Nieuws over verzekeringen (337)

Dit nieuws via RSS

Sorteer op:
Per verzekeraar:
Geplaatst op dinsdag 10 september

Verwacht wordt dat de zorgverzekeraars de zorgpremies van 2014 in september bekend zullen maken. Onderzoek door Zorgwijzer laat zien dat 9 procent van de verzekerden van plan is om voor een andere zorgverzekering te kiezen. In 2012 gaf 7 procent van de verzekerden aan dat ze wilden overstappen.

Geplaatst op woensdag 14 augustus

De Nederlandse consument kiest er steeds minder vaak voor om zich aanvullend te verzekeren op de zorgverzekering. Ook kiest men steeds vaker voor een verhoogd eigen risico op de basisverzekering om zo op de maandelijkse zorgpremie te besparen. Zorgverzekeraars zien hun winsten hierdoor flink afnemen. Dit meldde het FD.

Geplaatst op maandag 12 augustus

Volgens onderzoek door Zelf.nl dient ongeveer de helft van de vakantiegangers geen claim in bij hun reisverzekeraar nadat zij iets verliezen op vakantie. Een groot deel van de verloren of gestolen gadgets, tablets en zonnebrillen worden niet geclaimd bij de reisverzekering. Vier op de vijf vakantiegangers zou zelfs een verloren of gestolen iPad...

Geplaatst op maandag 12 augustus

Verzekeraars blijken steeds beter in staat te zijn fraude op te sporen. Hoewel het totaal aantal fraudezaken niet zou zijn toegenomen, wordt er vergeleken met vijf jaar geleden wel 25 procent meer fraude ontdekt. Eén op de tien claims zou mogelijk frauduleus zijn. Dit meldde het Centrum Bestrijding Verzekeringscriminaliteit tegenover het AD.

Geplaatst op dinsdag 6 augustus

Sinds kort komt een groter aantal mensen met multiple sclerose (MS) in aanmerking voor een medicijn dat door middel van een capsule wordt toegediend. De manier waarop het medicijn wordt toegediend is een primeur in Nederland, zo meldt Trouw.

Geplaatst op maandag 5 augustus

RTV Oost meldt dat zorgverzekeraar Menzis heeft besloten de behandelingen voor prostaatkanker in het Duitse ziekenhuis van Gronau niet langer te vergoeden. De verzekeraar vergoedde de behandelingen in eerste instantie alleen maar omdat Nederland zelf lange wachtlijsten had.

Geplaatst op zondag 4 augustus

In de toekomst zal het belang van patiënten een grotere rol gaan spelen bij de beslissing om bepaalde geneesmiddelen wel of niet te vergoeden. Volgens het College voor Zorgverzekeringen (CVZ) is dit een belangrijke stap nadat er vorig jaar ophef ontstond over de vergoedingen van medicijnen voor ziekten als Pompe en Fabry.

Geplaatst op donderdag 1 augustus

Zorgverzekeraar VGZ beschuldigt artsen ervan te dure medicijnen voor te schrijven in plaats van de goedkopere alternatieven die beschikbaar zijn. Er zouden volgens VGZ wel tientallen miljoenen per jaar bespaard kunnen worden als artsen de goedkopere varianten zouden voorschrijven.

Geplaatst op donderdag 1 augustus

Minister Edith Schippers (Volksgezondheid) heeft plannen om de werelddekking uit het basispakket van de zorgverzekering te schrappen. Dit zou betekenen dat vakantiegangers een aparte ziektekostenverzekering moeten afsluiten wanneer zij buiten Europa reizen.

Geplaatst op donderdag 18 juli

In 2012 hebben Nederlandse reisverzekeraars rond de 200 miljoen euro uitgekeerd aan claims voor spullen die gestolen, verloren of beschadigd werden tijdens vakantie. Dit bedrag is iets lager dan wat de verzekeraars in 2011 uitkeerden. Het Verbond van Verzekeraars maakte dat donderdag bekend.

Ons pand Verzekeraar.nl
Vergelijk, kies en bespaar
Contact
Over Verzekeraar.nl:
Zij gingen u voor

Aantal vergelijkingen
door bezoekers in de
afgelopen 7 dagen:

13323
Vergelijk op Verzekeraar.nl o.a.: Monuta ANWB Ohra Inshared Centraal Beheer Achmea Unive Hema