Vergelijk 397 verzekeringen van 80 verzekeraars, 100% onafhankelijk!

Zorgverzekeraars vergoeden nota's psychische hulp op vertrouwen

Zorgverzekeraars kunnen vaak niet inzien welke psychische zorg zij nou vergoeden. Er wordt maar weinig gecontroleerd of gedeclareerde behandelingen ook werkelijk zijn uitgevoerd en of daar een gekwalificeerde hulpverlener aan te pas kwam. Dat schrijft de Volkskrant vrijdag.Vrijdag 4 mei Zilveren Kruis
De verzekeraar ziet, in verband met de privacy, enkel een nummer dat de zogenoemde diagnose behandelcombinatie (dbc) moet verklaren. Er wordt verder helemaal geen beschrijving of informatie gegeven van de uitgevoerde behandeling of de behandelaar. Het gaat volgens de Volkskrant om een systeem dat draait om vertrouwen, terwijl er in 2011 in totaal wel ruim 175 miljoen euro werd gefraudeerd met zorgverzekeringen.

Europsyche
Er liepen jarenlang betalingen via GGZ-netwerk Europsyche. Zorgverzekeraars CZ, VGZ en Zilveren Kruis Achmea hebben in die tijd miljoenen euro’s in het laatje gelegd voor alternatieve behandelingen als homeotherapie en hypnotherapie.

Stopzetting
Bijna alle betalingen aan de stichting Europsyche zijn inmiddels stopgezet. Hierdoor kan het snel afgelopen zijn voor de stichting.

Europsyche heeft een poging gemaakt om ruim 700.000 euro uitbetaling van CZ te eisen door een rechtszaak aan te spannen. Reden zou zijn dat CZ in het begin van 2012 279 van de in totaal 281 declaraties afkeurde na de declaraties te hebben onderzocht.
iPad actie iPad winnen?
Deel uw ervaring en maak automatisch kans op een iPad 3!

Deel zelf uw ervaring
Handige informatie De gemiddelde op Verzekeraar.nl scoort een 0 (2221 ervaringen) en kost € 0 p/m.

Vergelijk

Handige links:
Laatste nieuws
Geplaatst op dinsdag 1 oktober

Uit onderzoek van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) is gebleken dat 40 procent van de Nederlanders het terecht zou vinden als mensen met een ongezonde leefstijl een hogere zorgpremie moesten betalen. Zo zouden mensen die roken, drinken of overgewicht hebben, meer moeten bijdragen.

Geplaatst op dinsdag 24 september

Klanten van zorgverzekeraar DSW gaan in 2020 fors meer betalen voor de zorgpremie. Volgend jaar zal de premie van de basisverzekering 118,- euro per maand gaan kosten, tegenover 112,- euro dit jaar. Op jaarbasis komt dit neer op een stijging van 72,- euro.

Geplaatst op dinsdag 1 januari

Nederland had tot middernacht de tijd om voor een nieuwe zorgverzekering te kiezen. Volgens cijfers van Independer heeft men ook gebruik gemaakt van deze kans. In vergelijking met 2018, stapte ruim 20 procent meer mensen over van zorgverzekering. Van de overstappers besloot 16 procent tot de laatste dag van 2018 te wachten om de overstap in te...

Geplaatst op donderdag 27 december

Volgens onderzoeksbureau Q&A Insights & Consultancy zou 12 procent van de Nederlanders van plan zijn een nieuwe zorgverzekering te kiezen voor 2019. Dit zou een fors hoger percentage overstappers zijn dan vorig jaar, waar 6,2 procent van de verzekerden de overstap maakte naar een nieuwe zorgverzekeraar. Het bureau voerde het onderzoek uit in...

Geplaatst op dinsdag 25 december

Tot november 2018 heeft slechts een klein deel van de verzekerden optimaal gebruik gemaakt van de vergoedingen die onder de aanvullende dekkingen van de zorgverzekering vallen. Bijna 40 procent van de verzekerden stelt een deel geclaimd te hebben. Circa tien procent meldt helemaal geen gebruik te hebben gemaakt van aanvullende dekkingen.

Ons pand Verzekeraar.nl
Vergelijk, kies en bespaar
Contact
Over Verzekeraar.nl:
Zij gingen u voor

Aantal vergelijkingen
door bezoekers in de
afgelopen 7 dagen:

13280
Vergelijk op Verzekeraar.nl o.a.: Monuta ANWB Ohra Inshared Centraal Beheer Achmea Unive Hema