Vergelijk 427 verzekeringen van 80 verzekeraars, 100% onafhankelijk!

80 procent kan op autoverzekering besparen

Autoverzekering

In de afgelopen jaren hebben veel autoverzekeraars de premies flink verhoogd waardoor de premieverschillen verder zijn uitgelopen. Allsecur heeft op basis van onderzoek geconcludeerd dat 80 procent van de Nederlanders zijn autoverzekeraar is trouw gebleven. Dit terwijl er door over te stappen van autoverzekering tot wel 40 procent (of 300,- euro per jaar) op de premie bespaard kan worden.Woensdag 31 oktober AllSecur
De gemiddelde Nederlander heeft weinig interesse in financiële producten. De Nationale Mededingingsautoriteit (Nma) concludeerde uit onderzoek dat  slechts 25 procent van de Nederlanders enkel voor een specifieke reden naar financiële informatie op zoek gaat. Deze conclusie wekt veel verbazing bij Johan van den Neste, marketingmanager bij Allsecur autoverzekeringen: “Wij vinden autoverzekeringen lang niet zo belangrijk tot het moment komt dat er iets gebeurt. Pas dan komt het besef over hoe belangrijk een autoverzekering wel niet is”.
 
Kostenpost
De autoverzekering is de op één na grootste kostenpost van alle schadeverzekeringen, met de zorgverzekering op nummer 1. Desondanks zijn consumenten vaak helemaal niet zo kritisch over de autopremie die zij betalen. “Verzekeringen zijn een flinke reden om te klagen op bijvoorbeeld verjaardagen. Echter kijkt 80 procent niet eens om naar andere verzekeraars. Deze groep betaalt maand in maand uit netjes de premie zonder er bij na te denken dat zij kunnen besparen. Zeer veel Nederlanders laten jaarlijks honderden euro’s liggen door niet naar andere verzekeringen om te kijken.” Onderzoek door de NMa bevestigt dit. Zij deden onderzoek naar besparen op verzekeringen en kwamen tot de conclusie dat we tot 336,- euro per jaar kunnen besparen.
 
Verzekeringen vergelijken
Door kritisch en doelgericht verzekeringen te vergelijken kan er veel geld bespaard worden. Op deze manier kan er tevens compensatie geregeld worden voor de fikse assurantiebelasting-verhoging in 2013 van 9,7 procent naar 21 procent. “Voor consumenten blijven financiële producten weinig interessant. Echter staat de consument ook helemaal niet stil bij de soms wel enorme verschillen. Vaak biedt een goedkopere premie gewoon dezelfde dekking. Tevens werken veel van de kleinere, goedkopere verzekeraars vaak een stuk efficiënter en verlenen zij daardoor niet alleen een lagere premie, maar ook een betere klantenservice. Het is hoog tijd dat Nederlanders hun verzekeringen eens goed onder de loep gooien”, aldus van den Neste.
iPad actie iPad winnen?
Deel uw ervaring en maak automatisch kans op een iPad 3!

Deel zelf uw ervaring
Handige informatie De gemiddelde autoverzekering op Verzekeraar.nl scoort een 6.7 (495 ervaringen) en kost € 19,92 p/m.

Vergelijk autoverzekeringen

Handige links:
Laatste nieuws
Geplaatst op woensdag 31 december

Ieder jaar richt vuurwerk miljoenen euro’s schade toe aan auto’s. Autobezitters die verwachten dat hun autoverzekeraar deze schade zal dekken, komen vaak bedrogen uit. Het Verbond van Verzekeraars (VvV) heeft een bericht naar buiten gebracht over vuurwerkschade en hoe deze alleen door all-risk verzekeringen wordt gedekt.

Geplaatst op donderdag 25 december

Op 22 december heeft Nationale Nederlanden verschillend premies verhoogd. Onder de getroffen producten vallen de aansprakelijkheidsverzekering, inboedelverzekering, opstalverzekering, rechtsbijstandsverzekering, doorlopende reisverzekering en autoverzekering. De premies zijn met 1 tot 13 procent toegenomen.

Geplaatst op zaterdag 25 oktober

Het Verbond van Verzekeraars (VvV) heeft de schade van de eerste herfststorm van 2014 berekend en meldt dat deze meevalt. De storm van afgelopen dinsdag heeft circa 2 miljoen euro aan schade verricht. In 2013 wist de herfststorm maar liefst 100 miljoen euro aan schade te veroorzaken.

Geplaatst op maandag 12 augustus

Verzekeraars blijken steeds beter in staat te zijn fraude op te sporen. Hoewel het totaal aantal fraudezaken niet zou zijn toegenomen, wordt er vergeleken met vijf jaar geleden wel 25 procent meer fraude ontdekt. Eén op de tien claims zou mogelijk frauduleus zijn. Dit meldde het Centrum Bestrijding Verzekeringscriminaliteit tegenover het AD.

Geplaatst op maandag 17 juni

In het eerste kwartaal van dit jaar hebben autoverzekeraars het aantal wanbetalers zien verdubbelen ten opzichte van dezelfde periode in 2012. Hierdoor lopen tienduizenden automobilisten het risico beboet te worden voor onverzekerd rijden en moeten zij zelf eventuele gereden schade vergoeden.

Meer nieuws
Ons pand Verzekeraar.nl
Vergelijk, kies en bespaar
Contact
Over Verzekeraar.nl:
Zij gingen u voor

Aantal vergelijkingen
door bezoekers in de
afgelopen 7 dagen:

14191
Vergelijk op Verzekeraar.nl o.a.: Monuta ANWB Ohra Inshared Centraal Beheer Achmea Unive Hema