De Zorgpremies van 2020 zijn bekend! 16 zorgverzekeringen Bekijk Zorgpremies! Vanaf
€ 107

De Europeesche stopt met zelf aanbieden online verzekeringen

Reisverzekering

Het internet is een gemakkelijke manier om aankopen te doen. Ook een verzekering afsluiten via het internet is in de laatste jaren enorm vergemakkelijkt. Toch is het aanbieden van online verzekeringen niet zaligmakend voor enkele verzekeraars. Verzekeraar de Europeesche heeft besloten het roer helemaal om te gooien en te stoppen met het aanbieden van verzekeringen via het internet.Dinsdag 19 juni Europeesche
De Europeesche is een bekende aanbieder van kortlopende- en doorlopende reisverzekeringen, annuleringsverzekeringen, caravanverzekeringen en motorverzekeringen. Deze verzekeringen zullen alleen nog via adviseurs verkocht gaan worden.

Intermediair
Mensen die de website van de Europeesche bezoeken, zullen binnenkort doorverwezen worden naar de website van een intermediair om een verzekering te sluiten. De strategie wordt uitgelegd door de Europeesche-woordvoerder Klaske Woolthuis. “Intermediairs, zoals reisorganisaties en verzekeringskantoren,  staan dichter bij de klant. Voor hun is het gemakkelijk te bepalen welke verzekeringen aansluiten bij de persoonlijke situatie van de klant.” Hieraan wordt toegevoegd dat het belangrijk is om de klant een product aan te bieden dat bij een individuele situatie past, ook bij een reisverzekering of caravanverzekering.

Verkoop
Hoewel het op het eerste gezicht logisch lijkt dat een verzekeraar de voorkeur zou geven aan een directe verkoop van verzekeringen via een eigen website, zijn daar ook kosten aan gebonden, zoals het maken van reclame en ontwikkelingskosten. De Europeesche kiest ervoor om zich zelf te richten op de kwaliteit van de verzekeringen, maar niet op de verkoop. Woolthuis kan niet zeggen of meer verzekeraars het voorbeeld van de Europeesche zullen volgen.

Reisorganisaties onpopulair
Volgens een enquête onder bezoekers  van Wegwijs.nl gaat voor 54 procent van de reizigers de voorkeur uit naar het direct afsluiten van een doorlopende- of kortlopende reisverzekering bij de verzekeraar zelf. Financieel adviseurs scoren met 27 procent ook tamelijk goed. Reisorganisaties daarentegen weten slechts 4 procent van de stemmen te scoren, en staan daarmee onderaan de resultaten van de enquête.
iPad actie iPad winnen?
Deel uw ervaring en maak automatisch kans op een iPad 3!

Deel zelf uw ervaring
Handige informatie De gemiddelde reisverzekering op Verzekeraar.nl scoort een 7.1 (225 ervaringen) en kost € 4,84 p/m.

Vergelijk reisverzekeringen

Handige links:
Laatste nieuws
Geplaatst op donderdag 25 december

Op 22 december heeft Nationale Nederlanden verschillend premies verhoogd. Onder de getroffen producten vallen de aansprakelijkheidsverzekering, inboedelverzekering, opstalverzekering, rechtsbijstandsverzekering, doorlopende reisverzekering en autoverzekering. De premies zijn met 1 tot 13 procent toegenomen.

Geplaatst op donderdag 12 september

Nu dat de zomervakanties weer achter de rug zijn, zijn de drukste maanden voor reisverzekeraars weer aangebroken. Dit jaar dient men vooral claims in voor smartphones die tijdens de vakantie zijn beschadigd, gestolen of verloren. Dat blijkt uit onderzoek door verzekeraar Europeesche Verzekeringen.

Geplaatst op maandag 12 augustus

Volgens onderzoek door Zelf.nl dient ongeveer de helft van de vakantiegangers geen claim in bij hun reisverzekeraar nadat zij iets verliezen op vakantie. Een groot deel van de verloren of gestolen gadgets, tablets en zonnebrillen worden niet geclaimd bij de reisverzekering. Vier op de vijf vakantiegangers zou zelfs een verloren of gestolen iPad...

Geplaatst op donderdag 18 juli

In 2012 hebben Nederlandse reisverzekeraars rond de 200 miljoen euro uitgekeerd aan claims voor spullen die gestolen, verloren of beschadigd werden tijdens vakantie. Dit bedrag is iets lager dan wat de verzekeraars in 2011 uitkeerden. Het Verbond van Verzekeraars maakte dat donderdag bekend.

Geplaatst op maandag 24 juni

Gezinnen met twee kinderen die minimaal 17 dagen per jaar op vakantie gaan, zijn goedkoper uit met een doorlopende reisverzekering dan met een kortlopende reisverzekering. Vergelijkingssite Independer.nl deed onderzoek naar de kosten die gezinnen, koppels en alleenstaanden betalen voor reisverzekeringen.

Meer nieuws
Ons pand Verzekeraar.nl
Vergelijk, kies en bespaar
Contact
Over Verzekeraar.nl:
Zij gingen u voor

Aantal vergelijkingen
door bezoekers in de
afgelopen 7 dagen:

13105
Vergelijk op Verzekeraar.nl o.a.: Monuta ANWB Ohra Inshared Centraal Beheer Achmea Unive Hema