Vergelijk 450 verzekeringen van 82 verzekeraars, 100% onafhankelijk!

Achmea bereikt overeenstemming met 80 procent ziekenhuizen

Zorgverzekering

Het doel van Achmea om afspraken te maken met alle ziekenhuizen komt steeds dichterbij. Op dit moment hebben de zorgverzekeraars van Achmea een overeenstemming bereikt met ruim 80 procent van de ziekenhuizen. Hiernaast zijn er ook al afspraken gemaakt met een groot aantal zelfstandige klinieken.Maandag 2 april 2012 FBTO
"We zijn momenteel in gesprek met diverse ziekenhuizen. Als de gesprekken naar verwachting verlopen zullen we binnen enkele weken de grens van 90 procent doorbreken. Dan zijn we nog 10 procent van ons doel verwijderd.", aldus Roelof Konterman, Zorg & Gezondheid-voorzitter bij Achmea. "Nadat de gesprekken afgerond zijn zullen we onze klanten van o.a. Zilveren Kruis Achmea, Agis zorgverzekeringen, Avéro Achmea, FBTOen Interpolisinformeren."

Ziekenhuiskosten
Vorig jaar werd een akkoord gesloten tussen alle zorgverzekeraars, -verleners en de Overheid. Volgens dit akkoord mogen de ziekenhuiskosten - die momenteel 50 procent van alle zorgkosten bedragen - in de komende jaren maximaal 2,5 procent op jaarbasis toenemen.

Contractonderhandelingen
"Wij hebben daarom tijdens de onderhandelingen met de ziekenhuizen op de kwaliteit van zorgbehandelingen en vooral ook op de prijs gelet. In het begin leek dit bijna onmogelijk, maar al voor de streefdatum van 1 april 2012 zijn er afspraken gemaakt met ruim 80 procent van de ziekenhuizen. In de komende periode ronden we de contractering op de goede manier af. Dankzij de contractonderhandelingen zullen onze klanten nu en ook in de toekomst niet onnodig veel zorgpremie hoeven betalen.", aldus Konterman.

Nederland's zorgstelsel
Omdat Nederland een solidair zorgstelsel heeft, moet iedereen verplicht een zorgverzekering afsluiten en aan de zorgpremie voldoen om de zorg voor alle inwoners betaalbaar te houden. Door factoren zoals de vergrijzing en het aantal zieken met een chronische aandoening zijn de zorgkosten en dus ook de zorgpremies de afgelopen jaren ongewoonlijk snel gestegen. Om de solidariteit van het Nederlandse zorgstelsel te behouden en om zorg toegankelijk en betaalbaar te houden, is het belangrijk dat de zorgkosten minder hard stijgen.
iPad actie iPad winnen?
Deel uw ervaring en maak automatisch kans op een iPad 3!

Deel zelf uw ervaring
Laatste nieuws
Geplaatst op dinsdag 1 januari 2019

Nederland had tot middernacht de tijd om voor een nieuwe zorgverzekering te kiezen. Volgens cijfers van Independer heeft men ook gebruik gemaakt van deze kans. In vergelijking met 2018, stapte ruim 20 procent meer mensen over van zorgverzekering. Van de overstappers besloot 16 procent tot de laatste dag van 2018 te wachten om de overstap in te...

Geplaatst op donderdag 27 december 2018

Volgens onderzoeksbureau Q&A Insights & Consultancy zou 12 procent van de Nederlanders van plan zijn een nieuwe zorgverzekering te kiezen voor 2019. Dit zou een fors hoger percentage overstappers zijn dan vorig jaar, waar 6,2 procent van de verzekerden de overstap maakte naar een nieuwe zorgverzekeraar. Het bureau voerde het onderzoek uit in...

Geplaatst op dinsdag 25 december 2018

Tot november 2018 heeft slechts een klein deel van de verzekerden optimaal gebruik gemaakt van de vergoedingen die onder de aanvullende dekkingen van de zorgverzekering vallen. Bijna 40 procent van de verzekerden stelt een deel geclaimd te hebben. Circa tien procent meldt helemaal geen gebruik te hebben gemaakt van aanvullende dekkingen.

Geplaatst op vrijdag 21 december 2018

Onderzoek door Q&A Insights & Consultancy, in opdracht van Independer, heeft aangetoond dat er nog altijd hardnekkige misverstanden bestaan omtrent de zorgverzekering. Zo zou grofweg dertig procent van de Nederlanders geloven dat het niet is toegestaan om van zorgverzekering over te stappen terwijl hij of zij in het ziekenhuis ligt, en is zo'n...

Geplaatst op vrijdag 21 december 2018

Ook in 2019 zal de gemeente Pijnacker-Nootdorp via zorgverzekeraar DSW een collectieve zorgverzekering aanbieden aan inwoners met een laag inkomen. De gemeente kwam tot een overeenkomst met de verzekeraar om bestaande afspraken te verlengen.

Meer nieuws
Ons pand Verzekeraar.nl
Vergelijk, kies en bespaar
Contact
Over Verzekeraar.nl:
Zij gingen u voor

Aantal vergelijkingen
door bezoekers in de
afgelopen 7 dagen:

16810
Vergelijk op Verzekeraar.nl o.a.: Monuta ANWB Ohra Inshared Centraal Beheer Achmea Unive Hema