iPad actie iPad winnen?
Deel uw ervaring over een verzekeraar en maak kans op een iPad 3!

Deel zelf uw ervaring
Zorgverzekering

Beoordeling
Zorgverzekering op Verzekeraar.nl
Scoort gemiddeld een 6.6 (335 reviews) en kost € 108,12 p/m.

Vergelijk zorgverzekeringen

Handige links:

Zorgverzekering ervaringen (335)



Sorteer recensies op:
Zorgpremie moet omlaag; Klantenservice is echt uitstekend. Totaalscore: 7.2
Maandpremie: 6  
Eigen risico: 7  
Dekking: 7  
Klantenservice: 9  
Voorwaarden: 7  
Totaalscore: 7.2
Door Remco op maandag 23 oktober 2017 over Zilveren Kruis Zorgverzekering

Als voormalig klant van het Zilveren Kruis heb ik niks negatiefs te zeggen over de verzekeraar, met uitzondering dat de maandelijkse zorgpremie echt niet thuishoort op de markt van de zorgverzekeringen. Zou deze hogere zorgpremie zich nog hebben geuit in een betere dekking van en bij ongecontracteerde zorgverleners dan zou de verzekeraar nog een poot hebben om op te staan, maar zelfs dat is bij het Zilveren Kruis niet beter dan bij een hedendaagse internet zorgverzekeraar die 15 euro per maand minder vraagt voor zijn zorgverzekering. Slechte verhouding in zorgpremie en dekking ongecontracteerde zorg terzijde, moet ik zeggen dat de klantenservice van het Zilveren Kruis mij telkens weer goed is bevallen. Doet zich een probleem voor dan maken ze er prioriteit van en lossen ze het op, in plaats van loze beloftes je kant op te sturen. Klantenservice is absoluut een punt waar het Zilveren Kruis goed weet te schijnen.

Fijne dekking GGZ icm lage premie en handige modules Totaalscore: 8.0
Maandpremie: 8  
Eigen risico: 8  
Dekking: 8  
Klantenservice: 8  
Voorwaarden: 8  
Totaalscore: 8.0
Door Richard V. op donderdag 19 oktober 2017 over FBTO Zorgverzekering

Na 4 jaar klant te zijn van de FBTO zorgverzekering heb ik nog nooit een negatief moment met de verzekeraar gedeeld. Destijds ben ik naar FBTO overgestapt omdat ze een betere dekking boden met betrekking tot de GGZ, sindsdien heb ik geen moment getwijfeld om van de FBTO zorgverzekering over te stappen naar een andere zorgverzekering. Van de gemaakte zorgkosten maakt FBTO altijd een gedetailleerd overzichtje die hartstikke eenvoudig te begrijpen is, iets waar ik nog wel eens mee moest worstelen bij mijn vorige zorgverzekeraar. Ik heb nog niet met de losse modules van FBTO gewerkt, maar ik hoor van anderen dat deze uitstekend toepasbaar zijn. Het is hoe dan ook fijn om te weten dat de zorgverzekering tussendoor uitgebreid kan worden, je gezondheid is immers niet altijd een jaar van tevoren te voorspellen.

Goed geregelde administratie? Wat is dat? Totaalscore: 5.0
Maandpremie: 6  
Eigen risico: 6  
Dekking: 6  
Klantenservice: 1  
Voorwaarden: 6  
Totaalscore: 5.0
Door Dag op zondag 15 oktober 2017 over Salland Zorgverzekering

De basisverzekering van Salland zou in principe wel ok zijn, als de verzekeraar zelf professioneel was geweest. Dat laatste is echter niet de waarheid.

Hoe het kon gebeuren is nog maar de vraag, dat tijdens mijn overstap naar Salland het verkeerde huisnummer werd meegegeven aan de verzekeraar. Toen ik dit ontdekte in de eerste bevestiging die ik mocht ontvangen, heb ik direct contact met Salland opgenomen om eventueel gezeur te voorkomen. Het moest vervolgens bijna 5 maanden en meerdere telefoongesprekken met de bijbehorende beloftes duren voordat mijn huisnummer eindelijk werd aangepast in de administratie. Ik sluit mij daarom ook aan bij reviews die klagen over hoe slecht Salland de administratie op orde heeft. Echter heb ik geen ervaring met bedragen die niet of te laat overgemaakt worden, aangezien ik niks heb hoeven declareren.

Of ik in 2018 mijn zorgverzekering elders ga onderbrengen? Absoluut, ik ben toe aan een professionele zorgverzekeraar en was Salland in april al spuugzat.

Service is goed voor zo'n voordelige zorgverzekering Totaalscore: 8.0
Maandpremie: 8  
Eigen risico: 8  
Dekking: 7  
Klantenservice: 9  
Voorwaarden: 8  
Totaalscore: 8.0
Door Gert73 op zaterdag 14 oktober 2017 over Zorg en Zekerheid Zorgverzekering

Bij zorg en zekerheid bieden ze een heel degelijk totaalpakket aan voor zorgverlening. Ik ben in het bijzonder positief over de service die door ze wordt aangeboden. De premie kan nog een paar euro per maand goedkoper, uit ervaring weet ik echter dat de service bij die verzekeraars niet bepaald vriendelijk is. Bij zorg en zekerheid ben ik hier wel heel tevreden over, dan betaal ik zonder problemen iets van 65 cent per week extra ten opzichte van de allergoedkoopste zorgverzekering van 2017.

Voor de dekking die zorg en zekerheid met de basisverzekering biedt geef ik, afgerond naar boven, een 7, omdat deze in deze prijsklasse van zorgverzekeringen gewoon niet optimaal is, ook niet bij de goedkope concurrenten, of je moet puur naar het beperkte aantal gecontracteerde zorgverleners stappen, wat voor lang niet iedereen even voor de hand ligt. Bevalt dit niet, dan zou je gewoon maandelijks meer moeten reserveren voor je zorgverzekering, iets waar ik persoonlijk niet op zit te wachten. Over de aanvullende verzekeringen heb ik weinig toe te voegen, deze bieden gewoon de verwachte dekkingen tegen de standaard tarieven op de markt. Op dit punt is zorg en zekerheid niet bijzonder, gewoon gemiddeld.

Snel geld op rekening, app en website zijn minder. Totaalscore: 7.6
Maandpremie: 7  
Eigen risico: 7  
Dekking: 8  
Klantenservice: 8  
Voorwaarden: 8  
Totaalscore: 7.6
Door JF op zaterdag 14 oktober 2017 over Interpolis Zorgverzekering

Ik heb via de Rabobank voor Interpolis als zorgverzekeraar gekozen. Deze verzekeraar dekt de gebruikelijke zorgkosten en heeft tot nu toe altijd binnen een week tijd geld naar mijn rekening overgemaakt nadat ik een declaratie indiende.

Enig minpunt vind ik de app en website van Interpolis. Op dit gebied was ik meer gewend door mijn vorige zorgverzekeraar, dus dit is zeker nog een punt waar Interpolis kan verbeteren.

App de Dokter van CZdirect is een uitstekende toevoeging Totaalscore: 9.0
Maandpremie: 10  
Eigen risico: 9  
Dekking: 8  
Klantenservice: 10  
Voorwaarden: 8  
Totaalscore: 9.0
Door Jacob op donderdag 12 oktober 2017 over CZdirect Zorgverzekering

Opvallend aan CZdirect is dat ze tot de goedkoopste zorgverzekeraars behoren, en toch een zeer fijne klantenservice aanbieden. Ik doel hier met name op "App de Dokter", een app in de AppStore / Google Play Store die direct contact geeft met het medisch team van CZdirect. Hier geven (of tenminste, proberen) experts direct antwoord op vragen over bijsluiters of lichamelijke klachten. Ik maak zelf met regelmaat gebruik van deze app omdat ik een verhoogd risico heb op huidkanker. Met de app kan ik gewoon foto's versturen van nieuwe / veranderende huid- en moedervlekken voor beoordeling door een expert. Blijkt een moedervlek verdacht, dan maak ik direct een afspraak met mijn huisarts om deze weg te laten snijden.
Dit werkt echt perfect, want voorheen stond ik om de 3 maanden bij mijn huisarts voor controle, en nu houd ik het zelf thuis in de gaten en kan ik de app erbij pakken wanneer ik twijfel. Op werkdagen is het team achter de app van 7.00 tot 23.00 uur bereikbaar, en reageren ze ook letterlijk binnen anderhalf uur. Misschien niet ideaal voor pijnlijke stralingen in de linkerarm (dat moge duidelijk zijn), maar wel voor moedervlekken en andere niet zo dringende gevallen!
In eerste opzicht zouden veel mensen deze app waarschijnlijk onderwaarderen, ik had precies dezelfde gedachte. Maar het werkt toch echt uitstekend, aan de andere kant zitten echte medische experts met verstand en een snel reactievermogen. Het is bijna als een huisarts in je broekzak hebben en weten of verder bezoek wel of niet overbodig zou zijn.

Zorgverzekering kost iets meer, biedt veel meer. Totaalscore: 8.8
Maandpremie: 8  
Eigen risico: 9  
Dekking: 9  
Klantenservice: 9  
Voorwaarden: 9  
Totaalscore: 8.8
Door Anne op dinsdag 10 oktober 2017 over Univé Zorgverzekering

Ik zou Unive een 9 geven voor alle punten, met uitzondering van de maandpremie (8). Dan nog houd ik rekening met het feit dat Unive een meer dan eerlijke maandpremie rekent voor wat ze aanbieden, een zorgverzekering met vrije zorgkeuze tegen 100% van het marktconforme tarief en al een hoop gecontracteerde zorg om te beginnen. Voorschieten of bijbetalen is zo eigenlijk nooit aan de orde, zolang iemand geen oplichtkliniek bezoekt. Bij vragen over de vergoedingen heeft Unive altijd een duidelijk antwoord klaarliggen zodat niemand voor verrassingen hoeft komen te staan.

Ja, de maandpremie is bij concurrenten tot wel 10 euro goedkoper. Dat is iets wat echt wel teruggevonden kan worden in de kwaliteit van de dekkingen en de klantenservice. Als ik haast heb en snel antwoord wil dan wil ik niet afhankelijk zijn van de tijd die een medewerker nodig heeft om door zijn e-mails te bladeren. De beller is sneller is mijn mening, ik wil ook echt niet verplicht lange e-mails opstellen waarin ik mijn situatie en vraag moet beschrijven en enkele werkdagen moet wachten op reactie, ik bel liever, krijg liever direct iemand aan de lijn die mijn gegevens erbij pakt en mij direct duidelijkheid geeft. De online reactietijd is ook bij Unive niet optimaal, terwijl de telefonische service juist ideaal is. Daarom betaal ik graag een klein bedrag extra voor de betere service en contracten van Unive.

Goed verzekerd én tegen een laag tarief Totaalscore: 8.2
Maandpremie: 9  
Eigen risico: 8  
Dekking: 8  
Klantenservice: 8  
Voorwaarden: 8  
Totaalscore: 8.2
Door Sander Schouten op dinsdag 10 oktober 2017 over AnderZorg Zorgverzekering

Anderzorg heeft onze aandacht getrokken door de goede verhouding in positieve reviews en de lage zorgpremies. Na enig onderzoek bleek ook dat de basisverzekering en aanvullende dekkingen netjes in elkaar gezet waren (vanzelfsprekend, want anders zouden ze natuurlijk ook niet zoveel positief gestemde klanten hebben). Verzekeraar.nl vermeld dat Anderzorg een "6 euro lagere premie" heeft dan de gemiddelde zorgverzekeraar. Dat komt ook grofweg in de buurt van wat wij vóór Anderzorg betaalden (dat was ook vóór de premies verhoogd werden door alle zorgverzekeraars). Mijn vrouw heeft het hele jaar door rond de 80 euro per maand betaald door het eigen risico naar ruim 800 euro te verhogen. Ze heeft ook gelukkig geen zorg gebruikt buiten de huisarts om. Ik heb zelf gezondheidsklachten waardoor een basispakket met maximaal eigen risico helaas onlogisch zou zijn, maar daardoor ben ik wel in staat mij aan te sluiten bij de positieve ervaringen over Anderzorg; ik ben telkens goed geholpen door de app en klantenservice van deze verzekeraar.

Meer dan tevreden over basisverzekering Zorg en Zekerheid Totaalscore: 7.8
Maandpremie: 8  
Eigen risico: 8  
Dekking: 7  
Klantenservice: 9  
Voorwaarden: 7  
Totaalscore: 7.8
Door Roshni op zondag 8 oktober 2017 over Zorg en Zekerheid Zorgverzekering

Hoewel ik de basis(!)verzekering van Zorg en Zekerheid niet direct aan iedereen zou aanraden door hier en daar en mindere vergoeding om de maandelijkse zorgpremies laag te houden, ben ik persoonlijk een meer dan tevreden klant van deze verzekeraar. Met de aanvullende dekkingen kan de zorgverzekering alsnog naar eigen smaak afgesloten worden en heeft iemand alsnog de zekerheid van een zorgverzekeraar met een super gebruiksgemak en klantenservice.

De app om declaraties in te dienen vind ik super prettig werken. Over de tijd die Zorg en Zekerheid nodig heeft om uit te betalen ben ik ook super goed te spreken, dit heeft nog nooit langer dan anderhalve werkweek geduurd en ik heb nooit iets hoeven voor te schieten.

2017 was het eerste jaar dat ik gebruik heb gemaakt van de zorgverzekering van Zorg en Zekerheid. Het is mij goed bevallen. Ik hoef nergens lang op te wachten en de overstap hebben ze ook super geregeld. Of ik in 2018 klant blijf van deze zorgverzekeraar hangt nog af van de premies die zij en concurrenten in 2018 gaan rekenen.

Duizenden euro's teveel betaald omdat ik nooit dacht te vergelijken Totaalscore: 5.4
Maandpremie: 4  
Eigen risico: 7  
Dekking: 6  
Klantenservice: 4  
Voorwaarden: 6  
Totaalscore: 5.4
Door Dennis op zaterdag 7 oktober 2017 over Menzis Zorgverzekering

Als iemand die al gruwelijk lang klant is bij Menzis en zich nooit echt heeft verdiept in de jaarlijks nieuwe zorgverzekeringen, sla ik mezelf wel voor de kop nu ik zie hoe enorm het verschil in de premies is met andere zorgverzekeraars. Ik dacht altijd dat er misschien een paar euro per jaar bespaard kan worden door veel moeite te doen om over te stappen. Nu zie ik gewoon dat het bijna 20 euro per maand goedkoper kan, ruim 200 euro per jaar! Onvoorstelbaar dat Menzis, een verzekeraar met uitsluitend een zorgverzekering, zichzelf wegzet als een van de duurste zorgverzekeraars op de markt. Men zou denken dat zo'n bedrijf al in het eerste jaar in kan pakken vanwege het feit dat ze niet concurreren met de rest van de markt. In plaats daarvan valt Menzis in de top 3 grootste zorgverzekeraars van Nederland. Ik kan me niet eens voor de geest halen wanneer ik voor het laatst gebruik heb gemaakt van mijn Menzis zorgverzekering en voel me nu bijzonder dom dat ik jaren lang tientallen, honderden, duizenden euro's voor lucht heb zitten betalen. Niet te vergeten dat ik jaren geleden ook nog aan de telefoon voor leugenaar werd uitgemaakt door ze. Wat voor meerwaarde heeft zo'n bedrijf nou werkelijk??

Het aantal zorgverzekering ervaringen is groot, met name vanwege het feit dat we hier relatief veel mee te maken hebben. Hoe gaat de zorgverzekeraar om met het eigen risico, heeft u bijvoorbeeld de mogelijkheid dit vaak relatief hoge bedrag in termijnen te betalen? Is een zorgverzekeraar duidelijk over de eigen bijdrage die u dient te leveren en hoe zit het met de dekking in verschillende ziekenhuizen en bij diverse zorgaanbieders? U kunt de zorgverzekering ervaringen onder andere gebruiken om na te gaan of de verzekeraar hier goed duidelijk over is, zodat u weet waar u aan toe bent.

Op het moment dat u de zorgverzekering ervaringen wilt vergelijken is het in ieder geval verstandig om goed na te gaan of anderen een basisverzekering of een aanvullende dekking hebben afgesloten. De inhoud van de basisverzekering is bij iedere verzekeraar gelijk, waardoor u zich vooral dient te richten op de service, de betrouwbaarheid en bijvoorbeeld de contracten met ziekenhuizen en zorgverleners. Op die manier kunt u de zorgverzekering ervaringen goed beoordelen, om op basis daarvan een keuze te maken.

Daarnaast is het binnen de zorgverzekering ervaringen verstandig om na te gaan in hoeverre u de mogelijkheid heeft om online declaraties op te geven, of tussentijds de dekking kunt wijzigen of hoe u contact op kunt nemen met de klantenservice. Kunt u snel een reactie verwachten en zorgt de zorgverzekeraar voor een vlotte uitbetaling van voorgeschoten nota’s? Dit zijn interessante elementen binnen de zorgverzekering ervaringen, die u kunt gebruiken bij uw keuze.

1 2 3 ... 16 17 18 ... 32 33 34 Volgende 10 »
Ons pand Verzekeraar.nl
Vergelijk, kies en bespaar
Contact
Over Verzekeraar.nl:
Zij gingen u voor

Aantal vergelijkingen
door bezoekers in de
afgelopen 7 dagen:

15394
Vergelijk op Verzekeraar.nl o.a.: Monuta ANWB Ohra Inshared Centraal Beheer Achmea Unive Hema