Vergelijk 397 verzekeringen van 80 verzekeraars, 100% onafhankelijk!

Flink aantal zorgverzekerden verlaat VGZ

VGZ heeft in 2012 afscheid moeten nemen van 123.000 klanten. In 2011 waren er nog 19.000 vertrekkende klanten. Met name de volmachtportefeuille heeft een flink hoger verlies geleden. De verzekeringscombinatie ligt nu op een totaal van 4,14 miljoen verzekerden.Vrijdag 23 maart
Tijdens de recente zorgcampagne heeft VGZ een forse verschuiving gezien van de traditionele zorgverzekering naar de online polis. Het zijn dan ook de traditionele portefeuilles die de verliezen voor hun rekening nemen. Internetverzekeraar ZEKURen het nieuwe online merk Blue kregen er beiden 15.000 nieuwe verzekerden bij. De Plus Zorgverzekering voor ING-klanten deed het nog een stuk beter met 20.000 nieuwe verzekerden. Ondanks de online successen boekte het totale directe kanaal een verlies van ongeveer 1,5 procent.

Net als vorig jaar zag het volmachtkanaal het aantal zorgverzekeringen afnemen. In 2012 daalde het aantal zorgverzekerden bij labels als Aevitae, VPZ en Turien met 15 procent.

Collectiviteiten
VGZ heeft opgemerkt dat de horizontale collectiviteiten, van bijvoorbeeld verenigingen, steeds meer terrein winnen ten koste van de werkgeverscollectieven. Volgens de verzekeraar valt het verlies ook voor een deel te danken aan de fusering van labels Trias en SIZ. Van de 415.000 verzekerden greep een deel zijn kans om naar een andere verzekeraar over te stappen.
iPad actie iPad winnen?
Deel uw ervaring en maak automatisch kans op een iPad 3!

Deel zelf uw ervaring
Handige informatie De gemiddelde op Verzekeraar.nl scoort een 0 (2221 ervaringen) en kost € 0 p/m.

Vergelijk

Handige links:
Laatste nieuws
Geplaatst op dinsdag 1 oktober

Uit onderzoek van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) is gebleken dat 40 procent van de Nederlanders het terecht zou vinden als mensen met een ongezonde leefstijl een hogere zorgpremie moesten betalen. Zo zouden mensen die roken, drinken of overgewicht hebben, meer moeten bijdragen.

Geplaatst op dinsdag 24 september

Klanten van zorgverzekeraar DSW gaan in 2020 fors meer betalen voor de zorgpremie. Volgend jaar zal de premie van de basisverzekering 118,- euro per maand gaan kosten, tegenover 112,- euro dit jaar. Op jaarbasis komt dit neer op een stijging van 72,- euro.

Geplaatst op dinsdag 1 januari

Nederland had tot middernacht de tijd om voor een nieuwe zorgverzekering te kiezen. Volgens cijfers van Independer heeft men ook gebruik gemaakt van deze kans. In vergelijking met 2018, stapte ruim 20 procent meer mensen over van zorgverzekering. Van de overstappers besloot 16 procent tot de laatste dag van 2018 te wachten om de overstap in te...

Geplaatst op donderdag 27 december

Volgens onderzoeksbureau Q&A Insights & Consultancy zou 12 procent van de Nederlanders van plan zijn een nieuwe zorgverzekering te kiezen voor 2019. Dit zou een fors hoger percentage overstappers zijn dan vorig jaar, waar 6,2 procent van de verzekerden de overstap maakte naar een nieuwe zorgverzekeraar. Het bureau voerde het onderzoek uit in...

Geplaatst op dinsdag 25 december

Tot november 2018 heeft slechts een klein deel van de verzekerden optimaal gebruik gemaakt van de vergoedingen die onder de aanvullende dekkingen van de zorgverzekering vallen. Bijna 40 procent van de verzekerden stelt een deel geclaimd te hebben. Circa tien procent meldt helemaal geen gebruik te hebben gemaakt van aanvullende dekkingen.

Ons pand Verzekeraar.nl
Vergelijk, kies en bespaar
Contact
Over Verzekeraar.nl:
Zij gingen u voor

Aantal vergelijkingen
door bezoekers in de
afgelopen 7 dagen:

13323
Vergelijk op Verzekeraar.nl o.a.: Monuta ANWB Ohra Inshared Centraal Beheer Achmea Unive Hema