FBTO

Beoordeling FBTO
FBTO verzekeringen
Scoort gemiddeld een 6.9 (48 reviews)

Verzekeringen van FBTO

Ervaringen met FBTO Verzekeringen (48)



Sorteer recensies op:
De zorgverzekering van Fbto is zeker een aanrader Totaalscore: 8.2
Maandpremie: 9  
Eigen risico: 8  
Dekking: 8  
Klantenservice: 8  
Voorwaarden: 8  
Totaalscore: 8.2
Door F.van Dijk op woensdag 26 december 2018 over FBTO Zorgverzekering

Fbto is voordelig in de prijs van de zorgverzekering, helder in de voorwaarden en meer dan prima in de klantenservice.

De basisverzekering van Fbto á € 109,95 per maand bestaat standaard uit een naturaverzekering. Volgens gegevens van grote websites is ruim 80% van de mensen op zoek naar een naturapolis, dus zal deze voor de meeste mensen voldoen. Voor € 7,55 extra per maand wordt de verzekering omgezet in een restitutiepolis. Zowel op het gebied van naturapolissen als restitutiepolissen behoort Fbto hiermee tot de goedkoopste zorgverzekeraars.

Naast lage lasten biedt Fbto nog enkele voordelen die niet per se aanwezig zijn bij zorgverzekeraars, zoals zelf bepalen wanneer je de zorgpremie betaalt, een extra hoge korting als je voor € 885 eigen risico kiest (€ 22 per maand korting, gemiddeld ligt deze korting veel lager). Je kan er ook nog voor kiezen om eigen risico in termijnen te betalen. Fbto houdt er dus sterk rekening mee dat mensen die het best wel krap hebben, hier en daar wel een goede regeling kunnen gebruiken om niet in de schulden te komen.

Naar mijn idee zijn de aanvullende pakketten van Fbto ook van hoge kwaliteit terwijl de prijs ruim onder het gemiddelde ligt voor o.a. fysiotherapie, tandzorg en alternatieve geneeswijzen. Ik ben echter verre van een specialist op dit gebied.

Ik ben sinds 2 jaar klant bij Fbto, ik bekijk de producten van de concurrenten jaarlijks voor eventuele besparingen, tot nu toe zonder succes!

Top online beheer zorgverzekering, topmodules. Totaalscore: 7.8
Maandpremie: 8  
Eigen risico: 8  
Dekking: 8  
Klantenservice: 7  
Voorwaarden: 8  
Totaalscore: 7.8
Door Joep-td op zaterdag 20 oktober 2018 over FBTO Zorgverzekering

Mij bevalt de zorgverzekering van fbto heel goed. Omdat deze verzekeraar de focus legt op online beheer van de verzekering door de klant zelf, kan ik bij fbto de meest uitgebreide opties en administratie voor mijn zorgverzekering gewoon online vinden. Zo hoeft de verzekeraar zelf ook minder te investeren in klantenservicemedewerkers, iets wat ook een nadeel kan zijn voor mensen die juist wel telefonisch contact zoeken bij de eerste de beste vraag. Tegelijkertijd maakt dit het voor fbto mogelijk om een iets lagere zorgpremie te bieden dan de gemiddelde zorgverzekeraar, wat ook weer een voordeel is.

Telefonisch schijnt fbto in ieder geval niet de sterkste te zijn (zelf geen ervaring mee dus kan ik niets aan toevoegen), op het gebied van aanvullende modules en online beheer van de zorgverzekering wel! Het is maar net waar jij zelf meer waarde aan hecht.

vreselijk, en fbto is gewoon achmea wat bekent staat als bikkelhard. Totaalscore: 1.8
Maandpremie: 5  
Eigen risico: 1  
Dekking: 1  
Klantenservice: 1  
Voorwaarden: 1  
Totaalscore: 1.8
Door Anne op dinsdag 22 mei 2018 over FBTO Inboedelverzekering

FBTO is een vreselijk bedrijf waar je alleen premie mag betalen. Na ruim 25 jaar verzekerd te zijn (alle verzekeringen!) wilde ze niets voor ons doen bij een waterschade. Gewoon afschepen! Wij hebben in die 25 jaar 1 keer een kleine schade verhaald dus ze hebben voldoende aan ons verdient. Maar meedenken ho maar, onaardig personeel.

Slechte telefonische informatie Totaalscore: 4.8
Maandpremie: 8  
Eigen risico: 6  
Dekking: 8  
Klantenservice: 1  
Voorwaarden: 1  
Totaalscore: 4.8
Door William van der burght op maandag 4 december 2017 over FBTO Zorgverzekering

Ik heb gebeld voor een module in te schakelen ,maar ze vertelde mijn niet dat je een maand van te voren de module moet inschakelen ,dus nu kan ik me niet meer verzekeren voor deze maand december dat vind ik dus niet netjes dat het telefoon gesprek zo is gelopen

Meer vrijheid dan bij de gemiddelde inboedelverzekering Totaalscore: 8.0
Maandpremie: 8  
Eigen risico: 8  
Dekking: 8  
Klantenservice: 8  
Voorwaarden: 8  
Totaalscore: 8.0
Door A. van Veen op vrijdag 17 november 2017 over FBTO Inboedelverzekering

Mijn inboedel is verzekerd bij FBTO. Dit heeft als reden dat ik graag al mijn verzekeringen bij dezelfde verzekeraar onderbreng, of tenminste zoveel mogelijk van mijn verzekeringen. Een tweede reden dat ik voor de inboedelverzekering van FBTO heb gekozen, is dat ik daar net iets meer vrijheid bleek te hebben om de verzekering naar mijn eigen wens te regelen. Meer vrijheid betekent minder betalen voor dingen die ik niet nodig heb, en zo ben ik relatief goedkoop verzekerd tegen inbraak, schade, etc.

De helpdesk van FBTO heeft al een goede indruk op mij weten te maken, echter heb ik nog geen ervaring opgedaan met het claimen van schade. Op dat gebied moet ik vertrouwen op de positieve mond-op-mond reclame die ik om me heen hoor.

Fijne dekking GGZ icm lage premie en handige modules Totaalscore: 8.0
Maandpremie: 8  
Eigen risico: 8  
Dekking: 8  
Klantenservice: 8  
Voorwaarden: 8  
Totaalscore: 8.0
Door Richard V. op donderdag 19 oktober 2017 over FBTO Zorgverzekering

Na 4 jaar klant te zijn van de FBTO zorgverzekering heb ik nog nooit een negatief moment met de verzekeraar gedeeld. Destijds ben ik naar FBTO overgestapt omdat ze een betere dekking boden met betrekking tot de GGZ, sindsdien heb ik geen moment getwijfeld om van de FBTO zorgverzekering over te stappen naar een andere zorgverzekering. Van de gemaakte zorgkosten maakt FBTO altijd een gedetailleerd overzichtje die hartstikke eenvoudig te begrijpen is, iets waar ik nog wel eens mee moest worstelen bij mijn vorige zorgverzekeraar. Ik heb nog niet met de losse modules van FBTO gewerkt, maar ik hoor van anderen dat deze uitstekend toepasbaar zijn. Het is hoe dan ook fijn om te weten dat de zorgverzekering tussendoor uitgebreid kan worden, je gezondheid is immers niet altijd een jaar van tevoren te voorspellen.

Flexibele zorgverzekering FBTO is (bijna) ideaal Totaalscore: 7.0
Maandpremie: 8  
Eigen risico: 7  
Dekking: 7  
Klantenservice: 6  
Voorwaarden: 7  
Totaalscore: 7.0
Door Kees op donderdag 28 september 2017 over FBTO Zorgverzekering

Fbto is een zeer flexibele (zorg)verzekeraar, wat ook de reden is waarom ik sinds 2016 mijn zorgverzekering bij ze heb ondergebracht.

In eerste instantie wekte Fbto de indruk dat de flexibele modules het hele jaar door aan én uit gezet konden worden, wat natuurlijk ideaal zou zijn. Maar het werkt dus alleen zo dat je de modules kunt activeren wanneer je wilt, behalve tandartskosten en fysiotherapie, die moet je gelijk aan het begin van het jaar al afsluiten. Bijna ideaal dus, want je bespaart er nog steeds geld mee op de rest van de modules die ze aanbieden.

De klantenservice van Fbto kan ik geen ruime voldoende geven. Maar dan nog is deze goed genoeg om niet te klagen. Het is slechts zo dat er wat langer gewacht moet worden op reactie omdat ze niet altijd even snel zijn.

Verder zijn de voorwaarden en dekking wel ruim voldoende voor wat ik zou verwachten van zo'n scherp geprijsde zorgverzekering met flexibele modules. Als meer zorgverzekeraars volgens hetzelfde principe zouden gaan werken, dan zou ik zeker een overstap naar een zorgverzekering met iets betere klantenservice en of lagere maandpremie overwegen. Tot die tijd blijf ik Fbto toch wel voorrang geven, zolang ze niks geks doen met hun eigen premies.

Ben tevreden over FBTO ik werd netjes en correct behandeld. Ga zo door. Totaalscore: 7.8
Maandpremie: 8  
Eigen risico: 7  
Dekking: 8  
Klantenservice: 9  
Voorwaarden: 7  
Totaalscore: 7.8
Door CM de VOS op vrijdag 13 januari 2017 over FBTO Zorgverzekering

Sinds 01-01-2017 heb ik mijn zorgverzekering bij FBTO.
De premie die ik per maand moet betalen viel duidelijk voordeliger uit, vergeleken met mijn vorige verzekering DSW. Ook kreeg ik bij FBTO 3% korting wanneer ik de gehele jaarpremie in een keer zou betalen. Bij DSW 2%
De contacten die ik tot nog toe met FBTO gehad heb, waren goed tot zeer goed en ik hoop dat dit zo door mag gaan.

Uitstekende basisverzekering met nog betere aanvullende mogelijkheden Totaalscore: 7.4
Maandpremie: 7  
Eigen risico: 7  
Dekking: 8  
Klantenservice: 7  
Voorwaarden: 8  
Totaalscore: 7.4
Door Mark op dinsdag 13 december 2016 over FBTO Zorgverzekering

De kale basisverzekering van fbto vergoedt al een hoop, zowel in geval van gecontracteerde als ongecontracteerde zorg. Met de basisverzekering alleen al zit je dus in principe al vrij goed. Dit is echter niet hét voordeel van fbto, want dat zijn de aanvullende modules die niet vanaf januari afgesloten hoeven te worden. Je kan dus in januari beginnen met de kale basisverzekering van fbto zodat je al dekking hebt voor noodzakelijke zorg en later in het jaar kiezen voor onderstaande aanvullende dekkingen.

- Spieren en gewrichten (€ 7,65 p/m)
- Zorg in het buitenland (€ 2,49 p/m)
- Gezichtszorg en orthodontie (€ 21,99 p/m)
- Ongevallen (€ 1,49 p/m)
- Tand ongeval (€ 0,99 p/m)
- Gezinsplanning (€ 12,55 p/m)
- Zorg en herstel (€ 0,99 p/m)
- Voetzorg (€ 9,99 p/m)
- Alternatieve geneeswijzen (€ 14,49 p/m)
- Conditie en fitheid (€ 4,99 p/m)
- Module tand (€ 13,55 p/m)

Zoals je ziet zijn er enorme mogelijkheden om te besparen op zorg die niet het hele jaar door nodig is.

Biedt veel voor een zorgverzekering in deze prijsklasse Totaalscore: 8.0
Maandpremie: 8  
Eigen risico: 8  
Dekking: 8  
Klantenservice: 8  
Voorwaarden: 8  
Totaalscore: 8.0
Door Kevin op maandag 5 december 2016 over FBTO Zorgverzekering

Sinds 2010 kies ik voor de prijs en kwaliteitsverhouding van de zorgverzekering van ftbo. In deze prijsklasse worden slechts een paar zorgverzekeringen aangeboden die de volledige vrije keuze voor zorgaanbieders bevatten. Fbto is door de flexibele modules voor aanvullende dekkingen in mijn ogen het aantrekkelijkst van dit kleine aantal verzekeringen. De maandpremie voor de basisverzekering is echter wel iets hoger maar daar krijg je de vrijheid van de modules voor terug en dat maakt het het voor mij wel de kosten waard omdat ik niet het hele jaar door voor aanvullende dekkingen hoef te betalen.

Telefonisch ben ik altijd netjes behandeld en goed geholpen. Nooit problemen gehad met dekkingen of uitbetalingen. Mag zeker tevreden zijn.

Ons pand Verzekeraar.nl
Vergelijk, kies en bespaar
Contact
Over Verzekeraar.nl:
Zij gingen u voor

Aantal vergelijkingen
door bezoekers in de
afgelopen 7 dagen:

13094
Vergelijk op Verzekeraar.nl o.a.: Monuta ANWB Ohra Inshared Centraal Beheer Achmea Unive Hema