Vergelijk 397 verzekeringen van 80 verzekeraars, 100% onafhankelijk!

Autoverzekeringen tot vijf keer duurder voor jongeren

Autoverzekering

Vergeleken met 30-plussers moeten bestuurders van 18 en 19 jaar oud ruim het dubbele betalen voor hun WA of WA+ autopremie. Jongeren die hun auto verzekeren met een all risk verzekering moeten zelfs 132 procent meer betalen. Van 20 t/m 24 jaar zijn de premies 60 tot 77 procent hoger dan voor 30-jarige automobilisten.Maandag 27 mei
Voor de vergelijking keek Independer.nl naar de premies die automobilisten moeten betalen. Er werd geen gebruik gemaakt van de kortingen die gepaard gaan met schadevrije jaren, omdat deze vaak niet van toepassing zijn voor jongere bestuurders. Zelfs wanneer er werd uitgegaan van 0 schadevrije jaren, bleken de premieverschillen enorm. Dit houdt in dat jongeren in de praktijk zelfs tot 5 keer duurder uit kunnen zijn dan iemand van boven de 30 jaar en met schadevrije jaren.
 
Vertrouwen
Autoverzekeraars hebben veel minder vertrouwen in autobestuurders onder de 20 jaar. De hoogte van de premie wordt nauwelijks meer beïnvloed boven de 35 jaar. Independer.nl gebruikte de gegevens van 180.000 prijsvergelijkingen van de afgelopen maanden en nam per leeftijd de 10 laagste premies mee in de berekening.
iPad actie iPad winnen?
Deel uw ervaring en maak automatisch kans op een iPad 3!

Deel zelf uw ervaring
Handige informatie De gemiddelde autoverzekering op Verzekeraar.nl scoort een 6.7 (495 ervaringen) en kost € 19,92 p/m.

Vergelijk autoverzekeringen

Handige links:
Laatste nieuws
Geplaatst op woensdag 31 december

Ieder jaar richt vuurwerk miljoenen euro’s schade toe aan auto’s. Autobezitters die verwachten dat hun autoverzekeraar deze schade zal dekken, komen vaak bedrogen uit. Het Verbond van Verzekeraars (VvV) heeft een bericht naar buiten gebracht over vuurwerkschade en hoe deze alleen door all-risk verzekeringen wordt gedekt.

Geplaatst op donderdag 25 december

Op 22 december heeft Nationale Nederlanden verschillend premies verhoogd. Onder de getroffen producten vallen de aansprakelijkheidsverzekering, inboedelverzekering, opstalverzekering, rechtsbijstandsverzekering, doorlopende reisverzekering en autoverzekering. De premies zijn met 1 tot 13 procent toegenomen.

Geplaatst op zaterdag 25 oktober

Het Verbond van Verzekeraars (VvV) heeft de schade van de eerste herfststorm van 2014 berekend en meldt dat deze meevalt. De storm van afgelopen dinsdag heeft circa 2 miljoen euro aan schade verricht. In 2013 wist de herfststorm maar liefst 100 miljoen euro aan schade te veroorzaken.

Geplaatst op maandag 12 augustus

Verzekeraars blijken steeds beter in staat te zijn fraude op te sporen. Hoewel het totaal aantal fraudezaken niet zou zijn toegenomen, wordt er vergeleken met vijf jaar geleden wel 25 procent meer fraude ontdekt. Eén op de tien claims zou mogelijk frauduleus zijn. Dit meldde het Centrum Bestrijding Verzekeringscriminaliteit tegenover het AD.

Geplaatst op maandag 17 juni

In het eerste kwartaal van dit jaar hebben autoverzekeraars het aantal wanbetalers zien verdubbelen ten opzichte van dezelfde periode in 2012. Hierdoor lopen tienduizenden automobilisten het risico beboet te worden voor onverzekerd rijden en moeten zij zelf eventuele gereden schade vergoeden.

Meer nieuws
Ons pand Verzekeraar.nl
Vergelijk, kies en bespaar
Contact
Over Verzekeraar.nl:
Zij gingen u voor

Aantal vergelijkingen
door bezoekers in de
afgelopen 7 dagen:

16311
Vergelijk op Verzekeraar.nl o.a.: Monuta ANWB Ohra Inshared Centraal Beheer Achmea Unive Hema