Nieuws over verzekeringen (335)

Dit nieuws via RSS

Sorteer op:
Per verzekeraar:
Geplaatst op dinsdag 21 mei 2013

Het ministerie van Volksgezondheid vindt dat zorgverzekeraars in de toekomst zelf mogen bepalen van welke zorgverleners zij de behandelingen vergoeden. Als reactie op deze plannen zijn tandartsen, fysiotherapeuten en psychologen een petitie gestart om de keuzevrijheid in de zorg te behouden. Zij wisten 95.000 handtekeningen te verzamelen en...

Geplaatst op maandag 13 mei 2013

Volgens onderzoek door de Telegraaf declareert 10 procent van de ziekenhuizen slechts deels of zelfs helemaal niet naar waarheid. De Telegraaf ging langs bij ingewijden uit de ziekenhuis- en zorgverzekeringswereld en kwam vervolgens tot deze conclusie.

Geplaatst op vrijdag 10 mei 2013

De KlantenMonitor Zorgverzekeringen 2013 laat duidelijk zien dat zorgverzekeraars steeds meer moeite hebben met klantenbinding. Onderzoeksbureau MarketResponse en Jan M. De Mos Consultancy voerden het onderzoek uit.

Geplaatst op woensdag 20 februari 2013

Verzekerden die in de toekomst zelf hun zorgverlener willen kiezen zullen daar mogelijk geen volledige vergoeding meer voor vervangen van hun zorgverzekeraar. De VVD en PvdA vinden dat de verzekeraars de diensten van niet-gecontracteerde artsen niet hoeven te vergoeden.

Geplaatst op maandag 7 januari 2013

Voor het komende jaar hebben flink meer Nederlanders ervoor gekozen om over te stappen van zorgverzekering. In totaal stapte 7,5 procent over op een andere polis. In aantallen komt dit neer op 1,2 miljoen Nederlanders. In 2012 wisselde ongeveer een miljoen (6 procent) mensen van zorgverzekeraar.

Geplaatst op vrijdag 21 december 2012

Een groot deel van de werknemers sluit een zorgverzekering af via hun werkgever die niet op hun wensen aansluit. Ruim vier op de tien is van mening dat de zorgverzekering precies de juiste zorg dekt. 38 procent is van mening oververzekerd te zijn. Een kleine 8 procent zou juist beter verzekerd zijn. Vooral werknemers tussen de 18 en 34 jaar...

Geplaatst op woensdag 5 december 2012

Minister Edith Schippers (Volksgezondheid) vindt het voorlopig een slecht idee om de zorgverzekering uitsluitend op digitale wijze te verstrekken. Volgens Schippers zijn er nog teveel Nederlanders die te weinig ervaring hebben met internet en e-mail om het gebruikelijke papierwerk helemaal te vervangen.

Geplaatst op maandag 3 december 2012

Dit jaar kiest zo’n 70 procent van de overstappers voor een online zorgverzekering. Verzekeringen die via het internet worden verstrekt leveren vrijwel altijd een kostenvoordeel op. Dit blijkt uit cijfers van vergelijkingssite Zorgkiezer.nl.

Geplaatst op donderdag 29 november 2012

Ongeveer de helft van de Nederlanders is van mening dat ongezonde mensen een hogere premie voor de zorgverzekering zou moeten betalen. Er werden twee onderzoeken gedaan door zowel NIVEL als het Sociaal Cultureel Planbureau (SCP) waarvan het resultaat op hetzelfde neerkwam: meer premie voor ongezonde mensen.

Geplaatst op donderdag 29 november 2012

Het nieuwe ASR-zorglabel Zorgeloos was nog maar net geïntroduceerd voordat het alweer de deuren sloot. Als enige zorgverzekeraar van Nederland konden consumenten bij Zorgeloos kiezen om het verplicht eigen risico van 350,- euro af te kopen voor een hogere premie. Vandaag maakte ASR echter bekend dat het nieuwe label zal stoppen.

Ons pand Verzekeraar.nl
Vergelijk, kies en bespaar
Contact
Over Verzekeraar.nl:
Zij gingen u voor

Aantal vergelijkingen
door bezoekers in de
afgelopen 7 dagen:

12422
Vergelijk op Verzekeraar.nl o.a.: Monuta ANWB Ohra Inshared Centraal Beheer Achmea Unive Hema