De Zorgpremies van 2019 zijn bekend! 17 zorgverzekeringen Bekijk Zorgpremies! Vanaf
€ 102,-

Achmea bereikt overeenstemming met 80 procent ziekenhuizen

Zorgverzekering

Het doel van Achmea om afspraken te maken met alle ziekenhuizen komt steeds dichterbij. Op dit moment hebben de zorgverzekeraars van Achmea een overeenstemming bereikt met ruim 80 procent van de ziekenhuizen. Hiernaast zijn er ook al afspraken gemaakt met een groot aantal zelfstandige klinieken.Maandag 2 april 2012 FBTO
"We zijn momenteel in gesprek met diverse ziekenhuizen. Als de gesprekken naar verwachting verlopen zullen we binnen enkele weken de grens van 90 procent doorbreken. Dan zijn we nog 10 procent van ons doel verwijderd.", aldus Roelof Konterman, Zorg & Gezondheid-voorzitter bij Achmea. "Nadat de gesprekken afgerond zijn zullen we onze klanten van o.a. Zilveren Kruis Achmea, Agis zorgverzekeringen, Avéro Achmea, FBTOen Interpolisinformeren."

Ziekenhuiskosten
Vorig jaar werd een akkoord gesloten tussen alle zorgverzekeraars, -verleners en de Overheid. Volgens dit akkoord mogen de ziekenhuiskosten - die momenteel 50 procent van alle zorgkosten bedragen - in de komende jaren maximaal 2,5 procent op jaarbasis toenemen.

Contractonderhandelingen
"Wij hebben daarom tijdens de onderhandelingen met de ziekenhuizen op de kwaliteit van zorgbehandelingen en vooral ook op de prijs gelet. In het begin leek dit bijna onmogelijk, maar al voor de streefdatum van 1 april 2012 zijn er afspraken gemaakt met ruim 80 procent van de ziekenhuizen. In de komende periode ronden we de contractering op de goede manier af. Dankzij de contractonderhandelingen zullen onze klanten nu en ook in de toekomst niet onnodig veel zorgpremie hoeven betalen.", aldus Konterman.

Nederland's zorgstelsel
Omdat Nederland een solidair zorgstelsel heeft, moet iedereen verplicht een zorgverzekering afsluiten en aan de zorgpremie voldoen om de zorg voor alle inwoners betaalbaar te houden. Door factoren zoals de vergrijzing en het aantal zieken met een chronische aandoening zijn de zorgkosten en dus ook de zorgpremies de afgelopen jaren ongewoonlijk snel gestegen. Om de solidariteit van het Nederlandse zorgstelsel te behouden en om zorg toegankelijk en betaalbaar te houden, is het belangrijk dat de zorgkosten minder hard stijgen.
iPad actie iPad winnen?
Deel uw ervaring en maak automatisch kans op een iPad 3!

Deel zelf uw ervaring
Laatste nieuws
Geplaatst op zondag 11 november 2018

Voor de meest gekozen basisdekking van zorgverzekeraar De Friesland zullen klanten volgend jaar een maandelijkse premie van 125,45 euro betalen. De verzekeraar maakte zaterdag bekend dat de premie met 8,50 euro (7,3 procent) zal worden verhoogd voor 2019.

Geplaatst op zondag 11 november 2018

In 2019 zullen klanten van Univé maandelijks 4,45 tot 4,75 euro extra betalen, afhankelijk van de basisdekking die zij kiezen. De natura basisverzekering (Zorg Geregeld) gaat volgend jaar 120,95 euro per maand kosten, terwijl de basisvariant met extra keuzevrijheid (Zorg Vrij) een maandelijkse premie van 126,- euro zal kennen.

Geplaatst op zaterdag 10 november 2018

CZ zal in 2019 een basispremie van 124,80 euro per maand rekenen voor de zorgverzekering. Klanten van de verzekeraar moeten rekening houden met een toename van 8,55 euro per maand, wat neerkomt op een verhoging van 7,4 procent en een toename van 102,60 euro op jaarbasis. CZ was met de bekendmaking de eerste grote zorgverzekeraar die de nieuwe...

Geplaatst op zaterdag 10 november 2018

Voor de basispremies van Menzis en VGZ betalen klanten komend jaar 122,- en 120,95 euro per maand. Hiermee heeft Menzis een premieverhoging van 3 euro per maand (36 euro per jaar) aangekondigd, terwijl VGZ maandelijks een 4,75 euro hogere premie zal rekenen, of 57 euro op jaarbasis.

Geplaatst op dinsdag 6 november 2018

De Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) acht de kans reëel dat de zorgpremies in 2019 ruim hoger liggen dan in 2018. Dat baseert de toezichthouder op basis van de jaarlijkse monitor zorgverzekeringen.

Meer nieuws
Ons pand Verzekeraar.nl
Vergelijk, kies en bespaar
Contact
Over Verzekeraar.nl:
Zij gingen u voor

Aantal vergelijkingen
door bezoekers in de
afgelopen 7 dagen:

14492
Vergelijk op Verzekeraar.nl o.a.: Monuta ANWB Ohra Inshared Centraal Beheer Achmea Unive Hema