Handige informatie
Ervaringen op Verzekeraar.nl
Er staan 925 reviews op Verzekeraar.nl die toegevoegd zijn door consumenten.

De gemiddelde verzekering
scoort een 6.7

Verzekering ervaringen (925)



Sorteer recensies op:
Geen premieverhoging na autoschade Totaalscore: 7.8
Maandpremie: 7  
Eigen risico: 10  
Dekking: 7  
Klantenservice: 7  
Voorwaarden: 8  
Totaalscore: 7.8
Door Jeroen op zaterdag 12 november 2011 over InShared Autoverzekering

De titel van mijn bericht laat al alles zien wat ik belangrijk vind na mijn laatste ervaring met... Autoweek.

Autoweek kan het beter bij hun tijdschrift houden. Na anderhalf jaar mijn autoverzekering bij hun gehad te hebben, merkte ik op dat aan de achterkant van mijn auto schade was toegebracht door een winkelkarretje of iets in die richting, kan het niet zeker weten of zeggen. Autoweek was hier wel van op de hoogte maar ik heb nooit een claim ingediend. Wat denk je? Evengoed werd mijn premie met 10 euro verhoogd en werd mijn aantal schadevrij jaren teruggegooid.

De Inshared autoverzekering zal dat soort (amateuristisch) ongein niet opleveren. Inshared is van een van de grootste verzekeraars die er is en niet slechts een tijdschrift dat extra winst wilt maken.

Dat er geen premieverhoging zal komen na autoschade vind ik zelf het grootste voordeel. Andere grote voordelen vind ik het geen eigen risico en geen opzegtermijn.

Spullen gestolen op vakantie, zeer magere uitkering door Univé Totaalscore: 5.8
Maandpremie: 8  
Eigen risico: 7  
Dekking: 4  
Klantenservice: 6  
Voorwaarden: 4  
Totaalscore: 5.8
Door Misha Kroon op vrijdag 11 november 2011 over Univé Reisverzekering

Afgelopen kerst ben ik op vakantie geweest naar Australië. Op het strand zijn daar mijn spullen gestolen (tas, Iphone, portemonnee, horloge en nog wat kleine dingen die in de tas zaten.).

Ik was samen met vrienden aan het volleyballen nog geen 10 meter van onze spullen vandaan. Één van mijn vrienden lag nog bij te spullen te zonnen. De spullen lagen ook ten alle tijden in zicht, het is wonderbaarlijk te noemen dat ze toch gestolen zijn.

Vervolgens met Univé gebeld en het verhaal uitgelegd. In eerste instantie werd mij verteld dat ik alles terug zou krijgen, zelfs de kosten voor een nieuw id-kaart en rijbewijs.

Eenmaal in Nederland moest ik met mijn aangifte bewijs (van de politie in Australië) nogmaals naar de poltie in Nederland om weer aangifte te doen. Met deze 2 aangiftes ben ik vervolgens naar Univé gegaan en zij hebben de hele schademelding opgenomen. Wederom werd mij verteld dat alles gedekt is.

Na een paar dagen werd ik gebeld door een mevrouw die mijn schademelding in behandeling heeft genomen. Mij werd doodleuk verteld dat het helemaal mijn eigen schuld is en ik de spullen nooit alleen had moeten laten. Ten eerste lag een vriend van mij nog bij te spullen, en ten tweede lagen de spullen ten alle tijden in het zicht voor ons.

De totale schade was 1400 euro. Ik kreeg 140 euro vergoedt, min de eigen risico van 50 euro komt dat dus neer op 90 euro. Ook nog een leuk feit is dat ik mijn portemonnee wel vergoedt kreeg, maar de inhoud niet!

Wat mij betreft dus een ongelooflijke wanprestatie van Univé...

Gerust op wintersport. Univé vergoedt de schade wel. Totaalscore: 7.6
Maandpremie: 7  
Eigen risico: 8  
Dekking: 8  
Klantenservice: 8  
Voorwaarden: 7  
Totaalscore: 7.6
Door Bart op donderdag 10 november 2011 over Univé Reisverzekering

Vorig jaar op wintersport naar Oostenrijk geweest. Op de 3e dag kwam ik slecht ten val waar ik een gebroken arm en gescheurde skikleding aan overhield. Univé heeft de ziekenhuiskosten en skikleding helemaal vergoed zonder daar moeilijk over te doen. Ze zijn niet druk geweest om er onder uit te komen. Een prima klantenservice en dekking als je kiest voor de Univé wintersportverzekering. Eigen risico betaal je ook niet eens. Zeker een aanrader voor wintersport liefhebbers.

Nieuwe caravans standaard 5 jaar volledig verzekerd! Totaalscore: 7.8
Maandpremie: 7  
Eigen risico: 10  
Dekking: 8  
Klantenservice: 7  
Voorwaarden: 7  
Totaalscore: 7.8
Door J. Scheepers op woensdag 9 november 2011 over FBTO Caravanverzekering

FBTO is een van onze favoriete verzekeraars, omdat ze veel vrijheid biedt in het samenstellen van verzekeringen, hoewel, in dit geval ontvangen we een 5-jarig voordeel, omdat onze caravan nieuw is en dus standaard volledig gedekt is.

Een paar maanden geleden hebben we een nieuwe caravan gekocht en gelijk doorgegeven aan FBTO dat de caravanverzekering moest worden aangepast, om bij de nieuwe caravan te passen. Dit hebben we samen snel op kunnen lossen.

De premie van de nieuwe caravanverzekering komt uit rond de 16 euro. Wel iets duurder dan wat we voor de vorige caravan betaalden, maar dat komt door de hogere nieuwwaarde.

Nieuwe caravans zijn bij FBTO 5 jaar lang volledig verzekerd. Altijd mooi meegenomen en het maakt FBTO ook een grotere aanrader om een nieuwe caravan te verzekeren!

Nette dekkingsvoorwaarden voor de maandpremie Totaalscore: 7.2
Maandpremie: 7  
Eigen risico: 6  
Dekking: 8  
Klantenservice: 7  
Voorwaarden: 8  
Totaalscore: 7.2
Door Bert op woensdag 9 november 2011 over Europeesche Motorverzekering (all risk)

De Europeesche all risk motorverzekering dekt zo'n beetje alles behalve helmschade en motorkledingschade.
Dat vind ik heel netjes als ik naar de maandpremie van nog geen 6 euro kijk.
Het minste punt aan deze all risk motorverzekering is het eigen risico van 150 euro. Al vind ik dat de combinatie van het eigen risico, de maandpremie en de dekkingsvoorwaarden de motorverzekering van de Europeesche aantrekkelijk genoeg maakt.
Met de klantenservice heb ik verder (nog) weinig ervaring. Tot nu toe heb ik er tenminste geen slechte indruk over. Het afsluiten van de verzekering verliep allemaal netjes, schade heb ik nog niet hoeven claimen.

Bij DAS moet je er zelf achteraan Totaalscore: 5.0
Maandpremie: 7  
Eigen risico: 4  
Dekking: 6  
Klantenservice: 2  
Voorwaarden: 6  
Totaalscore: 5.0
Door Anoniem op dinsdag 8 november 2011 over DAS Rechtsbijstandverzekering

De rechtsbijstandverzekering van DAS kan niet bepaald aangeraden worden. Zodra je de rechtsbijstand wilt inschakelen krijg je te maken met een slechte service van DAS die enkel omschreven kan worden als halfgebakken, sloom en slordig. Het advies kan vele malen completer en duidelijker. DAS is heel erg sloom in reageren - terugbellen of mailen, ho maar. Je moet er altijd zelf achteraan zitten om op de hoogte te blijven. Dossiers kloppen vaak niet of raken ze kwijt.

Ik ben weg bij DAS, het is hoog tijd dat ik een rechtsbijstandverzekeraar vind die het betalen wel waard is.

Online uitvaartverzekering regelen en aanpassen Totaalscore: 7.0
Maandpremie: 7  
Eigen risico: 7  
Dekking: 7  
Klantenservice: 7  
Voorwaarden: 7  
Totaalscore: 7.0
Door J. de Boon op dinsdag 8 november 2011 over OHRA Uitvaartverzekering

Reden voor mij om voor OHRA als uitvaartverzekeraar te kiezen was omdat het allemaal online geregeld kan worden. Ik had immers geen zin of tijd om naar een kantoor te stappen of om lang aan de telefoon te hangen om een uitvaartverzekering te regelen.
Op de website van OHRA kan alles gelezen worden en kan ook de premie voor de uitvaartverzekering snel berekend worden. Kon helemaal zelf kiezen hoeveel er uitgekeerd moet worden en of Monuta de uitvaart moet verzorgen of niet. Dat de OHRA uitvaartverzekering via het internet geregeld kan worden en achteraf ook online aangepast kan worden was voor mij een grote plus.

De hond moet maar net bij de hondenverzekering passen. Totaalscore: 6.2
Maandpremie: 7  
Eigen risico: 6  
Dekking: 6  
Klantenservice: 6  
Voorwaarden: 6  
Totaalscore: 6.2
Door Remco op maandag 7 november 2011 over Petplan Hondenverzekering

We hebben in totaal 2 honden, een oude en een jonge, waarvan er 1 verzekerd is via Petplan. Toegegeven is de hondenverzekering van Petplan ook niet ideaal voor onze oude hond (omdat tandzorg niet gedekt wordt, en oude honden daar al snel behoefte aan hebben), toch hebben we onze oude rakker verzekerd met deze hondenverzekering om de meeste bezoekjes bij de dierenarts vergoed te krijgen. Je hoeft immers maar de deur binnen te lopen en je bent 30 euro armer. Verschrikkelijk duur allemaal!

Reden dat we deze verzekering niet voor onze jonge hond hebben, is omdat het om een engelse bulldog gaat. Die honden staan bekend om hun problemen met heupen en ellebogen. De Petplan hondenverzekering vergoedt dat soort zaken niet. Je moet wel logisch nadenken en het hondenras een beetje afstemmen op de hondenverzekering. Via de dierenarts konden we een dierenverzekering afsluiten met een premie van 30(!) euro per maand, maar dan nog zou het 3 maanden duren om de verzekeraar (naam is me ontschoten) op te laten draaien voor de kosten van een operatie. Dat gaat net iets te ver. De hond is inmiddels gelukkig al sinds de sterilisatie niet meer bij de dierenarts geweest, hopen dus dat dat zo blijft.

Reisverzekering met een goede dekking, zonder eigen risico! Totaalscore: 7.6
Maandpremie: 6  
Eigen risico: 9  
Dekking: 9  
Klantenservice: 7  
Voorwaarden: 7  
Totaalscore: 7.6
Door Bert Bos op maandag 7 november 2011 over AEGON Reisverzekering

"De reisverzekering van AEGON mag dan niet de goedkoopste zijn, maar biedt de meest uitgebreide dekking voor een onbezorgde vakantie: wat voor een vakantie dan ook." beschrijft de reden waarom ik voor de AEGON reisverzekering heb gekozen. Nog een voordeel is dat er geen eigen risico is, zoals wel bij Univé.
De dekking van de doorlopende AEGON reisverzekering is bovengemiddeld goed, het eigen risico is nog beter. De maandpremie mag daardoor wel een paar euro hoger liggen dan bij concurrenten, daar kan ik wel het nodige begrip voor tonen. Zolang ik maar goed verzekerd ben tijdens het reizen.
Normaal heb ik het niet zo met de Consumentenbond, maar in dit geval hebben ze ook in mijn ogen een prima reisverzekeraar als beste getest.

De Univé zorgverzekering doet wat ik ervan verwacht Totaalscore: 7.4
Maandpremie: 7  
Eigen risico: 7  
Dekking: 8  
Klantenservice: 7  
Voorwaarden: 8  
Totaalscore: 7.4
Door C. van Essen op maandag 7 november 2011 over Univé Zorgverzekering

Zolang ik me kan herinneren is Univé al mijn zorgverzekeraar. In al die tijd heb ik geen klachten te melden over Univé.

Zo'n 6/7 jaar geleden heb ik een paar maanden fysiotherapie gehad als gevolg van een ongeluk, dit werd gewoon netjes vergoed. Ook ben ik dat zelfde jaar, als gevolg van datzelfde ongeluk, doorgestuurd naar een revalidatiecentrum, waar ik ook geen cent voor heb hoeven betalen.

Ook alle keren dat ik naar een specialist moest of een scan in het ziekenhuis moest laten maken, heeft Univé niet moeilijk gedaan over het vergoeden van de gemaakte kosten.

Natuurlijk zullen er altijd mensen zijn en blijven die minder goede ervaringen hebben met de Univé zorgverzekering, maar ik heb in ieder geval alleen positieve ervaringen met Univé als zorgverzekeraar.

Ons pand Verzekeraar.nl
Vergelijk, kies en bespaar
Contact
Over Verzekeraar.nl:
Zij gingen u voor

Aantal vergelijkingen
door bezoekers in de
afgelopen 7 dagen:

12422
Vergelijk op Verzekeraar.nl o.a.: Monuta ANWB Ohra Inshared Centraal Beheer Achmea Unive Hema