Vergelijk 397 verzekeringen van 80 verzekeraars, 100% onafhankelijk!

Reisverzekeraars vergoeden gestolen smartphone of tablet slechts deels

Reisverzekering

Consumenten die op vakantie gaan met een dure telefoon op zak en daarnaast ook nog andere elektronica meenemen, zoals bijvoorbeeld een iPod, navigatiesysteem of een tablet, kunnen vaak rekenen op een magere uitkering na diefstal.Vrijdag 29 juni Europeesche
Van de reisverzekeraars biedt 92 procent geen volledige vergoeding voor een smartphone. Daarnaast keert bijna 70 procent maximaal 300,- euro uit bij verlies of diefstal van een smartphone.

De uitkeringen worden nog een stuk slechter als een vakantieganger kiest voor een reisverzekering van een reisorganisatie. Veel van de reisorganisaties bieden de reisverzekeringen aan van Mondial, Unigarant en / of de Europeesche. Unigarant keert het laagste bedrag uit na verlies van een tablet of laptop (maximaal 300,- euro). Mondial en de Europeesche kijken naar het totaalplaatje van foto-, muziek- en computerapparatuur. Mondial keert maximaal 500,- euro uit als er gekozen is voor de goedkoopste versie van haar reisverzekering. De Europeesche keert een maximaal bedrag van 1500,- euro uit.

Maximale vergoeding
Vakantiegangers die een dure camera meenemen en daarnaast ook nog eens meerdere elektronische gadgets meenemen met een waarde van boven de duizend euro, moeten voorzichtig zijn op hun spullen. Meestal hanteren reisverzekeraars een maximale vergoeding die per verzekeraar en product verschilt. Verzekerden kunnen vrijwel nooit rekenen op een volledige vergoeding van hun verlies.
iPad actie iPad winnen?
Deel uw ervaring en maak automatisch kans op een iPad 3!

Deel zelf uw ervaring
Laatste nieuws
Geplaatst op donderdag 25 december

Op 22 december heeft Nationale Nederlanden verschillend premies verhoogd. Onder de getroffen producten vallen de aansprakelijkheidsverzekering, inboedelverzekering, opstalverzekering, rechtsbijstandsverzekering, doorlopende reisverzekering en autoverzekering. De premies zijn met 1 tot 13 procent toegenomen.

Geplaatst op donderdag 12 september

Nu dat de zomervakanties weer achter de rug zijn, zijn de drukste maanden voor reisverzekeraars weer aangebroken. Dit jaar dient men vooral claims in voor smartphones die tijdens de vakantie zijn beschadigd, gestolen of verloren. Dat blijkt uit onderzoek door verzekeraar Europeesche Verzekeringen.

Geplaatst op maandag 12 augustus

Volgens onderzoek door Zelf.nl dient ongeveer de helft van de vakantiegangers geen claim in bij hun reisverzekeraar nadat zij iets verliezen op vakantie. Een groot deel van de verloren of gestolen gadgets, tablets en zonnebrillen worden niet geclaimd bij de reisverzekering. Vier op de vijf vakantiegangers zou zelfs een verloren of gestolen iPad...

Geplaatst op donderdag 18 juli

In 2012 hebben Nederlandse reisverzekeraars rond de 200 miljoen euro uitgekeerd aan claims voor spullen die gestolen, verloren of beschadigd werden tijdens vakantie. Dit bedrag is iets lager dan wat de verzekeraars in 2011 uitkeerden. Het Verbond van Verzekeraars maakte dat donderdag bekend.

Geplaatst op maandag 24 juni

Gezinnen met twee kinderen die minimaal 17 dagen per jaar op vakantie gaan, zijn goedkoper uit met een doorlopende reisverzekering dan met een kortlopende reisverzekering. Vergelijkingssite Independer.nl deed onderzoek naar de kosten die gezinnen, koppels en alleenstaanden betalen voor reisverzekeringen.

Meer nieuws
Ons pand Verzekeraar.nl
Vergelijk, kies en bespaar
Contact
Over Verzekeraar.nl:
Zij gingen u voor

Aantal vergelijkingen
door bezoekers in de
afgelopen 7 dagen:

17404
Vergelijk op Verzekeraar.nl o.a.: Monuta ANWB Ohra Inshared Centraal Beheer Achmea Unive Hema