Nieuws over verzekeringen (335)

Dit nieuws via RSS

Sorteer op:
Per verzekeraar:
Geplaatst op maandag 12 augustus 2013

Volgens onderzoek door Zelf.nl dient ongeveer de helft van de vakantiegangers geen claim in bij hun reisverzekeraar nadat zij iets verliezen op vakantie. Een groot deel van de verloren of gestolen gadgets, tablets en zonnebrillen worden niet geclaimd bij de reisverzekering. Vier op de vijf vakantiegangers zou zelfs een verloren of gestolen iPad...

Geplaatst op maandag 12 augustus 2013

Verzekeraars blijken steeds beter in staat te zijn fraude op te sporen. Hoewel het totaal aantal fraudezaken niet zou zijn toegenomen, wordt er vergeleken met vijf jaar geleden wel 25 procent meer fraude ontdekt. Eén op de tien claims zou mogelijk frauduleus zijn. Dit meldde het Centrum Bestrijding Verzekeringscriminaliteit tegenover het AD.

Geplaatst op dinsdag 6 augustus 2013

Sinds kort komt een groter aantal mensen met multiple sclerose (MS) in aanmerking voor een medicijn dat door middel van een capsule wordt toegediend. De manier waarop het medicijn wordt toegediend is een primeur in Nederland, zo meldt Trouw.

Geplaatst op maandag 5 augustus 2013

RTV Oost meldt dat zorgverzekeraar Menzis heeft besloten de behandelingen voor prostaatkanker in het Duitse ziekenhuis van Gronau niet langer te vergoeden. De verzekeraar vergoedde de behandelingen in eerste instantie alleen maar omdat Nederland zelf lange wachtlijsten had.

Geplaatst op zondag 4 augustus 2013

In de toekomst zal het belang van patiënten een grotere rol gaan spelen bij de beslissing om bepaalde geneesmiddelen wel of niet te vergoeden. Volgens het College voor Zorgverzekeringen (CVZ) is dit een belangrijke stap nadat er vorig jaar ophef ontstond over de vergoedingen van medicijnen voor ziekten als Pompe en Fabry.

Geplaatst op donderdag 1 augustus 2013

Zorgverzekeraar VGZ beschuldigt artsen ervan te dure medicijnen voor te schrijven in plaats van de goedkopere alternatieven die beschikbaar zijn. Er zouden volgens VGZ wel tientallen miljoenen per jaar bespaard kunnen worden als artsen de goedkopere varianten zouden voorschrijven.

Geplaatst op donderdag 1 augustus 2013

Minister Edith Schippers (Volksgezondheid) heeft plannen om de werelddekking uit het basispakket van de zorgverzekering te schrappen. Dit zou betekenen dat vakantiegangers een aparte ziektekostenverzekering moeten afsluiten wanneer zij buiten Europa reizen.

Geplaatst op donderdag 18 juli 2013

In 2012 hebben Nederlandse reisverzekeraars rond de 200 miljoen euro uitgekeerd aan claims voor spullen die gestolen, verloren of beschadigd werden tijdens vakantie. Dit bedrag is iets lager dan wat de verzekeraars in 2011 uitkeerden. Het Verbond van Verzekeraars maakte dat donderdag bekend.

Geplaatst op woensdag 3 juli 2013

Diabetespatiënten vinden dat het tijd wordt dat zorgverzekeraars een speciale polis gaan aanbieden voor mensen met diabetes. De patiënten zijn zo ontevreden over de verzekeraars dat zij een speciale diabetesverzekering willen. Er zou zelfs onderzoek gedaan worden naar het oprichten van een eigen zorgverzekeraar die zich op deze groep richt.

Geplaatst op maandag 1 juli 2013

Uit een wetsvoorstel van minister Edith Schippers (VWS) blijkt dat er meer maatregelen zullen komen om wanbetalers van de zorgverzekering aan te pakken. Het wetsvoorstel heeft het doel de wanbetalers zo spoedig mogelijk hun schulden te laten afbetalen om hen weer terug te laten keren naar hun zorgverzekeraar.

Ons pand Verzekeraar.nl
Vergelijk, kies en bespaar
Contact
Over Verzekeraar.nl:
Zij gingen u voor

Aantal vergelijkingen
door bezoekers in de
afgelopen 7 dagen:

12422
Vergelijk op Verzekeraar.nl o.a.: Monuta ANWB Ohra Inshared Centraal Beheer Achmea Unive Hema