Vergelijk 397 verzekeringen van 80 verzekeraars, 100% onafhankelijk!

Duurste autoverzekering tot 500 procent duurder

Autoverzekering

Uit een inventarisatie van website Verzekeringssite.nl blijkt, op basis van 110 autoverzekeringen, dat de premies duurder zijn geworden. Opmerkelijk is dat de duurste autoverzekering gemiddeld driemaal zo duur is als de goedkoopste autoverzekering.Donderdag 12 april Zelf.nl
In 2011 maakte toezichthouder De Nederlandsche Bank (DNB) bekend dat schadeverzekeraars een hogere premie moesten rekenen voor hun autoverzekeringen, omdat zij vaak een te lage premie hanteerden om de bedrijfsvoering op een gezonde manier te kunnen voeren. Verzekeraars Klaverblad, Univé en Delta Lloyd verhoogden hun premies vervolgens met vijf tot tien procent.

Assurantiebelasting
Sinds 1 maart 2012 hebben alle autoverzekeringen te maken gekregen met een hogere premie, omdat de assurantiebelasting met 2,2 procent toenam tot een totaal van 9,7 procent. Door deze wijziging zijn de verzekerden op jaarbasis enkele tientallen euro's duurder uit.

Verschillende dekkingen
Autoverzekeraars bieden in de meeste gevallen drie verschillende dekkingen aan voor hun autoverzekering: Wettelijke Aansprakelijkheid (WA), WA+ en all risk. De WA-verzekering is wettelijk verplicht en dekt enkel schade aan anderen. Met een WA+ autoverzekering worden ook diefstal, ruitbreuk en stormschade verzekerd, terwijl all risk vrijwel alle schade vergoedt.

Prijsverschillen
De prijsverschillen kunnen nog steeds hoog oplopen. Gemiddeld gezien is de goedkoopste WA, WA+ of all risk autoverzekering drie keer voordeliger dan de duurste autoverzekering in de betreffende categorie.

All risk
Bij de all risk autoverzekeringen in het bijzonder zijn de premies erg uiteenlopend. Als voorbeeld noemt Verzekeringssite.nl een bestuurder van een Citroën Xsara met vier schadevrije jaren. Deze automobilist zou bij Zelf.nl een autoverzekering kunnen sluiten voor 432 euro op jaarbasis, terwijl verzekeraar de Noordhollandsche precies vijf keer zo duur is met 2160 euro per jaar.
iPad actie iPad winnen?
Deel uw ervaring en maak automatisch kans op een iPad 3!

Deel zelf uw ervaring
Handige informatie De gemiddelde autoverzekering op Verzekeraar.nl scoort een 6.7 (495 ervaringen) en kost € 19,92 p/m.

Vergelijk autoverzekeringen

Handige links:
Laatste nieuws
Geplaatst op woensdag 31 december

Ieder jaar richt vuurwerk miljoenen euro’s schade toe aan auto’s. Autobezitters die verwachten dat hun autoverzekeraar deze schade zal dekken, komen vaak bedrogen uit. Het Verbond van Verzekeraars (VvV) heeft een bericht naar buiten gebracht over vuurwerkschade en hoe deze alleen door all-risk verzekeringen wordt gedekt.

Geplaatst op donderdag 25 december

Op 22 december heeft Nationale Nederlanden verschillend premies verhoogd. Onder de getroffen producten vallen de aansprakelijkheidsverzekering, inboedelverzekering, opstalverzekering, rechtsbijstandsverzekering, doorlopende reisverzekering en autoverzekering. De premies zijn met 1 tot 13 procent toegenomen.

Geplaatst op zaterdag 25 oktober

Het Verbond van Verzekeraars (VvV) heeft de schade van de eerste herfststorm van 2014 berekend en meldt dat deze meevalt. De storm van afgelopen dinsdag heeft circa 2 miljoen euro aan schade verricht. In 2013 wist de herfststorm maar liefst 100 miljoen euro aan schade te veroorzaken.

Geplaatst op maandag 12 augustus

Verzekeraars blijken steeds beter in staat te zijn fraude op te sporen. Hoewel het totaal aantal fraudezaken niet zou zijn toegenomen, wordt er vergeleken met vijf jaar geleden wel 25 procent meer fraude ontdekt. Eén op de tien claims zou mogelijk frauduleus zijn. Dit meldde het Centrum Bestrijding Verzekeringscriminaliteit tegenover het AD.

Geplaatst op maandag 17 juni

In het eerste kwartaal van dit jaar hebben autoverzekeraars het aantal wanbetalers zien verdubbelen ten opzichte van dezelfde periode in 2012. Hierdoor lopen tienduizenden automobilisten het risico beboet te worden voor onverzekerd rijden en moeten zij zelf eventuele gereden schade vergoeden.

Meer nieuws
Ons pand Verzekeraar.nl
Vergelijk, kies en bespaar
Contact
Over Verzekeraar.nl:
Zij gingen u voor

Aantal vergelijkingen
door bezoekers in de
afgelopen 7 dagen:

17307
Vergelijk op Verzekeraar.nl o.a.: Monuta ANWB Ohra Inshared Centraal Beheer Achmea Unive Hema