Nieuws over Autoverzekeringen (43)

Dit nieuws via RSS

Sorteer op:
Per verzekeraar:
Geplaatst op woensdag 31 december

Ieder jaar richt vuurwerk miljoenen euro’s schade toe aan auto’s. Autobezitters die verwachten dat hun autoverzekeraar deze schade zal dekken, komen vaak bedrogen uit. Het Verbond van Verzekeraars (VvV) heeft een bericht naar buiten gebracht over vuurwerkschade en hoe deze alleen door all-risk verzekeringen wordt gedekt.

Geplaatst op donderdag 25 december

Op 22 december heeft Nationale Nederlanden verschillend premies verhoogd. Onder de getroffen producten vallen de aansprakelijkheidsverzekering, inboedelverzekering, opstalverzekering, rechtsbijstandsverzekering, doorlopende reisverzekering en autoverzekering. De premies zijn met 1 tot 13 procent toegenomen.

Geplaatst op zaterdag 25 oktober

Het Verbond van Verzekeraars (VvV) heeft de schade van de eerste herfststorm van 2014 berekend en meldt dat deze meevalt. De storm van afgelopen dinsdag heeft circa 2 miljoen euro aan schade verricht. In 2013 wist de herfststorm maar liefst 100 miljoen euro aan schade te veroorzaken.

Geplaatst op maandag 12 augustus

Verzekeraars blijken steeds beter in staat te zijn fraude op te sporen. Hoewel het totaal aantal fraudezaken niet zou zijn toegenomen, wordt er vergeleken met vijf jaar geleden wel 25 procent meer fraude ontdekt. Eén op de tien claims zou mogelijk frauduleus zijn. Dit meldde het Centrum Bestrijding Verzekeringscriminaliteit tegenover het AD.

Geplaatst op maandag 17 juni

In het eerste kwartaal van dit jaar hebben autoverzekeraars het aantal wanbetalers zien verdubbelen ten opzichte van dezelfde periode in 2012. Hierdoor lopen tienduizenden automobilisten het risico beboet te worden voor onverzekerd rijden en moeten zij zelf eventuele gereden schade vergoeden.

Geplaatst op woensdag 12 juni

Vanaf 2014 zullen verzekerden jaarlijks een opgave ontvangen van het aantal opgebouwde schadevrije jaren bij de autoverzekering. Autoverzekeraars maakten dit eerder deze week bekend gedurende een vergadering van het Verbond van Verzekeraars.

Geplaatst op maandag 27 mei

Vergeleken met 30-plussers moeten bestuurders van 18 en 19 jaar oud ruim het dubbele betalen voor hun WA of WA+ autopremie. Jongeren die hun auto verzekeren met een all risk verzekering moeten zelfs 132 procent meer betalen. Van 20 t/m 24 jaar zijn de premies 60 tot 77 procent hoger dan voor 30-jarige automobilisten.

Geplaatst op woensdag 31 oktober

In de afgelopen jaren hebben veel autoverzekeraars de premies flink verhoogd waardoor de premieverschillen verder zijn uitgelopen. Allsecur heeft op basis van onderzoek geconcludeerd dat 80 procent van de Nederlanders zijn autoverzekeraar is trouw gebleven. Dit terwijl er door over te stappen van autoverzekering tot wel 40 procent (of 300,- euro...

Geplaatst op donderdag 13 september

Sommige autoverzekeraars bieden een (optionele) no-claim beschermer aan bij een autoverzekering. Deze bescherming biedt de verzekerde de mogelijkheid om eenmaal per jaar schade te claimen zonder dat de no-claimkorting hieronder komt te lijden. Het aanbod van de no-claim beschermers begint echter steeds kleiner te worden.

Geplaatst op maandag 3 september

Delta Lloyd zal de premies voor haar particuliere autoverzekeringen met ingang van 6 september verhogen. De verzekeraar zag de gemiddelde schadelast in 2011 al toenemen met 25 pocent. Voor de Xclusief-lijn zullen er geen premieverhogingen worden doorgevoerd.

Ons pand Verzekeraar.nl
Vergelijk, kies en bespaar
Contact
Over Verzekeraar.nl:
Zij gingen u voor

Aantal vergelijkingen
door bezoekers in de
afgelopen 7 dagen:

14126
Vergelijk op Verzekeraar.nl o.a.: Monuta ANWB Ohra Inshared Centraal Beheer Achmea Unive Hema