De Zorgpremies van 2020 zijn bekend! 16 zorgverzekeringen Bekijk Zorgpremies! Vanaf
€ 107

Gezinnen meestal goedkoper uit met doorlopende reisverzekering

Reisverzekering

Gezinnen met twee kinderen die minimaal 17 dagen per jaar op vakantie gaan, zijn goedkoper uit met een doorlopende reisverzekering dan met een kortlopende reisverzekering. Vergelijkingssite Independer.nl deed onderzoek naar de kosten die gezinnen, koppels en alleenstaanden betalen voor reisverzekeringen.Maandag 24 juni
De kortlopende verzekeringen worden een stuk duurder door de poliskosten die betaald moeten worden bij het afsluiten van zo’n polis. Daarnaast hebben de kortlopende reisverzekeringen een beperkte annuleringsdekking, waarbij er slechts een percentage van de reissom wordt uitgekeerd. Bij een doorlopende reisverzekering wordt er juist een vast bedrag gedekt. Een doorlopende reisverzekering met annuleringsdekking is daardoor al na 6 dagen vakantie per jaar goedkoper dan de kortlopende versie voor gezinnen met 2 kinderen.
 
Voor alleenstaande vakantiegangers geldt dat de doorlopende reispolis pas na 29 dagen vakantie per jaar voordeliger uitkomt. Koppeltjes die op vakantie gaan  hebben na 25 dagen meer voordeel bij een doorlopende verzekering. Wanneer alleenstaanden en koppels zich ook willen dekken tegen medische kosten, annulering of gebruik maken van andere aanvullende dekkingen, zijn doorlopende verzekeringen al sneller voordeliger dan de kortlopende verzekeringen.
iPad actie iPad winnen?
Deel uw ervaring en maak automatisch kans op een iPad 3!

Deel zelf uw ervaring
Handige informatie De gemiddelde reisverzekering op Verzekeraar.nl scoort een 7.1 (225 ervaringen) en kost € 4,84 p/m.

Vergelijk reisverzekeringen

Handige links:
Laatste nieuws
Geplaatst op donderdag 25 december

Op 22 december heeft Nationale Nederlanden verschillend premies verhoogd. Onder de getroffen producten vallen de aansprakelijkheidsverzekering, inboedelverzekering, opstalverzekering, rechtsbijstandsverzekering, doorlopende reisverzekering en autoverzekering. De premies zijn met 1 tot 13 procent toegenomen.

Geplaatst op donderdag 12 september

Nu dat de zomervakanties weer achter de rug zijn, zijn de drukste maanden voor reisverzekeraars weer aangebroken. Dit jaar dient men vooral claims in voor smartphones die tijdens de vakantie zijn beschadigd, gestolen of verloren. Dat blijkt uit onderzoek door verzekeraar Europeesche Verzekeringen.

Geplaatst op maandag 12 augustus

Volgens onderzoek door Zelf.nl dient ongeveer de helft van de vakantiegangers geen claim in bij hun reisverzekeraar nadat zij iets verliezen op vakantie. Een groot deel van de verloren of gestolen gadgets, tablets en zonnebrillen worden niet geclaimd bij de reisverzekering. Vier op de vijf vakantiegangers zou zelfs een verloren of gestolen iPad...

Geplaatst op donderdag 18 juli

In 2012 hebben Nederlandse reisverzekeraars rond de 200 miljoen euro uitgekeerd aan claims voor spullen die gestolen, verloren of beschadigd werden tijdens vakantie. Dit bedrag is iets lager dan wat de verzekeraars in 2011 uitkeerden. Het Verbond van Verzekeraars maakte dat donderdag bekend.

Geplaatst op woensdag 19 juni

Uit onderzoek door TNS Nipo in opdracht van verzekeraar Nationale Nederlanden blijkt dat steeds minder Nederlanders over een doorlopende reisverzekering beschikken. Het aantal vakantiegangers met een tijdelijke reisverzekering bleef wel gelijk.

Meer nieuws
Ons pand Verzekeraar.nl
Vergelijk, kies en bespaar
Contact
Over Verzekeraar.nl:
Zij gingen u voor

Aantal vergelijkingen
door bezoekers in de
afgelopen 7 dagen:

17530
Vergelijk op Verzekeraar.nl o.a.: Monuta ANWB Ohra Inshared Centraal Beheer Achmea Unive Hema