Vergelijk 397 verzekeringen van 80 verzekeraars, 100% onafhankelijk!

Vakantiegangers vinden Centraal Beheer Achmea beste reisverzekeraar 2011

Reisverzekering

Het klanttevredenheidsonderzoek Reisverzekeringen dat in 2011 onder ruim 8500 bezoekers van Independer.nl gehouden werd heeft Zilveren Kruis Achmea als grootste stijger aangewezen. Zilveren Kruis Achmea wist ten opzichte van 2010 0,4 punten hoger te scoren. De beste reisverzekeraar van 2011 is, net als in 2010, Centraal Beheer Achmea met een cijfer van 7,7.Maandag 14 februari OHRA
De tweede en derde plek worden gedeeld door de ANWBen Univé met een 7,6. Verzekeraars OHRAen FBTOmoeten de vierde en vijfde plek delen met een 7,5.

Service & afhandeling
Nu de voorjaarsvakantie niet lang meer op zich laat wachten kiezen veel consumenten er voor om nog snel even een reisverzekering af te sluiten. Voor een reisverzekering hoeft niet veel betaalt te worden, maar het is wel van groot belang dat er op de kwaliteit van de klantenservice en schadeafhandeling gelet wordt. Vakantiegangers komen er vaak pas achter wat voor verzekering zij hebben afgesloten, nadat zij aanspraak willen maken op de reisverzekering.  

De verzekeraars die volgens Independer.nl het best scoren op schadeafhandeling zijn Centraal Beheer Achmea, OHRAen Interpolismet allen een 7,8. De HEMA komt voor het eerst voor in de resultaten en weet met een 4,8 geen goede indruk achter te laten. In het totaaloverzicht wist HEMA maar net voldoende te scoren met een 5,8.

Rapportcijfer
De bezoekers van Independer.nl konden een cijfer van 1 tot 10 geven om uit te drukken hoe tevreden zij over hun verzekeraar zijn. Het rapportcijfer bevatte drie verschillende onderwerpen bestaande uit: klaarstaan voor de klant, het nakomen van beloften en de schadeafhandeling.

Independer.nl zocht voor het onderzoek beoordelingen die betrekking hadden op de periode 27 april 2010 tot en met 2 februari 2011. Niet alle verzekeraars kwamen in de eindresultaten voor omdat het aantal ingestuurde beoordelingen niet genoeg was.
iPad actie iPad winnen?
Deel uw ervaring en maak automatisch kans op een iPad 3!

Deel zelf uw ervaring
Laatste nieuws
Geplaatst op donderdag 25 december

Op 22 december heeft Nationale Nederlanden verschillend premies verhoogd. Onder de getroffen producten vallen de aansprakelijkheidsverzekering, inboedelverzekering, opstalverzekering, rechtsbijstandsverzekering, doorlopende reisverzekering en autoverzekering. De premies zijn met 1 tot 13 procent toegenomen.

Geplaatst op donderdag 12 september

Nu dat de zomervakanties weer achter de rug zijn, zijn de drukste maanden voor reisverzekeraars weer aangebroken. Dit jaar dient men vooral claims in voor smartphones die tijdens de vakantie zijn beschadigd, gestolen of verloren. Dat blijkt uit onderzoek door verzekeraar Europeesche Verzekeringen.

Geplaatst op maandag 12 augustus

Volgens onderzoek door Zelf.nl dient ongeveer de helft van de vakantiegangers geen claim in bij hun reisverzekeraar nadat zij iets verliezen op vakantie. Een groot deel van de verloren of gestolen gadgets, tablets en zonnebrillen worden niet geclaimd bij de reisverzekering. Vier op de vijf vakantiegangers zou zelfs een verloren of gestolen iPad...

Geplaatst op donderdag 18 juli

In 2012 hebben Nederlandse reisverzekeraars rond de 200 miljoen euro uitgekeerd aan claims voor spullen die gestolen, verloren of beschadigd werden tijdens vakantie. Dit bedrag is iets lager dan wat de verzekeraars in 2011 uitkeerden. Het Verbond van Verzekeraars maakte dat donderdag bekend.

Geplaatst op maandag 24 juni

Gezinnen met twee kinderen die minimaal 17 dagen per jaar op vakantie gaan, zijn goedkoper uit met een doorlopende reisverzekering dan met een kortlopende reisverzekering. Vergelijkingssite Independer.nl deed onderzoek naar de kosten die gezinnen, koppels en alleenstaanden betalen voor reisverzekeringen.

Meer nieuws
Ons pand Verzekeraar.nl
Vergelijk, kies en bespaar
Contact
Over Verzekeraar.nl:
Zij gingen u voor

Aantal vergelijkingen
door bezoekers in de
afgelopen 7 dagen:

13280
Vergelijk op Verzekeraar.nl o.a.: Monuta ANWB Ohra Inshared Centraal Beheer Achmea Unive Hema