Vergelijk 397 verzekeringen van 80 verzekeraars, 100% onafhankelijk!

CZ haalt onpopulaire behandelingen uit aanvullende dekking

In 2019 zal zorgverzekeraar CZ stoppen met het vergoeden van alternatieve behandelingen die volgens klanten van de verzekeraar "belachelijk" zijn. Reïncarnatietherapie, craniosacraaltherapie en ayurveda vallen onder de behandelingen die volgend jaar niet meer onder de aanvullende dekkingen vallen.Woensdag 28 november CZ
Reïncarnatietherapie brengt patiënten in een trance en probeert onverwerkte trauma's, uit het verleden of zelfs uit een vorig leven, te behandelen. Craniosacraaltherapie heeft het doel om bindweefselverstoringen te verhelpen. Ayurveda komt uit India en past onder meer yoga, kuren en massages toe. 

Zondag met Lubach
Volgens een CZ-woordvoerder waren er al langere tijd klanten die het belachelijk vonden dat zij meebetaalden aan dergelijke behandelingen. Dit signaal werd nog sterker door een uitzending van Zondag met Lubach, waar de alternatieve geneeswijzen werden besproken. "Nu dat de zorgpremies steeds hoger worden, gaan ook steeds meer mensen op zoek naar manieren om op hun zorgverzekering te besparen. Meer en meer klanten zijn van mening dat bepaalde behandelingen uit de zak van de patient zelf moet komen."

Sentiment
Het sentiment onder klanten werd onderzocht door marktonderzoeker GfK, in opdracht van CZ. Ruim een kwart van de 301 ondervraagde klanten gaf weerstand op het gebied van reïncarnatietherapie, terwijl slechts 3 procent van mening was dat het om een waardevolle therapie ging. Voor alle therapieën met minder dan 12 procent steun geldt dat deze uit de aanvullende dekkingen zijn gehaald. 

Petitie
De therapeuten van de behandelingen die uit de aanvullende dekkingen zijn verwijderd, zijn samen met klanten een petitie gestart om het besluit terug te draaien. De teller staat inmiddels al bijna op twintigduizend ondertekeningen en wordt spoedig aan CZ overgedragen. Volgens een CZ-woordvoerder telt het sentiment van bestaande klanten in deze situatie sterker. "Aanvullende zorgverzekeringen zijn geen zaak van de overheid en worden samengesteld door de zorgverzekeraar zelf. Het sentiment van onze klanten is de eerste prioriteit."
iPad actie iPad winnen?
Deel uw ervaring en maak automatisch kans op een iPad 3!

Deel zelf uw ervaring
Handige informatie De gemiddelde op Verzekeraar.nl scoort een 0 (2221 ervaringen) en kost € 0 p/m.

Vergelijk

Handige links:
Laatste nieuws
Geplaatst op dinsdag 1 oktober

Uit onderzoek van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) is gebleken dat 40 procent van de Nederlanders het terecht zou vinden als mensen met een ongezonde leefstijl een hogere zorgpremie moesten betalen. Zo zouden mensen die roken, drinken of overgewicht hebben, meer moeten bijdragen.

Geplaatst op dinsdag 24 september

Klanten van zorgverzekeraar DSW gaan in 2020 fors meer betalen voor de zorgpremie. Volgend jaar zal de premie van de basisverzekering 118,- euro per maand gaan kosten, tegenover 112,- euro dit jaar. Op jaarbasis komt dit neer op een stijging van 72,- euro.

Geplaatst op dinsdag 1 januari

Nederland had tot middernacht de tijd om voor een nieuwe zorgverzekering te kiezen. Volgens cijfers van Independer heeft men ook gebruik gemaakt van deze kans. In vergelijking met 2018, stapte ruim 20 procent meer mensen over van zorgverzekering. Van de overstappers besloot 16 procent tot de laatste dag van 2018 te wachten om de overstap in te...

Geplaatst op donderdag 27 december

Volgens onderzoeksbureau Q&A Insights & Consultancy zou 12 procent van de Nederlanders van plan zijn een nieuwe zorgverzekering te kiezen voor 2019. Dit zou een fors hoger percentage overstappers zijn dan vorig jaar, waar 6,2 procent van de verzekerden de overstap maakte naar een nieuwe zorgverzekeraar. Het bureau voerde het onderzoek uit in...

Geplaatst op dinsdag 25 december

Tot november 2018 heeft slechts een klein deel van de verzekerden optimaal gebruik gemaakt van de vergoedingen die onder de aanvullende dekkingen van de zorgverzekering vallen. Bijna 40 procent van de verzekerden stelt een deel geclaimd te hebben. Circa tien procent meldt helemaal geen gebruik te hebben gemaakt van aanvullende dekkingen.

Ons pand Verzekeraar.nl
Vergelijk, kies en bespaar
Contact
Over Verzekeraar.nl:
Zij gingen u voor

Aantal vergelijkingen
door bezoekers in de
afgelopen 7 dagen:

14126
Vergelijk op Verzekeraar.nl o.a.: Monuta ANWB Ohra Inshared Centraal Beheer Achmea Unive Hema