Vergelijk 450 verzekeringen van 82 verzekeraars, 100% onafhankelijk!

80 procent Nederlanders tevreden over zorgverzekeraar

Zorgverzekering

Volgens onderzoek door de Patiëntenfederatie Nederland zijn de meeste Nederlanders (circa 80 procent) tevreden over de service aangeboden door hun zorgverzekeraar. Voor de helft van de 6.000 ondervraagden zou hun huidige maandpremie echter reden kunnen zijn om eventueel over te stappen, omdat zij deze te hoog vinden.Dinsdag 19 december 2017
Dianda Veldman van Patiëntenfederatie Nederland vindt dan ook een duidelijk signaal terug in de resultaten van het onderzoek. “De helft van de deelnemers vindt de prijs van de zorgverzekering te hoog. In zo'n geval moeten we met zijn allen serieus naar de premie kijken.”
 
Komende jaren
Volgens de verwachtingen zullen de zorgkosten in de komende jaren enkel toenemen. De maandpremie zou zelfs extra hard toe kunnen nemen door het besluit van het kabinet om het eigen risico te bevriezen op 385 euro. “Deze kabinetsperiode zal het verplichte eigen risico niet afwijken van de 385 euro die sinds 2017 van toepassing is. Tegelijkertijd blijven de zorgkosten jaarlijks toenemen. Dit zullen we waarschijnlijk terug gaan zien in de zorgpremies van de komende jaren”, aldus Veldman.
 
Tevredenheid
Het onderzoek naar de  tevredenheid over de zorgverzekering toonde aan dat circa 80 procent van de Nederlanders tevreden is met zijn of haar zorgverzekeraar. Hoewel dit aantal hoog lijkt te zijn, vindt Veldman dit geen reden voor zorgverzekeraars om achterover te leunen. “Het betekent net zo goed dat 20 procent van de ondervraagden ontevreden is of geen mening had.”
iPad actie iPad winnen?
Deel uw ervaring en maak automatisch kans op een iPad 3!

Deel zelf uw ervaring
Handige informatie De gemiddelde zorgverzekering op Verzekeraar.nl scoort een 6.6 (488 ervaringen) en kost € 117,10 p/m.

Vergelijk zorgverzekeringen

Handige links:
Laatste nieuws
Geplaatst op dinsdag 1 januari 2019

Nederland had tot middernacht de tijd om voor een nieuwe zorgverzekering te kiezen. Volgens cijfers van Independer heeft men ook gebruik gemaakt van deze kans. In vergelijking met 2018, stapte ruim 20 procent meer mensen over van zorgverzekering. Van de overstappers besloot 16 procent tot de laatste dag van 2018 te wachten om de overstap in te...

Geplaatst op donderdag 27 december 2018

Volgens onderzoeksbureau Q&A Insights & Consultancy zou 12 procent van de Nederlanders van plan zijn een nieuwe zorgverzekering te kiezen voor 2019. Dit zou een fors hoger percentage overstappers zijn dan vorig jaar, waar 6,2 procent van de verzekerden de overstap maakte naar een nieuwe zorgverzekeraar. Het bureau voerde het onderzoek uit in...

Geplaatst op dinsdag 25 december 2018

Tot november 2018 heeft slechts een klein deel van de verzekerden optimaal gebruik gemaakt van de vergoedingen die onder de aanvullende dekkingen van de zorgverzekering vallen. Bijna 40 procent van de verzekerden stelt een deel geclaimd te hebben. Circa tien procent meldt helemaal geen gebruik te hebben gemaakt van aanvullende dekkingen.

Geplaatst op vrijdag 21 december 2018

Onderzoek door Q&A Insights & Consultancy, in opdracht van Independer, heeft aangetoond dat er nog altijd hardnekkige misverstanden bestaan omtrent de zorgverzekering. Zo zou grofweg dertig procent van de Nederlanders geloven dat het niet is toegestaan om van zorgverzekering over te stappen terwijl hij of zij in het ziekenhuis ligt, en is zo'n...

Geplaatst op vrijdag 21 december 2018

Ook in 2019 zal de gemeente Pijnacker-Nootdorp via zorgverzekeraar DSW een collectieve zorgverzekering aanbieden aan inwoners met een laag inkomen. De gemeente kwam tot een overeenkomst met de verzekeraar om bestaande afspraken te verlengen.

Meer nieuws
Ons pand Verzekeraar.nl
Vergelijk, kies en bespaar
Contact
Over Verzekeraar.nl:
Zij gingen u voor

Aantal vergelijkingen
door bezoekers in de
afgelopen 7 dagen:

15069
Vergelijk op Verzekeraar.nl o.a.: Monuta ANWB Ohra Inshared Centraal Beheer Achmea Unive Hema