Vergelijk 397 verzekeringen van 80 verzekeraars, 100% onafhankelijk!

Voordelige autoverzekering kan ook een goede dekking bieden

Autoverzekering

De verschillen in de dekkingen en premies van autoverzekeringen blijven altijd aanwezig. Daarom zal het zeer verstandig blijven om de verschillende autoverzekeringen met elkaar te vergelijken voor de beste prijs/kwaliteitsverhouding.Maandag 14 mei Univé
Uit een studie van financieel onderzoeksbureau MoneyView blijkt dat de prijzen van autoverzekeringen ver uit elkaar liggen. MoneyView vergeleek ruim vijftig autoverzekeringen met volledige casco deking op prijs en kwaliteit.

Voordeligste autoverzekeraars
Volgens het onderzoek van MoneyView zijn de autoverzekeringen van PolisVoormij, United Insurance, Univé, VerzekerUzelf.nl en Witgeld de voordeligste verzekeringen op de markt. Voor een lage premie gecombineerd met een goede kwaliteit haalt MoneyView de verzekeraars Avéro Achmea, Centraal Beheer Achmea, Onna-Onna, Unigarant, United Insurance, Univé en de ANWB naar voren als aanraders.

Wettelijke aansprakelijkheid (WA)
MoneyView heeft expres geen wettelijke aansprakelijkheidsverzekeringen (WA) meegenomen om een evenwichtige vergelijking te maken voor de dekking en voorwaarden die autoverzekeraars bieden. De verschillen tussen de WA-verzekeringen zouden te groot zijn. Het onderzoeksbureau heeft tientallen postcodes en honderden auto’s met bouwjaren boven de 2002 vergeleken voor verschillende klantprofielen.

120 procent
Op 1 april 2012 werd het verschil tussen de goedkoopste en duurste autoverzekering gemeten. Het verschil was maarliefst 120 procent. Een autoverzekering kan daarom gemakkelijk goedkoper worden afgesloten volgens het onderzoek. Bij een gemiddeld klantprofiel kost een all risk autoverzekering 314,- euro per jaar, een goede 32 procent voordeliger dan de gemiddelde prijs van 458,- euro per jaar.

Het onderzoek dat MoneyView uitvoerde toont aan dat kwaliteit niet altijd duur hoeft te zijn. Het onderzoeksbureau merkt op dat van de vijf casco autoverzekering met een als best beoordeelde dekking, er slechts twee goedkoper zijn dan het gemiddelde, namelijke United Insurance en Onna-Onna. De eerste verzekeraar is 32 procent voordeliger dan het gemiddelde en de tweede is 15 procent goedkoper.

Stijgende premies
Hoewel de premies tussen 2006 en 2010 sterk daalden, zijn deze in de afgelopen 12 maanden juist toegenomen. Veel van de WA autoverzekeringen hadden een dusdanig lage premie dat de verzekeringen helemaal niet meer winstgevend waren voor de verzekeraars. In 2010 waarschuwde De Nederlandsche Bank (DNB) dat zulke lage premies het niet zouden redden op de markt, waarop verzekeraars het advies volgden en de premies verhoogden.

vergelijken
Door de sterk wisselende premies is het verstandig om regelmatig naar een voordeligere autoverzekering te zoeken. Hiervoor kunnen vergelijkingssites van financiële websites, zoals Verzekeraar.nl, gebruikt worden.

Wellicht is het zelfs verstandiger de dekking van de autoverzekering te vergelijken dan de premie zelf, vindt onderzoeker Jorn Alders van MoneyView. “Vooral bij verzekeringen die beperkt of volledig casco dekken is het verstandig te vergelijken. Autopolissen kunnen op zoveel punten verschillen dat de goedkoopste verzekering volgens een vergelijking duur kan uitpakken als blijkt dat in geval van schade niet alle kosten worden gedekt.”

Dekking
Voor consumenten is het verstandig goed op te letten welke dekking zij nodig hebben. Hiervoor gelden verschillende basisprincipes. Welk bouwjaar heeft de auto en hoeveel is deze waard? Dat zijn belangrijke punten om in gedachte te houden. De all risk autoverzekering wordt door veel consumenten afgesloten, terwijl iets oudere auto’s met een WA+ verzekering worden verzekerd. Vaak geldt voor tweedehands auto’s dat een WA-verzekering volstaat.

Total-loss
Alders is van mening dat deze principes niet altijd van kracht zijn. “Mochten consumenten niet genoeg geld achter de hand hebben voor de vergoeding van vervanging in geval van total-loss, kan het zijn dat een verzekering met beperkte of volledige casco ook bij een oudere auto goed van pas komt. Zo kunnen consumenten regelen dat ze de aanschafwaarde van hun auto krijgen uitgekeerd in geval van een total-loss verklaring.”

Een evenmin belangrijk punt is hoeveel schade u rijdt. Als het niet duur is de auto te repareren en u weinig schade rijdt, zal het verstandig zijn of u wel schade moet claimen. Vaak worden de premies voor een autoverzekering verhoogd nadat er schade geclaimd is. Het claimen van schade kan daarom nadelig uitpakken, waardoor het soms verstandiger is de schade zelf te betalen.
iPad actie iPad winnen?
Deel uw ervaring en maak automatisch kans op een iPad 3!

Deel zelf uw ervaring
Laatste nieuws
Geplaatst op woensdag 31 december

Ieder jaar richt vuurwerk miljoenen euro’s schade toe aan auto’s. Autobezitters die verwachten dat hun autoverzekeraar deze schade zal dekken, komen vaak bedrogen uit. Het Verbond van Verzekeraars (VvV) heeft een bericht naar buiten gebracht over vuurwerkschade en hoe deze alleen door all-risk verzekeringen wordt gedekt.

Geplaatst op donderdag 25 december

Op 22 december heeft Nationale Nederlanden verschillend premies verhoogd. Onder de getroffen producten vallen de aansprakelijkheidsverzekering, inboedelverzekering, opstalverzekering, rechtsbijstandsverzekering, doorlopende reisverzekering en autoverzekering. De premies zijn met 1 tot 13 procent toegenomen.

Geplaatst op zaterdag 25 oktober

Het Verbond van Verzekeraars (VvV) heeft de schade van de eerste herfststorm van 2014 berekend en meldt dat deze meevalt. De storm van afgelopen dinsdag heeft circa 2 miljoen euro aan schade verricht. In 2013 wist de herfststorm maar liefst 100 miljoen euro aan schade te veroorzaken.

Geplaatst op maandag 12 augustus

Verzekeraars blijken steeds beter in staat te zijn fraude op te sporen. Hoewel het totaal aantal fraudezaken niet zou zijn toegenomen, wordt er vergeleken met vijf jaar geleden wel 25 procent meer fraude ontdekt. Eén op de tien claims zou mogelijk frauduleus zijn. Dit meldde het Centrum Bestrijding Verzekeringscriminaliteit tegenover het AD.

Geplaatst op maandag 17 juni

In het eerste kwartaal van dit jaar hebben autoverzekeraars het aantal wanbetalers zien verdubbelen ten opzichte van dezelfde periode in 2012. Hierdoor lopen tienduizenden automobilisten het risico beboet te worden voor onverzekerd rijden en moeten zij zelf eventuele gereden schade vergoeden.

Meer nieuws
Ons pand Verzekeraar.nl
Vergelijk, kies en bespaar
Contact
Over Verzekeraar.nl:
Zij gingen u voor

Aantal vergelijkingen
door bezoekers in de
afgelopen 7 dagen:

17307
Vergelijk op Verzekeraar.nl o.a.: Monuta ANWB Ohra Inshared Centraal Beheer Achmea Unive Hema