De Zorgpremies van 2020 zijn bekend! 16 zorgverzekeringen Bekijk Zorgpremies! Vanaf
€ 107

Menzis en VGZ verhogen zorgpremie 2019

Voor de basispremies van Menzis en VGZ betalen klanten komend jaar 122,- en 120,95 euro per maand. Hiermee heeft Menzis een premieverhoging van 3 euro per maand (36 euro per jaar) aangekondigd, terwijl VGZ maandelijks een 4,75 euro hogere premie zal rekenen, of 57 euro op jaarbasis.Zaterdag 10 november Menzis
Menzis, met zo'n 2,2 miljoen leden, stelt dat het de zorgkosten ziet toenemen, maar heeft er bewust voor gekozen om de zorgpremie niet meer dan 3,- euro per maand toe te laten nemen. Op Prinsjesdag voorspelde het kabinet dat het een 10,- euro hogere maandpremie verwachtte. Tot nu toe heeft nog geen enkele zorgverzekeraar een dergelijke verhoging van de zorgpremie aangekondigd. Zo maakte DSW bekend 4,- euro per maand meer te rekenen, terwijl CZ met 8,55 euro de ruimste premieverhoging bekendmaakte. 

Zorgkosten lopen op
"Bij voorkeur zouden we de premie helemaal niet verhogen, maar dit is niet realistisch door de zorgkosten die jaarlijks toenemen", stelt financieel directeur Frank Janssen. "Door harde afspraken te maken met zorgaanbieders en eigen reserves in te zetten, hebben we de zorgpremie nog betaalbaar kunnen houden." In de komende jaren verwacht Menzis dat de zorgpremies toe blijven nemen. 
iPad actie iPad winnen?
Deel uw ervaring en maak automatisch kans op een iPad 3!

Deel zelf uw ervaring
Handige informatie De gemiddelde op Verzekeraar.nl scoort een 0 (2221 ervaringen) en kost € 0 p/m.

Vergelijk

Handige links:
Laatste nieuws
Geplaatst op dinsdag 1 oktober

Uit onderzoek van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) is gebleken dat 40 procent van de Nederlanders het terecht zou vinden als mensen met een ongezonde leefstijl een hogere zorgpremie moesten betalen. Zo zouden mensen die roken, drinken of overgewicht hebben, meer moeten bijdragen.

Geplaatst op dinsdag 24 september

Klanten van zorgverzekeraar DSW gaan in 2020 fors meer betalen voor de zorgpremie. Volgend jaar zal de premie van de basisverzekering 118,- euro per maand gaan kosten, tegenover 112,- euro dit jaar. Op jaarbasis komt dit neer op een stijging van 72,- euro.

Geplaatst op dinsdag 1 januari

Nederland had tot middernacht de tijd om voor een nieuwe zorgverzekering te kiezen. Volgens cijfers van Independer heeft men ook gebruik gemaakt van deze kans. In vergelijking met 2018, stapte ruim 20 procent meer mensen over van zorgverzekering. Van de overstappers besloot 16 procent tot de laatste dag van 2018 te wachten om de overstap in te...

Geplaatst op donderdag 27 december

Volgens onderzoeksbureau Q&A Insights & Consultancy zou 12 procent van de Nederlanders van plan zijn een nieuwe zorgverzekering te kiezen voor 2019. Dit zou een fors hoger percentage overstappers zijn dan vorig jaar, waar 6,2 procent van de verzekerden de overstap maakte naar een nieuwe zorgverzekeraar. Het bureau voerde het onderzoek uit in...

Geplaatst op dinsdag 25 december

Tot november 2018 heeft slechts een klein deel van de verzekerden optimaal gebruik gemaakt van de vergoedingen die onder de aanvullende dekkingen van de zorgverzekering vallen. Bijna 40 procent van de verzekerden stelt een deel geclaimd te hebben. Circa tien procent meldt helemaal geen gebruik te hebben gemaakt van aanvullende dekkingen.

Ons pand Verzekeraar.nl
Vergelijk, kies en bespaar
Contact
Over Verzekeraar.nl:
Zij gingen u voor

Aantal vergelijkingen
door bezoekers in de
afgelopen 7 dagen:

16178
Vergelijk op Verzekeraar.nl o.a.: Monuta ANWB Ohra Inshared Centraal Beheer Achmea Unive Hema