Vergelijk 440 verzekeringen van 81 verzekeraars, 100% onafhankelijk!

Nederlander bespaart op reisverzekering

Reisverzekering

Uit onderzoek door TNS Nipo in opdracht van verzekeraar Nationale Nederlanden blijkt dat steeds minder Nederlanders over een doorlopende reisverzekering beschikken. Het aantal vakantiegangers met een tijdelijke reisverzekering bleef wel gelijk.Woensdag 19 juni 2013
TNS Nipo heeft ruim 900 vakantiegangers ondervraagd over hun reisverzekering. Zo’n 16 procent stelde op reis te gaan zonder zich te verzekeren, een toename van 5 procent vergeleken met vorig jaar.
 
Schade in 2012
Bijna één op de vijf ondervraagden meldde in 2012 iets vervelends meegemaakt te hebben tijdens de vakantie. Hiervan heeft een derde iets verloren door eigen schuld, diefstal of door schade. Nog eens een derde werd ziek tijdens de vakantie en een vijfde stond met autopech langs de weg.
 
Minder vaak op vakantie
De financiële crisis heeft in 2013 meer invloed op het reisgedrag van Nederlanders dan in 2012. 74 procent van de ondervraagden gaf aan dit jaar op vakantie te zullen gaan. Dit percentage lag vorig jaar nog 6 procent hoger. Daarnaast heeft 27 procent aangegeven meer dan één vakantie te nemen, terwijl dit percentage in 2012 nog op 40 procent uitkwam. Ook voor de hogere inkomens en jongeren geldt dat er minder vakanties genomen worden.
 
Bestemming en vervoer
Vergeleken met vorig jaar zijn er in 2013 weinig veranderingen op te merken qua vakantiebestemming en vervoersmiddelen. Ruim 70 procent van de vakanties worden in het buitenland gehouden. De populairste vakantiebestemmingen zijn Duitsland, Oostenrijk en België. Ruim 60 procent van de vakantiegangers maakt gebruik van de auto als vervoersmiddel.
iPad actie iPad winnen?
Deel uw ervaring en maak automatisch kans op een iPad 3!

Deel zelf uw ervaring
Handige informatie De gemiddelde reisverzekering op Verzekeraar.nl scoort een 7.1 (225 ervaringen) en kost € 4,84 p/m.

Vergelijk reisverzekeringen

Handige links:
Laatste nieuws
Geplaatst op donderdag 25 december 2014

Op 22 december heeft Nationale Nederlanden verschillend premies verhoogd. Onder de getroffen producten vallen de aansprakelijkheidsverzekering, inboedelverzekering, opstalverzekering, rechtsbijstandsverzekering, doorlopende reisverzekering en autoverzekering. De premies zijn met 1 tot 13 procent toegenomen.

Geplaatst op donderdag 12 september 2013

Nu dat de zomervakanties weer achter de rug zijn, zijn de drukste maanden voor reisverzekeraars weer aangebroken. Dit jaar dient men vooral claims in voor smartphones die tijdens de vakantie zijn beschadigd, gestolen of verloren. Dat blijkt uit onderzoek door verzekeraar Europeesche Verzekeringen.

Geplaatst op maandag 12 augustus 2013

Volgens onderzoek door Zelf.nl dient ongeveer de helft van de vakantiegangers geen claim in bij hun reisverzekeraar nadat zij iets verliezen op vakantie. Een groot deel van de verloren of gestolen gadgets, tablets en zonnebrillen worden niet geclaimd bij de reisverzekering. Vier op de vijf vakantiegangers zou zelfs een verloren of gestolen iPad...

Geplaatst op donderdag 18 juli 2013

In 2012 hebben Nederlandse reisverzekeraars rond de 200 miljoen euro uitgekeerd aan claims voor spullen die gestolen, verloren of beschadigd werden tijdens vakantie. Dit bedrag is iets lager dan wat de verzekeraars in 2011 uitkeerden. Het Verbond van Verzekeraars maakte dat donderdag bekend.

Geplaatst op maandag 24 juni 2013

Gezinnen met twee kinderen die minimaal 17 dagen per jaar op vakantie gaan, zijn goedkoper uit met een doorlopende reisverzekering dan met een kortlopende reisverzekering. Vergelijkingssite Independer.nl deed onderzoek naar de kosten die gezinnen, koppels en alleenstaanden betalen voor reisverzekeringen.

Meer nieuws
Ons pand Verzekeraar.nl
Vergelijk, kies en bespaar
Contact
Over Verzekeraar.nl:
Zij gingen u voor

Aantal vergelijkingen
door bezoekers in de
afgelopen 7 dagen:

16341
Vergelijk op Verzekeraar.nl o.a.: Monuta ANWB Ohra Inshared Centraal Beheer Achmea Unive Hema