De Zorgpremies van 2020 zijn bekend! 16 zorgverzekeringen Bekijk Zorgpremies! Vanaf
€ 107

LPG-installatie kan premie autoverzekering tot 80 procent verhogen

Autoverzekering

Uit een analyse van vergelijkingssite Independer.nl blijkt dat de premie voor een autoverzekering tot 80 procent kan toenemen na het inbouwen van een LPG-installatie. Verzekerden die hebben gekozen voor LPG in plaats van benzine betalen gemiddeld meer dan 30 procent extra premie.Donderdag 19 april OHRA
Als reden voor de premieverhoging wordt opgegeven dat het gewicht van de auto toeneemt en omdat de LPG-installatie, met een waarde van circa 2000,- euro, bij de waarde van de auto opkomt. Daarnaast zijn sommige autoverzekeraars ervan overtuigd dat de kans op schade hoger ligt bij auto's die op LPG rijden.

Verzekeraars
Na het inbouwen van een LPG-installatie wordt de premie van de autoverzekering bovengemiddeld verhoogd bij autoverzekeraars zoals AEGON Bank, Budgio,Klik & Go, Kruidvat, Nederlanden van Nu, SNS Bank, Unigarant en VerzekerUzelf.nl. Autobezitters die een LPG-installatie inbouwen zijn beter af bij OHRA en PolisDirect, waar de premie niet of nauwelijks hoger komt te liggen.
iPad actie iPad winnen?
Deel uw ervaring en maak automatisch kans op een iPad 3!

Deel zelf uw ervaring
Laatste nieuws
Geplaatst op woensdag 31 december

Ieder jaar richt vuurwerk miljoenen euro’s schade toe aan auto’s. Autobezitters die verwachten dat hun autoverzekeraar deze schade zal dekken, komen vaak bedrogen uit. Het Verbond van Verzekeraars (VvV) heeft een bericht naar buiten gebracht over vuurwerkschade en hoe deze alleen door all-risk verzekeringen wordt gedekt.

Geplaatst op donderdag 25 december

Op 22 december heeft Nationale Nederlanden verschillend premies verhoogd. Onder de getroffen producten vallen de aansprakelijkheidsverzekering, inboedelverzekering, opstalverzekering, rechtsbijstandsverzekering, doorlopende reisverzekering en autoverzekering. De premies zijn met 1 tot 13 procent toegenomen.

Geplaatst op zaterdag 25 oktober

Het Verbond van Verzekeraars (VvV) heeft de schade van de eerste herfststorm van 2014 berekend en meldt dat deze meevalt. De storm van afgelopen dinsdag heeft circa 2 miljoen euro aan schade verricht. In 2013 wist de herfststorm maar liefst 100 miljoen euro aan schade te veroorzaken.

Geplaatst op maandag 12 augustus

Verzekeraars blijken steeds beter in staat te zijn fraude op te sporen. Hoewel het totaal aantal fraudezaken niet zou zijn toegenomen, wordt er vergeleken met vijf jaar geleden wel 25 procent meer fraude ontdekt. Eén op de tien claims zou mogelijk frauduleus zijn. Dit meldde het Centrum Bestrijding Verzekeringscriminaliteit tegenover het AD.

Geplaatst op maandag 17 juni

In het eerste kwartaal van dit jaar hebben autoverzekeraars het aantal wanbetalers zien verdubbelen ten opzichte van dezelfde periode in 2012. Hierdoor lopen tienduizenden automobilisten het risico beboet te worden voor onverzekerd rijden en moeten zij zelf eventuele gereden schade vergoeden.

Meer nieuws
Ons pand Verzekeraar.nl
Vergelijk, kies en bespaar
Contact
Over Verzekeraar.nl:
Zij gingen u voor

Aantal vergelijkingen
door bezoekers in de
afgelopen 7 dagen:

14829
Vergelijk op Verzekeraar.nl o.a.: Monuta ANWB Ohra Inshared Centraal Beheer Achmea Unive Hema