Vergelijk 450 verzekeringen van 82 verzekeraars, 100% onafhankelijk!

Zorgpremie De Friesland naar ruim 125 euro per maand

Zorgverzekering

Voor de meest gekozen basisdekking van zorgverzekeraar De Friesland zullen klanten volgend jaar een maandelijkse premie van 125,45 euro betalen. De verzekeraar maakte zaterdag bekend dat de premie met 8,50 euro (7,3 procent) zal worden verhoogd voor 2019.Zondag 11 november 2018 De Friesland
Volgens De Friesland moet de zorgpremie wel omhoog omdat zij een stijging van de zorgkosten verwacht. Dit komt als gevolg van een tekort aan zorgmedewerkers en de verdere vergrijzing van Nederland. Voor 2018 kon de zorgverzekeraar nog ruim 20 miljoen euro uit de reserves trekken om de zorgpremies betaalbaar te houden. Dit is voor 2019 niet mogelijk door oprakende reserves. 

Friesland
In de provincie Friesland kiest zo'n 60 procent van de bevolking voor een zorgverzekering van De Friesland. Volgens cijfers van De Friesland zelf is de Alles Verzorgd Polis de populairste basisdekking die zij aanbiedt. Daarnaast maakte de verzekeraar bekend dat de Vrije Keus Polis in 2019 132,25 euro per maand gaat kosten. Het voornaamste verschil tussen deze twee basisdekkingen ligt in de vergoeding voor niet-gecontracteerde zorg. Bij de goedkopere dekking wordt deze tot 80 procent van het gemiddelde tarief gedekt, terwijl de Vrije Keuze Polis de kosten tot 100 procent van het marktconforme tarief vergoedt. 

Preventie en innovatie
De Friesland is van mening dat het belangrijk is om te blijven investeren in preventie en innovatie om de komende jaren de zorgkosten te beperken. Zo is de zorgverzekeraar goed te spreken over initiatieven als LongWacht, waarmee het mogelijk is om longpatiënten op afstand te monitoren door middel van een app. Als het aan De Friesland ligt, dan zullen ook andere ziekenhuizen investeren in dergelijke innovaties. 
iPad actie iPad winnen?
Deel uw ervaring en maak automatisch kans op een iPad 3!

Deel zelf uw ervaring
Handige informatie De gemiddelde zorgverzekering op Verzekeraar.nl scoort een 6.6 (488 ervaringen) en kost € 117,10 p/m.

Vergelijk zorgverzekeringen

Handige links:
Laatste nieuws
Geplaatst op dinsdag 1 januari 2019

Nederland had tot middernacht de tijd om voor een nieuwe zorgverzekering te kiezen. Volgens cijfers van Independer heeft men ook gebruik gemaakt van deze kans. In vergelijking met 2018, stapte ruim 20 procent meer mensen over van zorgverzekering. Van de overstappers besloot 16 procent tot de laatste dag van 2018 te wachten om de overstap in te...

Geplaatst op donderdag 27 december 2018

Volgens onderzoeksbureau Q&A Insights & Consultancy zou 12 procent van de Nederlanders van plan zijn een nieuwe zorgverzekering te kiezen voor 2019. Dit zou een fors hoger percentage overstappers zijn dan vorig jaar, waar 6,2 procent van de verzekerden de overstap maakte naar een nieuwe zorgverzekeraar. Het bureau voerde het onderzoek uit in...

Geplaatst op dinsdag 25 december 2018

Tot november 2018 heeft slechts een klein deel van de verzekerden optimaal gebruik gemaakt van de vergoedingen die onder de aanvullende dekkingen van de zorgverzekering vallen. Bijna 40 procent van de verzekerden stelt een deel geclaimd te hebben. Circa tien procent meldt helemaal geen gebruik te hebben gemaakt van aanvullende dekkingen.

Geplaatst op vrijdag 21 december 2018

Onderzoek door Q&A Insights & Consultancy, in opdracht van Independer, heeft aangetoond dat er nog altijd hardnekkige misverstanden bestaan omtrent de zorgverzekering. Zo zou grofweg dertig procent van de Nederlanders geloven dat het niet is toegestaan om van zorgverzekering over te stappen terwijl hij of zij in het ziekenhuis ligt, en is zo'n...

Geplaatst op vrijdag 21 december 2018

Ook in 2019 zal de gemeente Pijnacker-Nootdorp via zorgverzekeraar DSW een collectieve zorgverzekering aanbieden aan inwoners met een laag inkomen. De gemeente kwam tot een overeenkomst met de verzekeraar om bestaande afspraken te verlengen.

Meer nieuws
Ons pand Verzekeraar.nl
Vergelijk, kies en bespaar
Contact
Over Verzekeraar.nl:
Zij gingen u voor

Aantal vergelijkingen
door bezoekers in de
afgelopen 7 dagen:

15069
Vergelijk op Verzekeraar.nl o.a.: Monuta ANWB Ohra Inshared Centraal Beheer Achmea Unive Hema