Veelgestelde vragen (277)Sorteer op:
Per verzekeraar:
1
Ik ga op vakantie in Nederland, heb ik een reisverzekering nodig? Gevraagd door U. Pouw op dinsdag 29 mei 2012 over Reisverzekering
Beantwoord deze vraag
Volgende maand ga ik 2 weken kamperen met de kinderen binnen Nederland. Heb ik hiervoor een reisverzekering nodig of dekken mijn huidige verzekeringen de evt schade?

Antwoorden:
De meeste mensen denken dat een reisverzekering niet nodig is wanneer je binnen Nederland op vakantie gaat. Maar dit is een misverstand. De kosten van het verlies (of schade/diefstal) van bagage is niet verzekerd door andere verzekeringen dan een reisverzekering.

Het is bij een reisverzekering afsluiten vaak mogelijk om enkel dekking binnen Nederland te krijgen, hierdoor wordt de reisverzekering erg goedkoop. Vaak zie je dat deze verzekering ook geldig is binnen de Benelux en binnen Duitsland.

In dit geval betreft het hier een kortlopende reisverzekering. De doorlopende reisverzekering dekt normaal gesproken een trip binnen Nederland niet. Overigens is dit mede afhankelijke van de premie voorwaarden van de reisverzekeraar.

Ons advies is om een kortlopende reisverzekering af te sluiten met een dekking die enkel binnen Nederland geldt. Dit kan bij diverse aanbieders. Om een goed overzicht te krijgen kunt u de kortlopende reisverzekeringen vergelijken via de volgende link:

https://www.verzekeraar.nl/reisverzekering-tijdelijk-vergelijken/ Door Verzekeraar.nl op dinsdag 29 mei 2012
1
Tellen de schadevrije jaren van mij in de auto van mijn ouders ook mee? Gevraagd door Davey Schaken op maandag 21 mei 2012 over Autoverzekering
Beantwoord deze vraag
Ik rij al 3 jaar in de auto van mijn ouders, schadevrij. Nu heb ik een eigen auto en wil ik een autoverzekering afsluiten. Tellen deze schadevrije jaren ook mee?

Antwoorden:
Helaas tellen deze schadevrije jaren normaal gesproken niet mee voor de berekenING van de premie / noclaim korting van uw eigen autoverzekering.

Maar wanneer u op de autoverzekering van uw ouders staat vermeld als rechtmatige autobestuurder dan tellen deze schadevrije jaren wel mee! U dient hiervoor een geldige royementsverklaring te hebben voor uw nieuwe autoverzekering. Deze kunt u dan opvragen bij de autoverzekeraar van uw ouders.

Het vergelijken van autoverzekeringen op premie kan via de volgende link:

https://www.verzekeraar.nl/autoverzekering-vergelijken/ Door Verzekeraar.nl op maandag 21 mei 2012
1
Wat wordt de totale premie incl. annuleringsverzekering? Gevraagd door P. DIJK op maandag 21 mei 2012 over Annuleringsverzekering
Beantwoord deze vraag
Voor zorg zijn wij samen bij Ditzo verzekerd. Wat wordt de premie voor beiden voor een Doorlopende Reis- en Annuleringsverzekering?

Antwoorden:
De exacte premie die u voor zorg en een doorlopende reis- en annuleringsverzekering gaat betalen bij Ditzo is afhankelijk van uw privé situatie. Factoren als pakketkorting, wereldwijde dekking ja/nee bepalen o.a. de prijs.

U dient in dit geval zelf een premieberekening uit te voeren op de site van Ditzo. Dit kan via de volgende link:

https://www.verzekeraar.nl/premie-berekenen/0/14/?timer=0&type=1 Door Verzekeraar.nl op maandag 21 mei 2012
1
Als ik een scooter huur op vakantie is dat dan verzekerd met mijn reisverzekering? Gevraagd door BarryVGe op donderdag 17 mei 2012 over Reisverzekering
Beantwoord deze vraag


Antwoorden:
Het antwoord hierop is: Nee.

Wanneer u schade veroorzaakt aan of met een scooter/brommer die u op uw vakantiebestemmING huurt bent u niet verzekerd hiervoor met uw reisverzekering.

Voor de huur van een brommer of scooter op vakantie dient u een losse verzekering af te sluiten. Meestal kan dit bij het bedrijf waar u ook de scooter of brommert huurt.

Wanneer u een ongeval krijgt zijn de zorgkosten wel verzekerd via uw reis-, zorgverzekering of ongevallenverzekering, maar alleen als u hiervoor binnen deze verzekeringen daarvoor aanvullend verzekerd bent. Door Verzekeraar.nl op donderdag 17 mei 2012
1
Wat is een politie keurmerk? Gevraagd door Quintin J. op woensdag 16 mei 2012 over Inboedelverzekering
Beantwoord deze vraag
Bij mijn inboedelverzekering kan ik korting krijgen als ik een politie keurmerk heb, maar wat is het?

Antwoorden:
Het politie keurmerk (of PolitieKeurmerk Veilig Wonen) is een keurmerk waarmee de beveiligING van uw woning wordt gecertificeerd.

Het keurmerk is vooral bedoeld om de zogenaamde gelegenheidsdieven buiten te houden. Te denken valt een de juiste sloten en het ophangen van rookmelders. Een uitgebreide beschrijving van de eisen van het politie keurmerk kunt u lezen via: http://www.politiekeurmerk.nl/consument

Wanneer u aan alle eisen voldoet kunt u een certificaat aanvragen bij een PKVW bedrijf. Sommige inboedelverzekeraars geven korting op de inboedelverzekering wanneer uw woning een politie keurmerk heeft. Hiervoor dient u een kopie van het certifcaat naar de inboedelverzekeraar te sturen als bewijs. Door Verzekeraar.nl op woensdag 16 mei 2012
1
Niet meer geaccepteerd door autoverzekeraar, wat nu? Gevraagd door Jos Jerijker op dinsdag 15 mei 2012 over Autoverzekering
Beantwoord deze vraag
Doordat ik veel schades heb gereden in een korte tijd kan ik mijn auto nergens meer verzekeren. Weten jullie waar ik wel terecht kan anders mag ik niet meer rijden met deze auto.

Antwoorden:
Het kan inderdaad voorkomen dat verzekeraars u weigeren wanneer u in korte tijd veel schade heeft gereden. Het gaat hier niet specifiek om de hoogte van de schade maar om de aantallen keren dat u schade heeft gereden. Is dit teveel in korte tijd dan kan een autoverzekeraar u weigeren.

Er zijn wel autoverzekeraars die u alsnog kunnen verzekeren. De keerzijde hiervan is dat de premie die u daar betaald vele malen hoger ligt dat wat u normaal zou betalen.

Een verzekeraar die u hierbij kan helpen is Rialto verzekeringen, u kunt ze vinden via: http://www.rialto.nl/consument/. Door Verzekeraar.nl op dinsdag 15 mei 2012
1
Hoe snel moeten zorgverzekering declaraties betaald worden? Gevraagd door JJH op donderdag 10 mei 2012 over Zorgverzekering
Beantwoord deze vraag
Mijn verzekeraar is erg traag met het uitbetalen van mijn declaraties, hoe lang mag hij erover doen om te betalen?

Antwoorden:
Er is geen wettelijke betaaltermijn voor declaraties voor de zorgverzekering. De exacte betaaltermijn is normaal gesproken opgenomen in de polisvoorwaarden die u heeft ontvangen bij het afsluiten van de zorgverzekering.

Blijkt het zo te zijn dat uw zorgverzekeraar ten onrechte weigert de declaratie te betalen dan kunt u hiervoor terecht bij SKGZ. Daar kunt u een formele klacht indienen over uw declaratie.

Het is overigens wel zo dat uw zorgverzekeraar verplicht is declaraties tot 3 jaar terug wettelijk gezien te vergoeden. Door Verzekeraar.nl op donderdag 10 mei 2012
1
Heb ik recht op zorgtoeslag in 2012? Gevraagd door Jose op woensdag 9 mei 2012 over Zorgverzekering
Beantwoord deze vraag
Wat zijn de voorwaarden voor het ontvangen van zorgtoeslag in 2012? Ik hoop hier gebruik van te kunnen maken.

Antwoorden:
De voorwaarden voor het ontvangen van zorgtoeslag in 2012 zijn als volgt:
- U dient ouder te zijn dan 18 jaar
- U dient in bezit te zijn van een Nederlandse zorgverzekering
- U dient de Nederlandse nationaliteit te hebben of een geldige verblijfsvergunnING te hebbben
- Uw bruto inkomen mag niet hoger zijn dan € 35.059 per jaar of wanneer u samenwoont met iemand mag uw bruto inkomen niet hoger zijn dan € 51.691

Voor de exacte hoogte van de zorgtoeslag verwijs ik u door naar de site van de belastingdienst. Door Verzekeraar.nl op woensdag 9 mei 2012
1
Is de zorgpremie voor de zorgverzekering van 2013 al bekend? Gevraagd door P. Peeters op dinsdag 8 mei 2012 over Zorgverzekering
Beantwoord deze vraag


Antwoorden:
Nee, op het moment van schrijven is de zorgpremie voor de zorgverzekeringen van 2013 nog niet bekend.

Waarschijnlijk worden de eerste premies voor de zorgverzekering 2012 in oktober bekend.

Het beste kunt u het overzicht van zorgverzekeringen op Verzekeraar.nl in de gaten houden. Hierop verschijnen na publicatie direct de nieuwe zorgpremies die u eenvoudig kunt vergelijken:

https://www.verzekeraar.nl/zorgverzekering-vergelijken/ Door Verzekeraar.nl op dinsdag 8 mei 2012
1
Wat is het Waarborgfonds Motorverkeer? Gevraagd door Jeroen op maandag 7 mei 2012 over Autoverzekering
Beantwoord deze vraag


Antwoorden:
Wanneer u schade heeft opgelopen aan uw motorvoertuig (bv auto of motor) en er is geen dader/veroorzaker dan is het mogelijk om de schade te laten betalen door het Waarborgfonds. Dit fonds is opgericht door verzekeraars zelf. Wanneer u denkt dat u recht heeft op een schadevergoedING door het Waarborgfonds dan kunt u bij heb een claim indienen.

Uiteraard worden er scherpe eisen gesteld aan de schade aan uw motorvoertuig voordat het waarborgfonds tot uitkeren overgaat.

Meer informatie over het waarborgfonds vind je op de site:

http://www.waarborgfonds.nl/ Door Verzekeraar.nl op maandag 7 mei 2012
Ons pand Verzekeraar.nl
Vergelijk, kies en bespaar
Contact
Over Verzekeraar.nl:
Zij gingen u voor

Aantal vergelijkingen
door bezoekers in de
afgelopen 7 dagen:

12422
Vergelijk op Verzekeraar.nl o.a.: Monuta ANWB Ohra Inshared Centraal Beheer Achmea Unive Hema