De Zorgpremies van 2019 zijn bekend! 17 zorgverzekeringen Bekijk Zorgpremies! Vanaf
€ 102,-

Jongeren en ouderen betalen hogere premie autoverzekering

Autoverzekering

Uit onderzoek door Verzekeringssite.nl blijkt dat zowel jongere als oudere autobezitters een stuk meer premie moeten betalen voor een autoverzekering, vergeleken met consumenten van een middelbare leeftijd.Dinsdag 24 juli 2012 AEGON
autoverzekeringen voor de jongere automobilisten kunnen volgens Assurantiemagazine tot wel 1800,- euro in premie verschillen.

Jongeren
De verschillen in de premiekosten lopen soms hoog op. Zo kunnen jonge bestuurders uit Veenendaal hun Peugeot 205 bijna vijfmaal zo voordelig kunnen verzekeren bij SNS Bank dan bij AEGON ’s Gerust op Weg. Hiernaast moeten jongeren ook vaak een hoger eigen risico betalen. Verzekeraar Allianz vraagt bijvoorbeeld een extra eigen risico van zo’n 70,- euro.

Ouderen
Vaak hebben ouderen problemen met het vinden van een autoverzekering. Vier van de tien autoverzekeraars weert automobilisten die ouder zijn dan 64 jaar. Bij ruim de helft van de verzekeringsmaatschappijen moeten senioren een premietoeslag betalen.
iPad actie iPad winnen?
Deel uw ervaring en maak automatisch kans op een iPad 3!

Deel zelf uw ervaring
Handige informatie De gemiddelde autoverzekering op Verzekeraar.nl scoort een 6.8 (484 ervaringen) en kost € 19,92 p/m.

Vergelijk autoverzekeringen

Handige links:
Laatste nieuws
Geplaatst op woensdag 31 december 2014

Ieder jaar richt vuurwerk miljoenen euro’s schade toe aan auto’s. Autobezitters die verwachten dat hun autoverzekeraar deze schade zal dekken, komen vaak bedrogen uit. Het Verbond van Verzekeraars (VvV) heeft een bericht naar buiten gebracht over vuurwerkschade en hoe deze alleen door all-risk verzekeringen wordt gedekt.

Geplaatst op donderdag 25 december 2014

Op 22 december heeft Nationale Nederlanden verschillend premies verhoogd. Onder de getroffen producten vallen de aansprakelijkheidsverzekering, inboedelverzekering, opstalverzekering, rechtsbijstandsverzekering, doorlopende reisverzekering en autoverzekering. De premies zijn met 1 tot 13 procent toegenomen.

Geplaatst op zaterdag 25 oktober 2014

Het Verbond van Verzekeraars (VvV) heeft de schade van de eerste herfststorm van 2014 berekend en meldt dat deze meevalt. De storm van afgelopen dinsdag heeft circa 2 miljoen euro aan schade verricht. In 2013 wist de herfststorm maar liefst 100 miljoen euro aan schade te veroorzaken.

Geplaatst op maandag 12 augustus 2013

Verzekeraars blijken steeds beter in staat te zijn fraude op te sporen. Hoewel het totaal aantal fraudezaken niet zou zijn toegenomen, wordt er vergeleken met vijf jaar geleden wel 25 procent meer fraude ontdekt. Eén op de tien claims zou mogelijk frauduleus zijn. Dit meldde het Centrum Bestrijding Verzekeringscriminaliteit tegenover het AD.

Geplaatst op maandag 17 juni 2013

In het eerste kwartaal van dit jaar hebben autoverzekeraars het aantal wanbetalers zien verdubbelen ten opzichte van dezelfde periode in 2012. Hierdoor lopen tienduizenden automobilisten het risico beboet te worden voor onverzekerd rijden en moeten zij zelf eventuele gereden schade vergoeden.

Meer nieuws
Ons pand Verzekeraar.nl
Vergelijk, kies en bespaar
Contact
Over Verzekeraar.nl:
Zij gingen u voor

Aantal vergelijkingen
door bezoekers in de
afgelopen 7 dagen:

17951
Vergelijk op Verzekeraar.nl o.a.: Monuta ANWB Ohra Inshared Centraal Beheer Achmea Unive Hema