Vergelijk 397 verzekeringen van 80 verzekeraars, 100% onafhankelijk!

NZa bekijkt of cadeau bij zorgverzekering wel mag

De Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) heeft bekendgemaakt dat het zal onderzoeken of het wel is toegestaan dat zorgverzekeraars cadeaus aanbieden aan nieuwe klanten. Vorige week wist een advertentie van verslavingszorginstelling SGGZ het nieuws te halen door overstappers een iPhone XR t.w.v. 800,- euro aan te bieden.Dinsdag 4 december
De instelling biedt de dure smartphone aan in combinatie met de restitutiepolis van VGZ. Voor de zorgverlener is dit een gunstige polis die het mogelijk maakt om meer te declareren voor behandelingen. Onder meer ONVZ en VGZ zelf reageerden negatief op de actie, omdat het zorggeld zo wordt misbruikt om cadeaus aan te bieden. 

Ongewenst
Volgens de NZa zijn dergelijke aanbiedingen ongewenst, omdat dit ertoe zou kunnen leiden dat verzekerden een zorgverzekering kiezen op basis van een cadeau, in plaats van op basis van de inhoud van de verzekering. Daarom ziet de toezichthouder reden om onderzoek te doen naar de regels rondom het aanbieden van geld of cadeaus. Mocht de actie in strijd zijn met de Zorgverzekeringswet (Zvw) of de Wet marktordening gezondheidszorg (Wmg), dan zullen er passende maatregelen worden genomen tegen SGGZ, stelt de NZa. 


Mocht de Zvw of Wmg wel ruimte bieden voor deze praktijken, dan is de NZa van plan tot een passende oplossing te komen met het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. 

Eerdere acties
Slechts enkele jaren geleden werden er cashbacks, iPads en zelfs spelcomputers aangeboden bij nieuwe zorgverzekeringen. De NZa heeft hier vervolgens een verbod op gelegd. 
iPad actie iPad winnen?
Deel uw ervaring en maak automatisch kans op een iPad 3!

Deel zelf uw ervaring
Handige informatie De gemiddelde op Verzekeraar.nl scoort een 0 (2221 ervaringen) en kost € 0 p/m.

Vergelijk

Handige links:
Laatste nieuws
Geplaatst op dinsdag 1 oktober

Uit onderzoek van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) is gebleken dat 40 procent van de Nederlanders het terecht zou vinden als mensen met een ongezonde leefstijl een hogere zorgpremie moesten betalen. Zo zouden mensen die roken, drinken of overgewicht hebben, meer moeten bijdragen.

Geplaatst op dinsdag 24 september

Klanten van zorgverzekeraar DSW gaan in 2020 fors meer betalen voor de zorgpremie. Volgend jaar zal de premie van de basisverzekering 118,- euro per maand gaan kosten, tegenover 112,- euro dit jaar. Op jaarbasis komt dit neer op een stijging van 72,- euro.

Geplaatst op dinsdag 1 januari

Nederland had tot middernacht de tijd om voor een nieuwe zorgverzekering te kiezen. Volgens cijfers van Independer heeft men ook gebruik gemaakt van deze kans. In vergelijking met 2018, stapte ruim 20 procent meer mensen over van zorgverzekering. Van de overstappers besloot 16 procent tot de laatste dag van 2018 te wachten om de overstap in te...

Geplaatst op donderdag 27 december

Volgens onderzoeksbureau Q&A Insights & Consultancy zou 12 procent van de Nederlanders van plan zijn een nieuwe zorgverzekering te kiezen voor 2019. Dit zou een fors hoger percentage overstappers zijn dan vorig jaar, waar 6,2 procent van de verzekerden de overstap maakte naar een nieuwe zorgverzekeraar. Het bureau voerde het onderzoek uit in...

Geplaatst op dinsdag 25 december

Tot november 2018 heeft slechts een klein deel van de verzekerden optimaal gebruik gemaakt van de vergoedingen die onder de aanvullende dekkingen van de zorgverzekering vallen. Bijna 40 procent van de verzekerden stelt een deel geclaimd te hebben. Circa tien procent meldt helemaal geen gebruik te hebben gemaakt van aanvullende dekkingen.

Ons pand Verzekeraar.nl
Vergelijk, kies en bespaar
Contact
Over Verzekeraar.nl:
Zij gingen u voor

Aantal vergelijkingen
door bezoekers in de
afgelopen 7 dagen:

14126
Vergelijk op Verzekeraar.nl o.a.: Monuta ANWB Ohra Inshared Centraal Beheer Achmea Unive Hema