Nieuws over verzekeringen (337)

Dit nieuws via RSS

Sorteer op:
Per verzekeraar:
Geplaatst op woensdag 3 juli

Diabetespatiënten vinden dat het tijd wordt dat zorgverzekeraars een speciale polis gaan aanbieden voor mensen met diabetes. De patiënten zijn zo ontevreden over de verzekeraars dat zij een speciale diabetesverzekering willen. Er zou zelfs onderzoek gedaan worden naar het oprichten van een eigen zorgverzekeraar die zich op deze groep richt.

Geplaatst op maandag 1 juli

Uit een wetsvoorstel van minister Edith Schippers (VWS) blijkt dat er meer maatregelen zullen komen om wanbetalers van de zorgverzekering aan te pakken. Het wetsvoorstel heeft het doel de wanbetalers zo spoedig mogelijk hun schulden te laten afbetalen om hen weer terug te laten keren naar hun zorgverzekeraar.

Geplaatst op maandag 24 juni

Gezinnen met twee kinderen die minimaal 17 dagen per jaar op vakantie gaan, zijn goedkoper uit met een doorlopende reisverzekering dan met een kortlopende reisverzekering. Vergelijkingssite Independer.nl deed onderzoek naar de kosten die gezinnen, koppels en alleenstaanden betalen voor reisverzekeringen.

Geplaatst op zondag 23 juni

Steeds meer Nederlanders kunnen hun zorgverzekering niet meer betalen of weigeren dit te doen. Onderzoek door de NOS liet blijken dat het aantal wanbetalers sinds het begin van 2013 met 5 procent is toegenomen.

Geplaatst op woensdag 19 juni

Uit onderzoek door TNS Nipo in opdracht van verzekeraar Nationale Nederlanden blijkt dat steeds minder Nederlanders over een doorlopende reisverzekering beschikken. Het aantal vakantiegangers met een tijdelijke reisverzekering bleef wel gelijk.

Geplaatst op woensdag 19 juni

Volgend jaar zullen er, tegen verwachting in, geen behandelingen of hulpmiddelen uit het basispakket van de zorgverzekering verdwijnen. Minister Schippers (Volksgezondheid) liet de Tweede Kamer onlangs weten wat er in 2014 met het basispakket zal gebeuren.

Geplaatst op maandag 17 juni

In het eerste kwartaal van dit jaar hebben autoverzekeraars het aantal wanbetalers zien verdubbelen ten opzichte van dezelfde periode in 2012. Hierdoor lopen tienduizenden automobilisten het risico beboet te worden voor onverzekerd rijden en moeten zij zelf eventuele gereden schade vergoeden.

Geplaatst op donderdag 13 juni

Zorgverzekeraars hebben mogelijk miljoenen euro’s uitbetaald aan ziekenhuizen terwijl hier geen terechte reden voor was. Ziekenhuizen zouden massaal spiraaltjes hebben gedeclareerd terwijl deze gewoon door de consument zelf werden vergoed. De verzekeraars zijn een onderzoek gestart naar het aantal declaraties dat opzettelijk onterecht gedaan...

Geplaatst op woensdag 12 juni

Vanaf 2014 zullen verzekerden jaarlijks een opgave ontvangen van het aantal opgebouwde schadevrije jaren bij de autoverzekering. Autoverzekeraars maakten dit eerder deze week bekend gedurende een vergadering van het Verbond van Verzekeraars.

Geplaatst op maandag 10 juni

Uit onderzoek van de Consumentenbond is gebleken dat vrouwen een stuk duurder uit zijn voor hun overlijdensrisicoverzekering dan mannen. De premie voor vrouwen is flink gestegen nadat de premie voor mannen en vrouwen gelijk werd getrokken, terwijl mannen juist goedkoper uit zijn.

Ons pand Verzekeraar.nl
Vergelijk, kies en bespaar
Contact
Over Verzekeraar.nl:
Zij gingen u voor

Aantal vergelijkingen
door bezoekers in de
afgelopen 7 dagen:

17307
Vergelijk op Verzekeraar.nl o.a.: Monuta ANWB Ohra Inshared Centraal Beheer Achmea Unive Hema