Vergelijk 397 verzekeringen van 80 verzekeraars, 100% onafhankelijk!

Toename inboedelwaarde verhoogt premies inboedelverzekering

Inboedelverzekering

Onderzoek door MoneyView heeft aangetoond dat de premies voor inboedelverzekeringen tussen 2010 en 2012 met gemiddeld 2,5 tot 4 procent toenamen. Volgens MoneyView komt de toename niet per se doordat de inbedoelverzekeraars duurder zijn geworden, maar juist door een toename in de gemiddelde inboedelwaarde. Gemiddeld namen de onderliggende premies van de verzekeraars met 0,71 procent toe.Dinsdag 28 februari VerzekerUzelf.nl
Voor het onderzoek nam MoneyView ruim 50 inboedelverzekeringen onder de loep. Op basis hiervan constateerde het onderzoeksbureau dat de premies van de betere inboedelverzekeringen duurder waren dan die van inboedelverzekeringen met een mindere dekking. De ANWB, Unigarant, VerzekerUzelf.nlen Woongarant wisten 5 sterren te scoren in de prijsklasse. Interpolis, Nationale Nederlanden, SNS Bank en Turien & Co konden 5 sterren bijschrijven gebaseerd op de kwaliteit van hun inboedelverzekeringen.

Marktaandeel
Hoewel het aandeel ieder jaar een klein beetje afneemt, heeft het intermediaire kanaal nog steeds het grootste aandeel in de distributie van inboedelverzekeringen. Steeds meer mensen sluiten hun inboedelverzekering af via de bank of een direct writer. In 2005 wisten de laatste twee nog 16,4 en 29,3 procent van de totale productie voor zich te nemen, terwijl het intermediaire kanaal 51,8 procent verwerkte. Vijf jaar later was het aandeel van intermediairs gedaald naar 43,5 procent en kwamen de banken en direct writers uit op 21,4 en 33,1 procent. Naast die van het intermediaire kanaal daalde ook de distributie via kanalen zoals postkantoren, fietsenwinkels en autodealers naar slechts 2 procent.

Verschillen in huishoudens
Nederlandse huishoudens geven duidelijk de voorkeur aan een verzekering die de inboedel verzekeren tegen schade en / of diefstal. Echter zijn de verschillen in de penetratiegraad tussen de verschillende typen huishoudens en leeftijden wel duidelijk. Bijna alle huishoudens met meer dan één persoon beschikt over een inboedelverzekering. Alleenstaanden die jonger zijn dan 35 jaar kiezen er in 86 procent van de gevallen voor hun inboedel te beschermen. Van de alleenstaanden boven de 35 jaar is dit 97,4 procent.
iPad actie iPad winnen?
Deel uw ervaring en maak automatisch kans op een iPad 3!

Deel zelf uw ervaring
Laatste nieuws
Geplaatst op donderdag 25 december

Op 22 december heeft Nationale Nederlanden verschillend premies verhoogd. Onder de getroffen producten vallen de aansprakelijkheidsverzekering, inboedelverzekering, opstalverzekering, rechtsbijstandsverzekering, doorlopende reisverzekering en autoverzekering. De premies zijn met 1 tot 13 procent toegenomen.

Geplaatst op zaterdag 25 oktober

Het Verbond van Verzekeraars (VvV) heeft de schade van de eerste herfststorm van 2014 berekend en meldt dat deze meevalt. De storm van afgelopen dinsdag heeft circa 2 miljoen euro aan schade verricht. In 2013 wist de herfststorm maar liefst 100 miljoen euro aan schade te veroorzaken.

Geplaatst op dinsdag 21 mei

In de afgelopen 12 maanden zijn de premies voor inboedelverzekeringen gemiddeld met 14 procent toegenomen. Op 1 januari 2013 steeg de assurantiebelasting van 9,7 procent naar 21 procent, maar dit is niet de enige verklaring voor de toegenomen kosten van de inboedelverzekeringen.

Geplaatst op zaterdag 22 september

De schade die ontstond door de rellen in het Groningse Haren loopt mogelijk op tot in de miljoenen euro’s. Dat heeft het Verbond van Verzekeraars (VvV) vandaag bekendgemaakt. Tijdens de rellen moesten winkelruiten het ontgelden, werden geparkeerde auto’s in de fik gestoken en werd er een flinke hoeveelheid straatmeubilair vernield....

Geplaatst op dinsdag 7 augustus

Volgens vergelijkingssite Independer.nl hebben extreme weersomstandigheden in 2012 er al voor gezorgd dat woonverzekeringen meer hebben moeten uitkeren dan in heel 2011. Independer.nl heeft een stijging van 111 procent in schade geconstateerd. Hiernaast is het aantal nieuwe klanten met een woonverzekering toegenomen met 40 procent. “Als gevolg...

Meer nieuws
Ons pand Verzekeraar.nl
Vergelijk, kies en bespaar
Contact
Over Verzekeraar.nl:
Zij gingen u voor

Aantal vergelijkingen
door bezoekers in de
afgelopen 7 dagen:

13323
Vergelijk op Verzekeraar.nl o.a.: Monuta ANWB Ohra Inshared Centraal Beheer Achmea Unive Hema