De Zorgpremies van 2019 zijn bekend! 17 zorgverzekeringen Bekijk Zorgpremies! Vanaf
€ 109

80 procent Nederlanders tevreden over zorgverzekeraar

Zorgverzekering

Volgens onderzoek door de Patiëntenfederatie Nederland zijn de meeste Nederlanders (circa 80 procent) tevreden over de service aangeboden door hun zorgverzekeraar. Voor de helft van de 6.000 ondervraagden zou hun huidige maandpremie echter reden kunnen zijn om eventueel over te stappen, omdat zij deze te hoog vinden.Dinsdag 19 december 2017
Dianda Veldman van Patiëntenfederatie Nederland vindt dan ook een duidelijk signaal terug in de resultaten van het onderzoek. “De helft van de deelnemers vindt de prijs van de zorgverzekering te hoog. In zo'n geval moeten we met zijn allen serieus naar de premie kijken.”
 
Komende jaren
Volgens de verwachtingen zullen de zorgkosten in de komende jaren enkel toenemen. De maandpremie zou zelfs extra hard toe kunnen nemen door het besluit van het kabinet om het eigen risico te bevriezen op 385 euro. “Deze kabinetsperiode zal het verplichte eigen risico niet afwijken van de 385 euro die sinds 2017 van toepassing is. Tegelijkertijd blijven de zorgkosten jaarlijks toenemen. Dit zullen we waarschijnlijk terug gaan zien in de zorgpremies van de komende jaren”, aldus Veldman.
 
Tevredenheid
Het onderzoek naar de  tevredenheid over de zorgverzekering toonde aan dat circa 80 procent van de Nederlanders tevreden is met zijn of haar zorgverzekeraar. Hoewel dit aantal hoog lijkt te zijn, vindt Veldman dit geen reden voor zorgverzekeraars om achterover te leunen. “Het betekent net zo goed dat 20 procent van de ondervraagden ontevreden is of geen mening had.”
iPad actie iPad winnen?
Deel uw ervaring en maak automatisch kans op een iPad 3!

Deel zelf uw ervaring
Handige informatie De gemiddelde zorgverzekering op Verzekeraar.nl scoort een 6.6 (483 ervaringen) en kost € 117,10 p/m.

Vergelijk zorgverzekeringen

Handige links:
Laatste nieuws
Geplaatst op dinsdag 4 december 2018

De Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) heeft bekendgemaakt dat het zal onderzoeken of het wel is toegestaan dat zorgverzekeraars cadeaus aanbieden aan nieuwe klanten. Vorige week wist een advertentie van verslavingszorginstelling SGGZ het nieuws te halen door overstappers een iPhone XR t.w.v. 800,- euro aan te bieden.

Geplaatst op maandag 3 december 2018

Mensen die geen gebruik maken van hun basisverzekering, betaalden in 2018 zo'n 75 procent meer voor hun verzekering dan in 2006, het jaar waarin het nieuwe zorgstelsel werd ingevoerd. Wie wel gebruik maakt van de basisverzekering, betaalde 68 procent meer. Onderzoeksbureau MoneyView voerde het onderzoek naar de zorgkosten uit.

Geplaatst op maandag 3 december 2018

De contractering tussen de vier grote zorgverzekeraars en de ziekenhuizen is nog niet rond. VGZ wist tot en met 26 november afspraken te maken met 35 procent van de ziekenhuizen. Voor Zilveren Kruis ligt dat percentage op 51 procent. Ook CZ en Menzis hebben nog niet alle contracten rond, maar zijn ervan overtuigd dat hun verzekerden in 2019 bij...

Geplaatst op woensdag 28 november 2018

In 2019 zal zorgverzekeraar CZ stoppen met het vergoeden van alternatieve behandelingen die volgens klanten van de verzekeraar "belachelijk" zijn. Reïncarnatietherapie, craniosacraaltherapie en ayurveda vallen onder de behandelingen die volgend jaar niet meer onder de aanvullende dekkingen vallen.

Geplaatst op donderdag 15 november 2018

Na de bekendmaking van alle zorgpremies voor 2019 geeft circa 17 procent van de Nederlanders aan dat het interessant kan zijn om over te stappen naar een andere zorgverzekering, volgens een poll van Pricewise. De verschillen tussen de premies die zorgverzekeraars volgend jaar zullen rekenen zijn groter dan in voorgaande jaren, wat mogelijk zal...

Meer nieuws
Ons pand Verzekeraar.nl
Vergelijk, kies en bespaar
Contact
Over Verzekeraar.nl:
Zij gingen u voor

Aantal vergelijkingen
door bezoekers in de
afgelopen 7 dagen:

13725
Vergelijk op Verzekeraar.nl o.a.: Monuta ANWB Ohra Inshared Centraal Beheer Achmea Unive Hema