Vergelijk 397 verzekeringen van 80 verzekeraars, 100% onafhankelijk!

CZ maakt ruim 3 euro hogere zorgpremie bekend

CZ heeft als eerste van de vier grootste zorgverzekeraars de zorgpremie voor 2018 bekend gemaakt. Verzekerden zullen volgend jaar 3,40 euro per maand extra betalen voor de basisverzekering van CZ. Dit komt neer op een maandelijkse premie van 116,25 euro – een toename van 3 procent.Vrijdag 10 november CZ
Tijdens de bekendmaking van de nieuwe premie maakte CZ duidelijk dat het al enkele jaren verlies lijdt op de zorgverzekering. De zorgmaatschappij gebruikt al meerdere jaren haar reserves om de premie van haar zorgverzekering onder de werkelijke kosten aan te bieden. In 2017 zette CZ ruim 220 miljoen euro van de overreserves in om premiestijgingen te drukken.
 
Zorgelijk
De zorgverzekeraar maakt zich zorgen over de jaarlijkse toename van de zorgkosten. “Zodra de reserves op zijn, kunnen we niet anders dan de premie fors duurder te maken”, liet CZ weten. Volgens berekeningen van het Centraal Planbureau (CPB) zal de zorgpremie in 2021 gemiddeld meer dan 130 euro per maand kosten. Als voornaamste redenen hiervoor werden de toenemende zorgkosten genoemd, samen met de plannen van het kabinet om tot minimaal 2021 het verplichte eigen risico te bevriezen op 385 euro.
 
Dochterondernemingen
CZ-dochters OHRA en Delta Lloyd maakten hun zorgpremies voor 2018 op afgelopen woensdag bekend. OHRA's zorgpremie gaat net als bij CZ met 3,40 euro per maand omhoog en komt daarmee op een premie van 107,95 euro per maand. Delta Lloyd's zorgverzekering zal een verhoging van 3,75 euro per maand zien. Verzekerden zullen daar volgend jaar een maandpremie van 119,58 euro betalen.
iPad actie iPad winnen?
Deel uw ervaring en maak automatisch kans op een iPad 3!

Deel zelf uw ervaring
Handige informatie De gemiddelde op Verzekeraar.nl scoort een 0 (2221 ervaringen) en kost € 0 p/m.

Vergelijk

Handige links:
Laatste nieuws
Geplaatst op dinsdag 1 oktober

Uit onderzoek van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) is gebleken dat 40 procent van de Nederlanders het terecht zou vinden als mensen met een ongezonde leefstijl een hogere zorgpremie moesten betalen. Zo zouden mensen die roken, drinken of overgewicht hebben, meer moeten bijdragen.

Geplaatst op dinsdag 24 september

Klanten van zorgverzekeraar DSW gaan in 2020 fors meer betalen voor de zorgpremie. Volgend jaar zal de premie van de basisverzekering 118,- euro per maand gaan kosten, tegenover 112,- euro dit jaar. Op jaarbasis komt dit neer op een stijging van 72,- euro.

Geplaatst op dinsdag 1 januari

Nederland had tot middernacht de tijd om voor een nieuwe zorgverzekering te kiezen. Volgens cijfers van Independer heeft men ook gebruik gemaakt van deze kans. In vergelijking met 2018, stapte ruim 20 procent meer mensen over van zorgverzekering. Van de overstappers besloot 16 procent tot de laatste dag van 2018 te wachten om de overstap in te...

Geplaatst op donderdag 27 december

Volgens onderzoeksbureau Q&A Insights & Consultancy zou 12 procent van de Nederlanders van plan zijn een nieuwe zorgverzekering te kiezen voor 2019. Dit zou een fors hoger percentage overstappers zijn dan vorig jaar, waar 6,2 procent van de verzekerden de overstap maakte naar een nieuwe zorgverzekeraar. Het bureau voerde het onderzoek uit in...

Geplaatst op dinsdag 25 december

Tot november 2018 heeft slechts een klein deel van de verzekerden optimaal gebruik gemaakt van de vergoedingen die onder de aanvullende dekkingen van de zorgverzekering vallen. Bijna 40 procent van de verzekerden stelt een deel geclaimd te hebben. Circa tien procent meldt helemaal geen gebruik te hebben gemaakt van aanvullende dekkingen.

Ons pand Verzekeraar.nl
Vergelijk, kies en bespaar
Contact
Over Verzekeraar.nl:
Zij gingen u voor

Aantal vergelijkingen
door bezoekers in de
afgelopen 7 dagen:

14126
Vergelijk op Verzekeraar.nl o.a.: Monuta ANWB Ohra Inshared Centraal Beheer Achmea Unive Hema