Vergelijk 397 verzekeringen van 80 verzekeraars, 100% onafhankelijk!

Goedkope autoverzekering vaak de betere keuze

Autoverzekering

Uit onderzoek van Verzekeringssite.nl onder 46 autoverzekeringen blijkt dat een dure autoverzekering helemaal niet beter hoeft te zijn dan een goedkope autoverzekering. Als alle Nederlanders zouden overstappen naar een goedkopere autoverzekering, dan zou er circa 1,1 miljard euro bespaard kunnen worden, terwijl er geen kwaliteit hoeft worden ingeleverd.Maandag 7 mei Zelf.nl
Voor het onderzoek keek de onafhankelijke vergelijkingssite Verzekeringssite.nl naar de prijs/kwaliteitsverhouding van vrijwel alle autoverzekeraars. Er werd een gemiddelde prijspositie per verzekeraar bepaald op basis van zo'n tienduizend berekeningen door consumenten. Vervolgens werd het cijfer afgezet tegen het gemiddelde dat de verzekeraar scoort voor kwaliteit voor de WA, WA+ en all risk autoverzekering.

Duur
Als duur voorbeeld wordt de autoverzekering van de Noordhollandsche gebruikt. Deze verzekeraar vraagt tot 1816,- euro op jaarbasis. Voor de kwaliteit hoeft men lang niet zo veel te betalen, omdat autoverzekeraars als AllSecur minstens zulke goede kwaliteit bieden en vele malen goedkoper zijn.

Beperkt en volledig casco
Opvallend is dat vooral bij de cascoverzekeringen een negatief verband gezien werd. Autobezitters die kiezen voor de duurdere all risk autoverzekering zijn in de meeste gevallen slechter verzekerd dan autobezitters die hebben gekozen voor een goedkope all risk verzekering.

Besparen bij nieuwe labels
“Met de (goedkopere) producten van nieuwe labels zoals Allsecur, Zelf.nl en Budgio kunnen consumenten vaak geld besparen op hun huidige autoverzekering. Mensen die al minstens twee jaar dezelfde autoverzekering hebben kunnen meestal zonder moeite 200,- euro per jaar besparen door over te stappen. Dan praten we over een totaal van 6,8 miljoen auto’s en een totale besparing van 1,1 miljard euro”, aldus Erik Hordijk van Verzekeringssite.nl.
iPad actie iPad winnen?
Deel uw ervaring en maak automatisch kans op een iPad 3!

Deel zelf uw ervaring
Handige informatie De gemiddelde autoverzekering op Verzekeraar.nl scoort een 6.7 (495 ervaringen) en kost € 19,92 p/m.

Vergelijk autoverzekeringen

Handige links:
Laatste nieuws
Geplaatst op woensdag 31 december

Ieder jaar richt vuurwerk miljoenen euro’s schade toe aan auto’s. Autobezitters die verwachten dat hun autoverzekeraar deze schade zal dekken, komen vaak bedrogen uit. Het Verbond van Verzekeraars (VvV) heeft een bericht naar buiten gebracht over vuurwerkschade en hoe deze alleen door all-risk verzekeringen wordt gedekt.

Geplaatst op donderdag 25 december

Op 22 december heeft Nationale Nederlanden verschillend premies verhoogd. Onder de getroffen producten vallen de aansprakelijkheidsverzekering, inboedelverzekering, opstalverzekering, rechtsbijstandsverzekering, doorlopende reisverzekering en autoverzekering. De premies zijn met 1 tot 13 procent toegenomen.

Geplaatst op zaterdag 25 oktober

Het Verbond van Verzekeraars (VvV) heeft de schade van de eerste herfststorm van 2014 berekend en meldt dat deze meevalt. De storm van afgelopen dinsdag heeft circa 2 miljoen euro aan schade verricht. In 2013 wist de herfststorm maar liefst 100 miljoen euro aan schade te veroorzaken.

Geplaatst op maandag 12 augustus

Verzekeraars blijken steeds beter in staat te zijn fraude op te sporen. Hoewel het totaal aantal fraudezaken niet zou zijn toegenomen, wordt er vergeleken met vijf jaar geleden wel 25 procent meer fraude ontdekt. Eén op de tien claims zou mogelijk frauduleus zijn. Dit meldde het Centrum Bestrijding Verzekeringscriminaliteit tegenover het AD.

Geplaatst op maandag 17 juni

In het eerste kwartaal van dit jaar hebben autoverzekeraars het aantal wanbetalers zien verdubbelen ten opzichte van dezelfde periode in 2012. Hierdoor lopen tienduizenden automobilisten het risico beboet te worden voor onverzekerd rijden en moeten zij zelf eventuele gereden schade vergoeden.

Meer nieuws
Ons pand Verzekeraar.nl
Vergelijk, kies en bespaar
Contact
Over Verzekeraar.nl:
Zij gingen u voor

Aantal vergelijkingen
door bezoekers in de
afgelopen 7 dagen:

13323
Vergelijk op Verzekeraar.nl o.a.: Monuta ANWB Ohra Inshared Centraal Beheer Achmea Unive Hema