarschuwd voor mogelijke verslechteringen van hun zorgverzekering in 2018. Tientallen huisartsen in de regio maken deel uit van de zorggroep. Zij hebben besloten om verzekerden een waarschuwing toe te sturen nadat zorgverzekeraar VGZ in hun ogen onverantwoorde eisen heeft gesteld aan de zorgverlening waardoor de kwaliteit hiervan in gevaar komt. Zo meldt het Brabants Dagblad.Donderdag 14 december 2017 VGZ
VGZ en de DOH voeren al sinds het begin van 2017 gesprekken om tot prijsafspraken te komen voor 2018. Tot de dag van vandaag zijn de twee partijen er niet in geslaagd om tot een akkoord te komen over de tarieven. “Hoewel wij lagere tarieven hebben voorgesteld, was dit voor VGZ nog steeds niet laag genoeg”, meldt Jan Erik de Wildt van DOH. “Al negen jaar lang is het ons gelukt om tot een overeenkomst te komen over de tarieven. Het is opmerkelijk dat het dit jaar niet is gelukt.”
 
Besparen
Zorgverzekeraar VGZ stelt dat het wenst te besparen op bepaalde dienstverleningen. Zo zou het volgens hen lang niet altijd nodig zijn om ketenzorg in te zetten voor patiënten. Ketenzorg bestaat uit een coördinatie tussen de praktijkondersteuner, psychologen, fysiotherapeuten en apothekers. Door dergelijke beperkingen vrezen de huisartsen dat zij moeten stoppen met het verlenen van optimale zorg zodat VGZ kan besparen op onder meer de ketenzorg.
 
Kwetsbare patienten
De wijzigingen in 2018 kunnen met name invloed hebben op Brabanders met diabetes, psychische patiënten, kwetsbare ouderen en mensen met long- of hartproblemen. Volgens DOH zouden deze personen beter af zijn door van zorgverzekering over te stappen. VGZ zal de tarieven van 2017 maximaal tot het einde van het 1e kwartaal van 2018 verlengen, waarna de huisartsen praktisch moeten stoppen met het verstrekken van dergelijke zorg. DOH heeft een kort geding aangespannen in de hoop dat VGZ wordt gedwongen de tarieven van 2017 te blijven hanteren. “Het contract stelt dat oude tarieven gehanteerd moeten worden indien er voor het volgende jaar geen overeenstemming is over nieuwe tarieven.”
iPad actie iPad winnen?
Deel uw ervaring en maak automatisch kans op een iPad 3!

Deel zelf uw ervaring
Handige informatie De gemiddelde zorgverzekering op Verzekeraar.nl scoort een 6.6 (469 ervaringen) en kost € 110,08 p/m.

Vergelijk zorgverzekeringen

Handige links:
Laatste nieuws
Geplaatst op vrijdag 29 december 2017

Volgens onderzoek door Pricewise maakt ruim 50 procent van de verzekerden geen gebruik van de aanvullende zorgverzekeringen die zij hebben afgesloten. Van de verzekerden stelt meer dan 80 procent over minimaal één aanvullende dekking te beschikken. Het overgrote deel van deze groep (86 procent) is van plan om zich in 2018 opnieuw aanvullend te...

Geplaatst op zaterdag 23 december 2017

Volgens DSW-directeur Chris Oomen is het mogelijk om de zorgpremie flink te verlagen door verzekerden niet langer de optie te bieden hun eigen risico vrijwillig te verhogen. Oomen stelt dat zorgverzekeringen met alleen een verplicht eigen risico met minimaal 20 euro per maand in premie omlaag kunnen. Daarnaast zou het verplichte eigen risico nog...

Geplaatst op vrijdag 22 december 2017

Volgens onderzoek door de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) hebben zorgverzekeraars hun telefonische service tijdens de overstapperiode flink verbeterd ten opzichte van 2016. Vorig jaar besloot de zorgautoriteit zeven zorgverzekeraars op de vingers te tikken voor het verstrekken van onvolledige of foutieve informatie. Dit jaar hebben de partijen...

Geplaatst op dinsdag 19 december 2017

Volgens onderzoek door de Patiëntenfederatie Nederland zijn de meeste Nederlanders (circa 80 procent) tevreden over de service aangeboden door hun zorgverzekeraar. Voor de helft van de 6.000 ondervraagden zou hun huidige maandpremie echter reden kunnen zijn om eventueel over te stappen, omdat zij deze te hoog vinden.

Geplaatst op woensdag 13 december 2017

Volgens onderzoek door Vektis wordt 80 procent van de zorgkosten gemaakt door 17 procent van de verzekerden. Het onderzoek keek naar de kosten die onder de Zorgverzekeringswet (Zvw) en dus de basisverzekering vallen. Voor het onderzoek onderzocht Vektis het gebruik en de kosten van zorg in alle Nederlandse gemeenten.

Meer nieuws
Ons pand Verzekeraar.nl
Vergelijk, kies en bespaar
Contact
Over Verzekeraar.nl:
Zij gingen u voor

Aantal vergelijkingen
door bezoekers in de
afgelopen 7 dagen:

12580
Vergelijk op Verzekeraar.nl o.a.: Monuta ANWB Ohra Inshared Centraal Beheer Achmea Unive Hema