Nieuws over verzekeringen (337)

Dit nieuws via RSS

Sorteer op:
Per verzekeraar:
Geplaatst op donderdag 29 november

Ongeveer de helft van de Nederlanders is van mening dat ongezonde mensen een hogere premie voor de zorgverzekering zou moeten betalen. Er werden twee onderzoeken gedaan door zowel NIVEL als het Sociaal Cultureel Planbureau (SCP) waarvan het resultaat op hetzelfde neerkwam: meer premie voor ongezonde mensen.

Geplaatst op donderdag 29 november

Het nieuwe ASR-zorglabel Zorgeloos was nog maar net geïntroduceerd voordat het alweer de deuren sloot. Als enige zorgverzekeraar van Nederland konden consumenten bij Zorgeloos kiezen om het verplicht eigen risico van 350,- euro af te kopen voor een hogere premie. Vandaag maakte ASR echter bekend dat het nieuwe label zal stoppen.

Geplaatst op dinsdag 20 november

Online verzekeraar InShared ziet wel een toekomst in het aanbieden van zorgverzekeringen. Voor het bepalen van de premie zou de verzekeraar naar de leefstijl van de verzekerde willen kijken. Momenteel mist de zorgverzekering nog in het aanbod van de verzekeraar, maar in de toekomst zou de toevoeging er wel moeten komen, meldt medeoprichter Felix...

Geplaatst op vrijdag 16 november

Voor relatief gezonde mensen kan het in 2013 lonen om te kiezen voor een verhoogd vrijwillig eigen risico bij de zorgverzekering. In 2013 zou het kostenvoordeel van een hoger eigen risico duidelijker worden dan in voorgaande jaren, stelt Independer.nl. Verzekeraars verlagen de maandpremie voor klanten die hun eigen risico vrijwillig verhogen.

Geplaatst op donderdag 15 november

Klanten van zorgverzekeraars OHRA en Delta Lloyd kunnen in 2013 rekenen op een verlaging van de basispremie met ongeveer 3,- euro. OHRA-klanten gaan volgend jaar 106,69 euro betalen voor de basisdekking, terwijl Delta Lloyd-klanten een premie van 108,45 moeten vergoeden. Premies voor de aanvullende verzekeringen blijven voor het grootste deel...

Geplaatst op woensdag 14 november

Zorgverzekeringen zijn goedkoper wanneer deze online bij dezelfde zorgverzekeraar worden afgesloten. Per jaar scheelt dat de verzekerde 65,- euro. Het verschil loopt het hoogst op bij verzekeraar Agis, waar klanten 103,- euro per jaar besparen door de zorgpolis online af te sluiten.

Geplaatst op maandag 12 november

Zorgverzekeraar FBTO heeft bekend gemaakt de basispremie voor 2013 gelijk te laten aan de premie van 2012. Klanten van FBTO betalen daarom ook volgend jaar een maandpremie van 96,75 euro voor de basisdekking van de zorgverzekering.

Geplaatst op donderdag 8 november

Zorgverzekeraar CZ maakte donderdagochtend bekend dat de premie voor de basisverzekering in 2013 2 procent goedkoper uit komt. Klanten gaan volgend jaar een maandpremie van 105,60 euro betalen, tegenover een premie van 107,80 euro in 2012.

Geplaatst op dinsdag 6 november

Achmea, het grootste zorgverzekeringsconcern van Nederland, heeft bekendgemaakt de zorgpremies voor 2013 gelijk te houden aan die van 2012. De zorgverzekeraar is in totaal goed voor zo’n 5 miljoen verzekerden.

Geplaatst op dinsdag 6 november

Frans Weekers (Financiën) heeft afspraken gemaakt met de verzekeringsbranche om zo veel mogelijk te voorkomen dat de verhoging van de assurantiebelasting wordt ontweken door verzekerden. Ook maakte de staatssecretaris bekend dat de verhoging al op 1 januari zal worden doorgevoerd, een vervroeging van 3 maanden. De belasting neemt toe van 9,7...

Ons pand Verzekeraar.nl
Vergelijk, kies en bespaar
Contact
Over Verzekeraar.nl:
Zij gingen u voor

Aantal vergelijkingen
door bezoekers in de
afgelopen 7 dagen:

17404
Vergelijk op Verzekeraar.nl o.a.: Monuta ANWB Ohra Inshared Centraal Beheer Achmea Unive Hema