Nieuws over verzekeringen (337)

Dit nieuws via RSS

Sorteer op:
Per verzekeraar:
Geplaatst op maandag 27 mei

Vergeleken met 30-plussers moeten bestuurders van 18 en 19 jaar oud ruim het dubbele betalen voor hun WA of WA+ autopremie. Jongeren die hun auto verzekeren met een all risk verzekering moeten zelfs 132 procent meer betalen. Van 20 t/m 24 jaar zijn de premies 60 tot 77 procent hoger dan voor 30-jarige automobilisten.

Geplaatst op dinsdag 21 mei

In de afgelopen 12 maanden zijn de premies voor inboedelverzekeringen gemiddeld met 14 procent toegenomen. Op 1 januari 2013 steeg de assurantiebelasting van 9,7 procent naar 21 procent, maar dit is niet de enige verklaring voor de toegenomen kosten van de inboedelverzekeringen.

Geplaatst op dinsdag 21 mei

Het ministerie van Volksgezondheid vindt dat zorgverzekeraars in de toekomst zelf mogen bepalen van welke zorgverleners zij de behandelingen vergoeden. Als reactie op deze plannen zijn tandartsen, fysiotherapeuten en psychologen een petitie gestart om de keuzevrijheid in de zorg te behouden. Zij wisten 95.000 handtekeningen te verzamelen en...

Geplaatst op maandag 13 mei

Volgens onderzoek door de Telegraaf declareert 10 procent van de ziekenhuizen slechts deels of zelfs helemaal niet naar waarheid. De Telegraaf ging langs bij ingewijden uit de ziekenhuis- en zorgverzekeringswereld en kwam vervolgens tot deze conclusie.

Geplaatst op vrijdag 10 mei

De KlantenMonitor Zorgverzekeringen 2013 laat duidelijk zien dat zorgverzekeraars steeds meer moeite hebben met klantenbinding. Onderzoeksbureau MarketResponse en Jan M. De Mos Consultancy voerden het onderzoek uit.

Geplaatst op woensdag 20 februari

Verzekerden die in de toekomst zelf hun zorgverlener willen kiezen zullen daar mogelijk geen volledige vergoeding meer voor vervangen van hun zorgverzekeraar. De VVD en PvdA vinden dat de verzekeraars de diensten van niet-gecontracteerde artsen niet hoeven te vergoeden.

Geplaatst op maandag 7 januari

Voor het komende jaar hebben flink meer Nederlanders ervoor gekozen om over te stappen van zorgverzekering. In totaal stapte 7,5 procent over op een andere polis. In aantallen komt dit neer op 1,2 miljoen Nederlanders. In 2012 wisselde ongeveer een miljoen (6 procent) mensen van zorgverzekeraar.

Geplaatst op vrijdag 21 december

Een groot deel van de werknemers sluit een zorgverzekering af via hun werkgever die niet op hun wensen aansluit. Ruim vier op de tien is van mening dat de zorgverzekering precies de juiste zorg dekt. 38 procent is van mening oververzekerd te zijn. Een kleine 8 procent zou juist beter verzekerd zijn. Vooral werknemers tussen de 18 en 34 jaar...

Geplaatst op woensdag 5 december

Minister Edith Schippers (Volksgezondheid) vindt het voorlopig een slecht idee om de zorgverzekering uitsluitend op digitale wijze te verstrekken. Volgens Schippers zijn er nog teveel Nederlanders die te weinig ervaring hebben met internet en e-mail om het gebruikelijke papierwerk helemaal te vervangen.

Geplaatst op maandag 3 december

Dit jaar kiest zo’n 70 procent van de overstappers voor een online zorgverzekering. Verzekeringen die via het internet worden verstrekt leveren vrijwel altijd een kostenvoordeel op. Dit blijkt uit cijfers van vergelijkingssite Zorgkiezer.nl.

Ons pand Verzekeraar.nl
Vergelijk, kies en bespaar
Contact
Over Verzekeraar.nl:
Zij gingen u voor

Aantal vergelijkingen
door bezoekers in de
afgelopen 7 dagen:

16311
Vergelijk op Verzekeraar.nl o.a.: Monuta ANWB Ohra Inshared Centraal Beheer Achmea Unive Hema