Vergelijk 397 verzekeringen van 80 verzekeraars, 100% onafhankelijk!

Verzekeringssite trekt nut aanvullende autoverzekeringen in twijfel

Autoverzekering

Autoverzekeraars vragen soms zeer verschillende premies voor de aanvullende dekkingen voor hun autoverzekeringen. Uit onderzoek door vergelijkingssite Verzekeringssite.nl blijkt dat de duurste aanvullende verzekering ruim tweemaal duurder is dan de goedkoopste. Autoverzekeringen kunnen meestal aangevuld worden met rechtsbijstand, ongevallendekking en een schade-inzittendenverzekering.Woensdag 27 juni Unigarant
Bij Unigarant zijn verzekerden het goedkoopst uit als zij de aanvullende rechtsbijstandverzekering afsluiten (20,- euro). De Zeeuwse vraagt voor dezelfde dekking 45,- euro. Ook voor een schade-inzittenden- en ongevallenverzekering voor inzittenden is het prijsverschil tweeënhalf keer zo hoog.

Besparen
Erik Hordijk van Verzekeringssite.nl stelt twijfels te hebben over het nut van deze aanvullende autoverzekeringen. "Wanneer iedereen een goedkopere of geen aanvullende autoverzekering neemt, besparen we al snel zo’n 45 miljoen euro. Schade-inzittendenverzekeringen overlappen met ongevalinzittendenverzekeringen. Ook zijn er mensen die een rechtsbijstandsdekking afsluiten bij hun autoverzekering, en daarnaast een verkeersdekking hebben in hun gezins rechtsbijstandverzekering."
iPad actie iPad winnen?
Deel uw ervaring en maak automatisch kans op een iPad 3!

Deel zelf uw ervaring
Handige informatie De gemiddelde autoverzekering op Verzekeraar.nl scoort een 6.7 (495 ervaringen) en kost € 19,92 p/m.

Vergelijk autoverzekeringen

Handige links:
Laatste nieuws
Geplaatst op woensdag 31 december

Ieder jaar richt vuurwerk miljoenen euro’s schade toe aan auto’s. Autobezitters die verwachten dat hun autoverzekeraar deze schade zal dekken, komen vaak bedrogen uit. Het Verbond van Verzekeraars (VvV) heeft een bericht naar buiten gebracht over vuurwerkschade en hoe deze alleen door all-risk verzekeringen wordt gedekt.

Geplaatst op donderdag 25 december

Op 22 december heeft Nationale Nederlanden verschillend premies verhoogd. Onder de getroffen producten vallen de aansprakelijkheidsverzekering, inboedelverzekering, opstalverzekering, rechtsbijstandsverzekering, doorlopende reisverzekering en autoverzekering. De premies zijn met 1 tot 13 procent toegenomen.

Geplaatst op zaterdag 25 oktober

Het Verbond van Verzekeraars (VvV) heeft de schade van de eerste herfststorm van 2014 berekend en meldt dat deze meevalt. De storm van afgelopen dinsdag heeft circa 2 miljoen euro aan schade verricht. In 2013 wist de herfststorm maar liefst 100 miljoen euro aan schade te veroorzaken.

Geplaatst op maandag 12 augustus

Verzekeraars blijken steeds beter in staat te zijn fraude op te sporen. Hoewel het totaal aantal fraudezaken niet zou zijn toegenomen, wordt er vergeleken met vijf jaar geleden wel 25 procent meer fraude ontdekt. Eén op de tien claims zou mogelijk frauduleus zijn. Dit meldde het Centrum Bestrijding Verzekeringscriminaliteit tegenover het AD.

Geplaatst op maandag 17 juni

In het eerste kwartaal van dit jaar hebben autoverzekeraars het aantal wanbetalers zien verdubbelen ten opzichte van dezelfde periode in 2012. Hierdoor lopen tienduizenden automobilisten het risico beboet te worden voor onverzekerd rijden en moeten zij zelf eventuele gereden schade vergoeden.

Meer nieuws
Ons pand Verzekeraar.nl
Vergelijk, kies en bespaar
Contact
Over Verzekeraar.nl:
Zij gingen u voor

Aantal vergelijkingen
door bezoekers in de
afgelopen 7 dagen:

16311
Vergelijk op Verzekeraar.nl o.a.: Monuta ANWB Ohra Inshared Centraal Beheer Achmea Unive Hema