De Zorgpremies van 2019 zijn bekend! 17 zorgverzekeringen Bekijk Zorgpremies! Vanaf
€ 109

Zorgpremie De Friesland naar ruim 125 euro per maand

Zorgverzekering

Voor de meest gekozen basisdekking van zorgverzekeraar De Friesland zullen klanten volgend jaar een maandelijkse premie van 125,45 euro betalen. De verzekeraar maakte zaterdag bekend dat de premie met 8,50 euro (7,3 procent) zal worden verhoogd voor 2019.Zondag 11 november 2018 De Friesland
Volgens De Friesland moet de zorgpremie wel omhoog omdat zij een stijging van de zorgkosten verwacht. Dit komt als gevolg van een tekort aan zorgmedewerkers en de verdere vergrijzing van Nederland. Voor 2018 kon de zorgverzekeraar nog ruim 20 miljoen euro uit de reserves trekken om de zorgpremies betaalbaar te houden. Dit is voor 2019 niet mogelijk door oprakende reserves. 

Friesland
In de provincie Friesland kiest zo'n 60 procent van de bevolking voor een zorgverzekering van De Friesland. Volgens cijfers van De Friesland zelf is de Alles Verzorgd Polis de populairste basisdekking die zij aanbiedt. Daarnaast maakte de verzekeraar bekend dat de Vrije Keus Polis in 2019 132,25 euro per maand gaat kosten. Het voornaamste verschil tussen deze twee basisdekkingen ligt in de vergoeding voor niet-gecontracteerde zorg. Bij de goedkopere dekking wordt deze tot 80 procent van het gemiddelde tarief gedekt, terwijl de Vrije Keuze Polis de kosten tot 100 procent van het marktconforme tarief vergoedt. 

Preventie en innovatie
De Friesland is van mening dat het belangrijk is om te blijven investeren in preventie en innovatie om de komende jaren de zorgkosten te beperken. Zo is de zorgverzekeraar goed te spreken over initiatieven als LongWacht, waarmee het mogelijk is om longpatiënten op afstand te monitoren door middel van een app. Als het aan De Friesland ligt, dan zullen ook andere ziekenhuizen investeren in dergelijke innovaties. 
iPad actie iPad winnen?
Deel uw ervaring en maak automatisch kans op een iPad 3!

Deel zelf uw ervaring
Handige informatie De gemiddelde zorgverzekering op Verzekeraar.nl scoort een 6.6 (482 ervaringen) en kost € 117,10 p/m.

Vergelijk zorgverzekeringen

Handige links:
Laatste nieuws
Geplaatst op dinsdag 4 december 2018

De Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) heeft bekendgemaakt dat het zal onderzoeken of het wel is toegestaan dat zorgverzekeraars cadeaus aanbieden aan nieuwe klanten. Vorige week wist een advertentie van verslavingszorginstelling SGGZ het nieuws te halen door overstappers een iPhone XR t.w.v. 800,- euro aan te bieden.

Geplaatst op maandag 3 december 2018

Mensen die geen gebruik maken van hun basisverzekering, betaalden in 2018 zo'n 75 procent meer voor hun verzekering dan in 2006, het jaar waarin het nieuwe zorgstelsel werd ingevoerd. Wie wel gebruik maakt van de basisverzekering, betaalde 68 procent meer. Onderzoeksbureau MoneyView voerde het onderzoek naar de zorgkosten uit.

Geplaatst op maandag 3 december 2018

De contractering tussen de vier grote zorgverzekeraars en de ziekenhuizen is nog niet rond. VGZ wist tot en met 26 november afspraken te maken met 35 procent van de ziekenhuizen. Voor Zilveren Kruis ligt dat percentage op 51 procent. Ook CZ en Menzis hebben nog niet alle contracten rond, maar zijn ervan overtuigd dat hun verzekerden in 2019 bij...

Geplaatst op woensdag 28 november 2018

In 2019 zal zorgverzekeraar CZ stoppen met het vergoeden van alternatieve behandelingen die volgens klanten van de verzekeraar "belachelijk" zijn. Reïncarnatietherapie, craniosacraaltherapie en ayurveda vallen onder de behandelingen die volgend jaar niet meer onder de aanvullende dekkingen vallen.

Geplaatst op donderdag 15 november 2018

Na de bekendmaking van alle zorgpremies voor 2019 geeft circa 17 procent van de Nederlanders aan dat het interessant kan zijn om over te stappen naar een andere zorgverzekering, volgens een poll van Pricewise. De verschillen tussen de premies die zorgverzekeraars volgend jaar zullen rekenen zijn groter dan in voorgaande jaren, wat mogelijk zal...

Meer nieuws
Ons pand Verzekeraar.nl
Vergelijk, kies en bespaar
Contact
Over Verzekeraar.nl:
Zij gingen u voor

Aantal vergelijkingen
door bezoekers in de
afgelopen 7 dagen:

15603
Vergelijk op Verzekeraar.nl o.a.: Monuta ANWB Ohra Inshared Centraal Beheer Achmea Unive Hema