Vergelijk 450 verzekeringen van 82 verzekeraars, 100% onafhankelijk!

Brabantse huisartsen waarschuwen voor VGZ

Zorgverzekering

Brabanders met een zorgverzekering van VGZ zullen in de komende dagen een brief ontvangen van zorggroep De Ondernemende Huisarts (DOH) waarin zij worden gewaarschuwd voor mogelijke verslechteringen van hun zorgverzekering in 2018. Tientallen huisartsen in de regio maken deel uit van de zorggroep. Zij hebben besloten om verzekerden een waarschuwing toe te sturen nadat zorgverzekeraar VGZ in hun ogen onverantwoorde eisen heeft gesteld aan de zorgverlening waardoor de kwaliteit hiervan in gevaar komt. Zo meldt het Brabants Dagblad.Donderdag 14 december 2017 VGZ
VGZ en de DOH voeren al sinds het begin van 2017 gesprekken om tot prijsafspraken te komen voor 2018. Tot de dag van vandaag zijn de twee partijen er niet in geslaagd om tot een akkoord te komen over de tarieven. “Hoewel wij lagere tarieven hebben voorgesteld, was dit voor VGZ nog steeds niet laag genoeg”, meldt Jan Erik de Wildt van DOH. “Al negen jaar lang is het ons gelukt om tot een overeenkomst te komen over de tarieven. Het is opmerkelijk dat het dit jaar niet is gelukt.”
 
Besparen
Zorgverzekeraar VGZ stelt dat het wenst te besparen op bepaalde dienstverleningen. Zo zou het volgens hen lang niet altijd nodig zijn om ketenzorg in te zetten voor patiënten. Ketenzorg bestaat uit een coördinatie tussen de praktijkondersteuner, psychologen, fysiotherapeuten en apothekers. Door dergelijke beperkingen vrezen de huisartsen dat zij moeten stoppen met het verlenen van optimale zorg zodat VGZ kan besparen op onder meer de ketenzorg.
 
Kwetsbare patienten
De wijzigingen in 2018 kunnen met name invloed hebben op Brabanders met diabetes, psychische patiënten, kwetsbare ouderen en mensen met long- of hartproblemen. Volgens DOH zouden deze personen beter af zijn door van zorgverzekering over te stappen. VGZ zal de tarieven van 2017 maximaal tot het einde van het 1e kwartaal van 2018 verlengen, waarna de huisartsen praktisch moeten stoppen met het verstrekken van dergelijke zorg. DOH heeft een kort geding aangespannen in de hoop dat VGZ wordt gedwongen de tarieven van 2017 te blijven hanteren. “Het contract stelt dat oude tarieven gehanteerd moeten worden indien er voor het volgende jaar geen overeenstemming is over nieuwe tarieven.”
iPad actie iPad winnen?
Deel uw ervaring en maak automatisch kans op een iPad 3!

Deel zelf uw ervaring
Handige informatie De gemiddelde zorgverzekering op Verzekeraar.nl scoort een 6.6 (488 ervaringen) en kost € 117,10 p/m.

Vergelijk zorgverzekeringen

Handige links:
Laatste nieuws
Geplaatst op dinsdag 1 januari 2019

Nederland had tot middernacht de tijd om voor een nieuwe zorgverzekering te kiezen. Volgens cijfers van Independer heeft men ook gebruik gemaakt van deze kans. In vergelijking met 2018, stapte ruim 20 procent meer mensen over van zorgverzekering. Van de overstappers besloot 16 procent tot de laatste dag van 2018 te wachten om de overstap in te...

Geplaatst op donderdag 27 december 2018

Volgens onderzoeksbureau Q&A Insights & Consultancy zou 12 procent van de Nederlanders van plan zijn een nieuwe zorgverzekering te kiezen voor 2019. Dit zou een fors hoger percentage overstappers zijn dan vorig jaar, waar 6,2 procent van de verzekerden de overstap maakte naar een nieuwe zorgverzekeraar. Het bureau voerde het onderzoek uit in...

Geplaatst op dinsdag 25 december 2018

Tot november 2018 heeft slechts een klein deel van de verzekerden optimaal gebruik gemaakt van de vergoedingen die onder de aanvullende dekkingen van de zorgverzekering vallen. Bijna 40 procent van de verzekerden stelt een deel geclaimd te hebben. Circa tien procent meldt helemaal geen gebruik te hebben gemaakt van aanvullende dekkingen.

Geplaatst op vrijdag 21 december 2018

Onderzoek door Q&A Insights & Consultancy, in opdracht van Independer, heeft aangetoond dat er nog altijd hardnekkige misverstanden bestaan omtrent de zorgverzekering. Zo zou grofweg dertig procent van de Nederlanders geloven dat het niet is toegestaan om van zorgverzekering over te stappen terwijl hij of zij in het ziekenhuis ligt, en is zo'n...

Geplaatst op vrijdag 21 december 2018

Ook in 2019 zal de gemeente Pijnacker-Nootdorp via zorgverzekeraar DSW een collectieve zorgverzekering aanbieden aan inwoners met een laag inkomen. De gemeente kwam tot een overeenkomst met de verzekeraar om bestaande afspraken te verlengen.

Meer nieuws
Ons pand Verzekeraar.nl
Vergelijk, kies en bespaar
Contact
Over Verzekeraar.nl:
Zij gingen u voor

Aantal vergelijkingen
door bezoekers in de
afgelopen 7 dagen:

15069
Vergelijk op Verzekeraar.nl o.a.: Monuta ANWB Ohra Inshared Centraal Beheer Achmea Unive Hema