Vergelijk 397 verzekeringen van 80 verzekeraars, 100% onafhankelijk!

Reisverzekering kan vaak stukken goedkoper

Reisverzekering

Onderzoek door Independer.nl heeft aangetoond dat veel mensen veel te veel betalen voor hun reisverzekering. Vakantiegangers die voor het gemak gelijk een reisverzekering afsluiten bij hun touroperator betalen vaak twee keer zoveel dan als ze hun reisverzekering afsluiten via een vergelijkingssite zoals Independer.nl of Verzekeraar.nl.Donderdag 16 juni Zelf.nl
De premies die bij reisorganisaties afgesloten worden kosten meer omdat touroperators gemiddeld 10 procent van de premie krijgen. Het kostenvoordeel kan flink oplopen door direct naar een reisverzekeraar te stappen voor een reisverzekering.

Voorbeeld: 15 dagen Thailand
Als voorbeeld noemt Independer.nl twee personen die met voor 15 dagen naar Thailand gaan met Shoestring. Zij betalen voor een kortlopende reis- en annuleringsverzekering ruim 270 euro. De premie moet betaalt worden aan Mondial Assistance, de verzekeraar waar Shoestring een samenwerking mee heeft. Zou dit stel zelf een reis- en annuleringsverzekering afsluiten dan zouden zij stukken goedkoper uit zijn. Bij Delta Lloydkan er bijvoorbeeld voor nog geen 110,- euro een doorlopende reis- en annuleringsverzekering afgesloten worden voor twee personen met een dekkingsperiode van 365 dagen per jaar.

Voorbeeld: 3 weken autovakantie naar Frankrijk
Een tweede voorbeeld betreft een gezin van vier personen dat een Franse autovakantie van drie weken boekt bij Arke. Het gezin sluit een kortlopende reisverzekering en annuleringsverzekering af ter waarde van 486,- euro. Deze reisverzekering wordt bij de Europeescheafgesloten, een reisverzekeraar waar Arke mee samenwerkt. Aan de andere hand kan dit gezin een doorlopende reisverzekering (incl. bagage- en kostendekking)afsluiten bij Zelf.nlvoor nog geen 150,- euro. Ook in dit geval zijn de verzekerden het hele jaar door gedekt.

Voorbeeld: 15 dagen Griekenland
Het laatste voorbeeld dat Independer.nl beschrijft betreft eveneens een gezin van vier personen. Zij willen 15 dagen genieten van Griekenland en kiezen voor Vaya.nl. Zij kiezen bij Vaya.nl voor een annuleringsverzekering van 177,- euro en een reisverzekering van 105,- euro van reisverzekeraar Europeesche. Zou het gezin een doorlopende reisverzekering en annuleringsverzekering van Zelf.nlafsluiten dan zouden zij in totaal nog geen 110,- euro kwijt zijn aan hun verzekeringen. En opnieuw, met een dekking die het hele jaar door geldt.
iPad actie iPad winnen?
Deel uw ervaring en maak automatisch kans op een iPad 3!

Deel zelf uw ervaring
Laatste nieuws
Geplaatst op donderdag 25 december

Op 22 december heeft Nationale Nederlanden verschillend premies verhoogd. Onder de getroffen producten vallen de aansprakelijkheidsverzekering, inboedelverzekering, opstalverzekering, rechtsbijstandsverzekering, doorlopende reisverzekering en autoverzekering. De premies zijn met 1 tot 13 procent toegenomen.

Geplaatst op donderdag 12 september

Nu dat de zomervakanties weer achter de rug zijn, zijn de drukste maanden voor reisverzekeraars weer aangebroken. Dit jaar dient men vooral claims in voor smartphones die tijdens de vakantie zijn beschadigd, gestolen of verloren. Dat blijkt uit onderzoek door verzekeraar Europeesche Verzekeringen.

Geplaatst op maandag 12 augustus

Volgens onderzoek door Zelf.nl dient ongeveer de helft van de vakantiegangers geen claim in bij hun reisverzekeraar nadat zij iets verliezen op vakantie. Een groot deel van de verloren of gestolen gadgets, tablets en zonnebrillen worden niet geclaimd bij de reisverzekering. Vier op de vijf vakantiegangers zou zelfs een verloren of gestolen iPad...

Geplaatst op donderdag 18 juli

In 2012 hebben Nederlandse reisverzekeraars rond de 200 miljoen euro uitgekeerd aan claims voor spullen die gestolen, verloren of beschadigd werden tijdens vakantie. Dit bedrag is iets lager dan wat de verzekeraars in 2011 uitkeerden. Het Verbond van Verzekeraars maakte dat donderdag bekend.

Geplaatst op maandag 24 juni

Gezinnen met twee kinderen die minimaal 17 dagen per jaar op vakantie gaan, zijn goedkoper uit met een doorlopende reisverzekering dan met een kortlopende reisverzekering. Vergelijkingssite Independer.nl deed onderzoek naar de kosten die gezinnen, koppels en alleenstaanden betalen voor reisverzekeringen.

Meer nieuws
Ons pand Verzekeraar.nl
Vergelijk, kies en bespaar
Contact
Over Verzekeraar.nl:
Zij gingen u voor

Aantal vergelijkingen
door bezoekers in de
afgelopen 7 dagen:

13323
Vergelijk op Verzekeraar.nl o.a.: Monuta ANWB Ohra Inshared Centraal Beheer Achmea Unive Hema