Vergelijk 427 verzekeringen van 80 verzekeraars, 100% onafhankelijk!

75 Procent autoverzekeringen te ingewikkeld

Autoverzekering

Uit onderzoek van Verzekeringssite.nl is gebleken dat 75 procent van de autoverzekeraars een te moeilijke taal gebruiken in de polisvoorwaarden. Hierdoor zouden veel Nederlanders niet begrijpen wat de exacte voorwaarden van de verzekering nou werkelijk zijn.Woensdag 13 juni AllSecur
Vergeleken met vorig jaar is het aantal verzekeraars dat een begrijpelijke uitleg geeft over hun autoverzekering wel toegenomen. In 2011 werden slechts 4 verzekeraars genoemd die hun voorwaarden op een begrijpelijke manier hadden beschreven. Een jaar later komt dit aantal uit op 11.

Meest begrijpelijk
Verzekeringssite.nl onderzocht de polisteksten van 42 verzekeraars. De vergelijkingssite kwam tot de conclusie dat Allsecur, Hema en Onna-Onna de beste uitleg geven over hun autoverzekeringen. Volgens het onderzoek moet 95 procent van de lezers de tekst goed kunnen begrijpen. De overige 8 verzekeraars schreven teksten die door 80 procent van de lezers begrepen moet worden.

AFM-richtlijn
De Autoriteit Financiële Markten (AFM) schrijft voor dat verzekeringen begrijpelijk beschreven moeten worden voor de doelgroep. In een richtlijn geeft de waakhond aan dat 95 procent van de lezers de teksten moet kunnen verstaan. De moeilijkheidsgraad hangt af van de doelgroep en dus het product.

iPad actie iPad winnen?
Deel uw ervaring en maak automatisch kans op een iPad 3!

Deel zelf uw ervaring
Handige informatie De gemiddelde autoverzekering op Verzekeraar.nl scoort een 6.7 (495 ervaringen) en kost € 19,92 p/m.

Vergelijk autoverzekeringen

Handige links:
Laatste nieuws
Geplaatst op woensdag 31 december

Ieder jaar richt vuurwerk miljoenen euro’s schade toe aan auto’s. Autobezitters die verwachten dat hun autoverzekeraar deze schade zal dekken, komen vaak bedrogen uit. Het Verbond van Verzekeraars (VvV) heeft een bericht naar buiten gebracht over vuurwerkschade en hoe deze alleen door all-risk verzekeringen wordt gedekt.

Geplaatst op donderdag 25 december

Op 22 december heeft Nationale Nederlanden verschillend premies verhoogd. Onder de getroffen producten vallen de aansprakelijkheidsverzekering, inboedelverzekering, opstalverzekering, rechtsbijstandsverzekering, doorlopende reisverzekering en autoverzekering. De premies zijn met 1 tot 13 procent toegenomen.

Geplaatst op zaterdag 25 oktober

Het Verbond van Verzekeraars (VvV) heeft de schade van de eerste herfststorm van 2014 berekend en meldt dat deze meevalt. De storm van afgelopen dinsdag heeft circa 2 miljoen euro aan schade verricht. In 2013 wist de herfststorm maar liefst 100 miljoen euro aan schade te veroorzaken.

Geplaatst op maandag 12 augustus

Verzekeraars blijken steeds beter in staat te zijn fraude op te sporen. Hoewel het totaal aantal fraudezaken niet zou zijn toegenomen, wordt er vergeleken met vijf jaar geleden wel 25 procent meer fraude ontdekt. Eén op de tien claims zou mogelijk frauduleus zijn. Dit meldde het Centrum Bestrijding Verzekeringscriminaliteit tegenover het AD.

Geplaatst op maandag 17 juni

In het eerste kwartaal van dit jaar hebben autoverzekeraars het aantal wanbetalers zien verdubbelen ten opzichte van dezelfde periode in 2012. Hierdoor lopen tienduizenden automobilisten het risico beboet te worden voor onverzekerd rijden en moeten zij zelf eventuele gereden schade vergoeden.

Meer nieuws
Ons pand Verzekeraar.nl
Vergelijk, kies en bespaar
Contact
Over Verzekeraar.nl:
Zij gingen u voor

Aantal vergelijkingen
door bezoekers in de
afgelopen 7 dagen:

14191
Vergelijk op Verzekeraar.nl o.a.: Monuta ANWB Ohra Inshared Centraal Beheer Achmea Unive Hema