Vergelijk 445 verzekeringen van 82 verzekeraars, 100% onafhankelijk!

Schippers had enorme toenames zorgpremies niet verwacht

Zorgverzekering

De zorgverzekeraars hebben minister Edith Schippers (Volksgezondheid) overvallen met hun nieuwe premies voor 2017. Schippers kwam na berekeningen uit op een gemiddelde toename van zo’n 3,50 euro per maand. In werkelijkheid zullen de zorgpremies, op basis van de bekendmakingen tot nu toe, met 7,60 euro (OHRA) tot wel 12,- euro (Menzis) toenemen.Donderdag 17 november 2016 OHRA
Menzis heeft tot nu toe de grootste verhoging aangebracht. Het gaat om de restitutiepolis van de verzekeraar waarbij de premie 11 procent hoger wordt dan in 2016. Deze komt hierdoor neer op een maandelijks tarief van 119,- euro. De zorgverzekeraar verdedigt de extreme premieverhoging door te stellen dat de zorgkosten in Nederland toenemen waardoor de zorgpremie ook omhoog moet. “Nederlanders leven steeds langer en gebruiken dan ook steeds meer zorgdiensten. Daarnaast worden er nieuwe behandelingen en dure medicijnen toegevoegd aan het basispakket”, aldus Menzis.
 
Zorgkosten zullen toe blijven nemen
Door de grote verzekeraars, waaronder ook Menzis, wordt verwacht dat de zorgkosten in Nederland in de komende jaren toe zullen blijven nemen. Ook concurrent CZ is hier zeker van. De zorgverzekering van CZ zal in 2017 7,5 procent duurder uitkomen dan in 2016. “Zelfs met deze verhoging blijft de zorgpremie onder de kostprijs per verzekerde. De kostprijs ligt zo rond de 125,20 euro terwijl de premie 112,85 euro kost.” CZ neemt het verschil van 12,35 euro op zich door haar reserves in te zetten. De 'zuivere restitutiepolis' van OHRA zal met 7,60 euro per maand toenemen en neemt daarmee tot nu toe het minst toe in premie.
 
Raming kabinet
Zoals voorgaande jaren raamde het kabinet op Prinsjesdag dat de zorgverzekering in 2017 op maandbasis slechts 3,50 euro duurder uit zou komen. Zorgverzekeraars trokken deze raming al direct in twijfel. Omdat Schippers het basispakket van de zorgverzekering heeft uitgebreid met nieuwe en vooral ook duurdere geneesmiddelen, dient er volgens onder meer CZ al snel rekening gehouden te worden met ruime premieverhogingen.
 
Consumentenbond
Naast Schippers heeft ook de Consumentenbond van zich laten horen over de toenemende zorgpremies. Volgens de bond zouden zorgverzekeraars hun ‘overtollige’ reserves moeten gebruiken om de premies op deze manier lager te houden. Minister Schippers liet eveneens weten het hiermee eens te zijn. Branchevereniging Zorgverzekeraars Nederland stelt daarentegen dat dit geen goed idee is. “Zorgverzekeraars moeten volgens de wet minimale reserves aanhouden. Bovendien benutten de verzekeraars deze reserves al om de premies lager te houden, zoals de 12,35 euro die CZ onder de kostprijs blijft.”
iPad actie iPad winnen?
Deel uw ervaring en maak automatisch kans op een iPad 3!

Deel zelf uw ervaring
Handige informatie De gemiddelde zorgverzekering op Verzekeraar.nl scoort een 6.6 (489 ervaringen) en kost € 117,10 p/m.

Vergelijk zorgverzekeringen

Handige links:
Laatste nieuws
Geplaatst op dinsdag 1 januari 2019

Nederland had tot middernacht de tijd om voor een nieuwe zorgverzekering te kiezen. Volgens cijfers van Independer heeft men ook gebruik gemaakt van deze kans. In vergelijking met 2018, stapte ruim 20 procent meer mensen over van zorgverzekering. Van de overstappers besloot 16 procent tot de laatste dag van 2018 te wachten om de overstap in te...

Geplaatst op donderdag 27 december 2018

Volgens onderzoeksbureau Q&A Insights & Consultancy zou 12 procent van de Nederlanders van plan zijn een nieuwe zorgverzekering te kiezen voor 2019. Dit zou een fors hoger percentage overstappers zijn dan vorig jaar, waar 6,2 procent van de verzekerden de overstap maakte naar een nieuwe zorgverzekeraar. Het bureau voerde het onderzoek uit in...

Geplaatst op dinsdag 25 december 2018

Tot november 2018 heeft slechts een klein deel van de verzekerden optimaal gebruik gemaakt van de vergoedingen die onder de aanvullende dekkingen van de zorgverzekering vallen. Bijna 40 procent van de verzekerden stelt een deel geclaimd te hebben. Circa tien procent meldt helemaal geen gebruik te hebben gemaakt van aanvullende dekkingen.

Geplaatst op vrijdag 21 december 2018

Onderzoek door Q&A Insights & Consultancy, in opdracht van Independer, heeft aangetoond dat er nog altijd hardnekkige misverstanden bestaan omtrent de zorgverzekering. Zo zou grofweg dertig procent van de Nederlanders geloven dat het niet is toegestaan om van zorgverzekering over te stappen terwijl hij of zij in het ziekenhuis ligt, en is zo'n...

Geplaatst op vrijdag 21 december 2018

Ook in 2019 zal de gemeente Pijnacker-Nootdorp via zorgverzekeraar DSW een collectieve zorgverzekering aanbieden aan inwoners met een laag inkomen. De gemeente kwam tot een overeenkomst met de verzekeraar om bestaande afspraken te verlengen.

Meer nieuws
Ons pand Verzekeraar.nl
Vergelijk, kies en bespaar
Contact
Over Verzekeraar.nl:
Zij gingen u voor

Aantal vergelijkingen
door bezoekers in de
afgelopen 7 dagen:

12422
Vergelijk op Verzekeraar.nl o.a.: Monuta ANWB Ohra Inshared Centraal Beheer Achmea Unive Hema