De Zorgpremies van 2020 zijn bekend! 16 zorgverzekeringen Bekijk Zorgpremies! Vanaf
€ 107

200 miljoen uitgekeerd door reisverzekeraars

Reisverzekering

In 2012 hebben Nederlandse reisverzekeraars rond de 200 miljoen euro uitgekeerd aan claims voor spullen die gestolen, verloren of beschadigd werden tijdens vakantie. Dit bedrag is iets lager dan wat de verzekeraars in 2011 uitkeerden. Het Verbond van Verzekeraars maakte dat donderdag bekend.Donderdag 18 juli
Schade of diefstal van koffers en tassen waren goed voor het grootste aandeel van de claims. Hierna werden er vooral mobiele telefoons en brillen geclaimd. De VvV benadrukt dat reisverzekeringen een oplossing kunnen bieden als er problemen zijn met goederen die meegaan op vakantie, maar dat men beter iets meer moeite kan doen om problemen proberen te voorkomen.
 
Tijdelijke reisverzekering
Onlangs werd door de ANWB gemeld dat er in 2013 zo’n 11 procent meer tijdelijke reisverzekeringen zijn afgesloten dan in het voorgaande jaar. Het verbond heeft een soortgelijke ontdekking gedaan over het aantal afgesloten aflopende reispolissen.
 
Doorlopende reisverzekering
Doorlopende reisverzekeringen lijken juist minder afgesloten te worden in 2013. Echter blijft het wel de populairste vorm van verzekeren voor vakanties en reizen. Zo’n 60 procent van de vakantiegangers geeft de voorkeur aan de doorlopende reispolis. Nederlanders die in Nederland op vakantie gaan kiezen in 40 procent van de gevallen voor een doorlopende verzekering.
 
Aangifte
Reisverzekeraars raden verzekerden aan zo snel mogelijk aangifte te doen bij de politie als er sprake is van verlies van bagage, (reis)documenten of geld. Men kan dan een afschrift vragen van het proces-verbaal en deze bij thuiskomst indienen bij de verzekeraar.
iPad actie iPad winnen?
Deel uw ervaring en maak automatisch kans op een iPad 3!

Deel zelf uw ervaring
Handige informatie De gemiddelde reisverzekering op Verzekeraar.nl scoort een 7.1 (225 ervaringen) en kost € 4,84 p/m.

Vergelijk reisverzekeringen

Handige links:
Laatste nieuws
Geplaatst op donderdag 25 december

Op 22 december heeft Nationale Nederlanden verschillend premies verhoogd. Onder de getroffen producten vallen de aansprakelijkheidsverzekering, inboedelverzekering, opstalverzekering, rechtsbijstandsverzekering, doorlopende reisverzekering en autoverzekering. De premies zijn met 1 tot 13 procent toegenomen.

Geplaatst op donderdag 12 september

Nu dat de zomervakanties weer achter de rug zijn, zijn de drukste maanden voor reisverzekeraars weer aangebroken. Dit jaar dient men vooral claims in voor smartphones die tijdens de vakantie zijn beschadigd, gestolen of verloren. Dat blijkt uit onderzoek door verzekeraar Europeesche Verzekeringen.

Geplaatst op maandag 12 augustus

Volgens onderzoek door Zelf.nl dient ongeveer de helft van de vakantiegangers geen claim in bij hun reisverzekeraar nadat zij iets verliezen op vakantie. Een groot deel van de verloren of gestolen gadgets, tablets en zonnebrillen worden niet geclaimd bij de reisverzekering. Vier op de vijf vakantiegangers zou zelfs een verloren of gestolen iPad...

Geplaatst op maandag 24 juni

Gezinnen met twee kinderen die minimaal 17 dagen per jaar op vakantie gaan, zijn goedkoper uit met een doorlopende reisverzekering dan met een kortlopende reisverzekering. Vergelijkingssite Independer.nl deed onderzoek naar de kosten die gezinnen, koppels en alleenstaanden betalen voor reisverzekeringen.

Geplaatst op woensdag 19 juni

Uit onderzoek door TNS Nipo in opdracht van verzekeraar Nationale Nederlanden blijkt dat steeds minder Nederlanders over een doorlopende reisverzekering beschikken. Het aantal vakantiegangers met een tijdelijke reisverzekering bleef wel gelijk.

Meer nieuws
Ons pand Verzekeraar.nl
Vergelijk, kies en bespaar
Contact
Over Verzekeraar.nl:
Zij gingen u voor

Aantal vergelijkingen
door bezoekers in de
afgelopen 7 dagen:

14727
Vergelijk op Verzekeraar.nl o.a.: Monuta ANWB Ohra Inshared Centraal Beheer Achmea Unive Hema