Vergelijk 455 verzekeringen van 82 verzekeraars, 100% onafhankelijk!

iPad actie iPad winnen?
Deel uw ervaring over een verzekeraar en maak kans op een iPad 3!

Deel zelf uw ervaring
Zorgverzekering

Beoordeling
Zorgverzekering op Verzekeraar.nl
Scoort gemiddeld een 6.6 (313 reviews) en kost € 108,14 p/m.

Vergelijk zorgverzekeringen

Handige links:

Zorgverzekering ervaringen (313)



Sorteer recensies op:
Zeer tevreden met de Hema zorgverzekering Totaalscore: 8.0
Maandpremie: 8  
Eigen risico: 7  
Dekking: 9  
Klantenservice: 9  
Voorwaarden: 7  
Totaalscore: 8.0
Door Frank Loffeld op donderdag 23 februari 2017 over HEMA Zorgverzekering

Ik ben zeer tevreden over de zorgverzekering van de Hema, zelf heb ik wel een aanvullend pakket bij de basisverzekering afgesloten en samen dekt dit al mijn zorgbehoeftes. Qua maandelijkse kosten doet deze niet veel onder voor andere zorgverzekeraars en om twijfel weg te nemen over Hema als zorgverzekering, de Hema zorgverzekering is onder gebracht bij Menzis.
Declaraties worden snel verwerkt en dit is eenvoudig te regelen via een app op mijn telefoon. Een leuke bijkomstigheid is dat je 10% korting krijgt op aankopen bij de Hema.

Ben tevreden over FBTO ik werd netjes en correct behandeld. Ga zo door. Totaalscore: 7.8
Maandpremie: 8  
Eigen risico: 7  
Dekking: 8  
Klantenservice: 9  
Voorwaarden: 7  
Totaalscore: 7.8
Door CM de VOS op vrijdag 13 januari 2017 over FBTO Zorgverzekering

Sinds 01-01-2017 heb ik mijn zorgverzekering bij FBTO.
De premie die ik per maand moet betalen viel duidelijk voordeliger uit, vergeleken met mijn vorige verzekering DSW. Ook kreeg ik bij FBTO 3% korting wanneer ik de gehele jaarpremie in een keer zou betalen. Bij DSW 2%
De contacten die ik tot nog toe met FBTO gehad heb, waren goed tot zeer goed en ik hoop dat dit zo door mag gaan.

Een van de beste verzekeringen Totaalscore: 8.0
Maandpremie: 7  
Eigen risico: 6  
Dekking: 9  
Klantenservice: 9  
Voorwaarden: 9  
Totaalscore: 8.0
Door Sayhoun Ostowar op woensdag 28 december 2016 over Zilveren Kruis Zorgverzekering

Uit minstens mijn eigen (en mensen die ik ken) zijn Besured en zeker VGZ geen goede verzekeraars, daarom was ik twee jaar geleden onderanderen overgestap naar Zilveren Kruis samen met een broer van mijn.

Ik had in december 2014 de polisvoorwaarde van meerdere verzekeraars gelezen en vergeleken naar waarschijnlijkheid van zorgkosten - vergoedingen + kosten op jaarbasis, Ik kwam toen uit op de Basis budget polis + Aanvullend 2 ster + Tand 4 ster + studenten collectiviteit korting van ongeveer € 13 per maand. Voordat ik over ging op Zilveren Kruis had ik best veel negatieve reviews tegen gekomen, maar kan daar niet bij aansluiten.

In 2015 had ik uiteindelijk meer verbruik dan ik had verwacht door een ingreep in een ziekenhuis die toen gecontracteerd was en dus eerst werd vergoed en dan net voor het einde van het jaar eigenrisico moest betalen die ik gelukkig via hun klantenservice een betalingsregeling kon treffen. Tevens had ik op jaar basis ~ € 500 tandarts premie betaald en ~ € 1.230 vergoed gekregen zonder de rekening voor te hoeven schieten. Daarnaast genoot ik dat jaar samen met mijn broer van accupunctuur behandelingen die we gretig gebruik hadden gemaakt, wel moesten we het voorschieten maar konden snel declareren via hun app en kregen de nota's meestal binnen een week vergoed. Verder vergoeden ze zonder enkel problemen mijn eerste bril van eyelove. Dat jaar had ik op jaar basis iet meer dan € 100 vergoed gekregen dan ik in totaal aan premie had betaald.

De jaar daarop dus dit jaar had ik mijn verzekering terug geschroefd naar Basis budget+ aanvullend 1 ster zonder tandartsverzekering, waar ik wel spijt heb dat ik had gedaan was toch handig geweest een tandartsverzekering te hebben. Ik heb dit jaar bijna vrij weinig zorg verbruikt.

De klantenservices is beter dan de gemiddelde (zorg)verzekering, natuurlijk had ik wel een aantal keer dat ik lang moest wachten en enkele keren niet de meest vriendelijke klantenservice gehad. All in all prima.

Ieder jaar twijfelde ik of een budget polis moest nemen of toch een natura/restitutie, omdat er niet echt veel gedeclareerde ziekenhuizen en zorgverleners zijn bij een budget polis en er letterlijk nachten van wakker had gelegen. Voor deze en het feit dat op jaarbasis € 150 vooruit ga uit mijn eigen berekeningen door over te stappen naar CZ (zonder korting) en zo ~ € 20 per maand bespaar op mijn maandpremie (dus i.p.v. 150 per maand zal ik 127 betalen voor bijna hetzelfde vergoeding). Het verschil komt voornamelijk door de vergoeding van podotherapeutische zolen die pas bij een aanvullend ster 3 vergoed worden voor een deel.

Als je een verzekering zoek die beter dan gemiddeld is, meestal een ruime dekking bied en zeker maximale verzeker wil zijn voor alternatieve zorg, tandarts of goedkopere premie bij een laser vergoeding van € 750. Dan is Zilveren Kruis no brainer.

Hoef je niet veel zorg, maar toch vergelijkbare vergoeding hebben, zeker redelijk goede vergoeding wilt voor podotherapie, bijna geen zorgen hoeven te maken over je budget polis gecontracteerde zorg, beste buitenlandse vergoeding voorwaarde waar zelfs Buitenlandse Zaken een collectiviteit heeft voor haar diplomaten (mijn broer is een diplomaat) dan is CZ een betere keus. Enige ervaring die ik heb van mijn ouders die hoge zorg verbruikers zijn dat de verzekering bijna altijd degelijk is geweest.

Goed bereikbaar en blijft goedkoper dan de rest Totaalscore: 7.8
Maandpremie: 9  
Eigen risico: 9  
Dekking: 7  
Klantenservice: 7  
Voorwaarden: 7  
Totaalscore: 7.8
Door Anna.T op dinsdag 27 december 2016 over AnderZorg Zorgverzekering

Ondanks dat de premies in 2017 bij alle zorgverzekeraars flink omhoog gaan, doet het ons goed te zien dat Anderzorg de goedkoopste basis zorgverzekering aan blijft bieden.

In 2011 hebben we onze zorgverzekeringen overgebracht naar Anderzorg. Sinds die tijd hebben we nog geen enkele klacht over de diensten, dekkingen en vergoedingen van de verzekeraar.

Wel jammer is dat het betalen van de premie per kwartaal, halfjaar of jaar, in principe geen enkel voordeel oplevert. Ze geven maar 1% korting in de eerste 2 situaties en 2% korting als je per jaar betaalt. Dan heb je het gewoon over bedragen die het eerder onaantrekkelijk dan aantrekkelijk maken. Ook is een collectiviteitskorting niet mogelijk. Wel weer fijn is om het eigen risico van 385 euro gespreid te kunnen betalen, over een periode tot 10 maanden.

Verder is Anderzorg uitstekend bereikbaar. Van facebook tot twitter tot whatsapp, e-mail en telefoon, kies je favoriet en je kunt de klantenservice best snel bereiken.

Zeggen dat je iets vergoed en het dan vervolgens niet doen. Totaalscore: 1.2
Maandpremie: 1  
Eigen risico: 1  
Dekking: 1  
Klantenservice: 2  
Voorwaarden: 1  
Totaalscore: 1.2
Door Pieter op dinsdag 20 december 2016 over Menzis Zorgverzekering

Zeggen dat je iets vergoed en het dan vervolgens niet doen. Alsof ik voor de lol zorgkosten maak. Boefjes bij Menzis!

Uitstekende basisverzekering met nog betere aanvullende mogelijkheden Totaalscore: 7.4
Maandpremie: 7  
Eigen risico: 7  
Dekking: 8  
Klantenservice: 7  
Voorwaarden: 8  
Totaalscore: 7.4
Door Mark op dinsdag 13 december 2016 over FBTO Zorgverzekering

De kale basisverzekering van fbto vergoedt al een hoop, zowel in geval van gecontracteerde als ongecontracteerde zorg. Met de basisverzekering alleen al zit je dus in principe al vrij goed. Dit is echter niet hét voordeel van fbto, want dat zijn de aanvullende modules die niet vanaf januari afgesloten hoeven te worden. Je kan dus in januari beginnen met de kale basisverzekering van fbto zodat je al dekking hebt voor noodzakelijke zorg en later in het jaar kiezen voor onderstaande aanvullende dekkingen.

- Spieren en gewrichten (€ 7,65 p/m)
- Zorg in het buitenland (€ 2,49 p/m)
- Gezichtszorg en orthodontie (€ 21,99 p/m)
- Ongevallen (€ 1,49 p/m)
- Tand ongeval (€ 0,99 p/m)
- Gezinsplanning (€ 12,55 p/m)
- Zorg en herstel (€ 0,99 p/m)
- Voetzorg (€ 9,99 p/m)
- Alternatieve geneeswijzen (€ 14,49 p/m)
- Conditie en fitheid (€ 4,99 p/m)
- Module tand (€ 13,55 p/m)

Zoals je ziet zijn er enorme mogelijkheden om te besparen op zorg die niet het hele jaar door nodig is.

Geen seconde spijt dat ik van Avero naar CZ ben overgestapt Totaalscore: 7.8
Maandpremie: 7  
Eigen risico: 7  
Dekking: 9  
Klantenservice: 8  
Voorwaarden: 8  
Totaalscore: 7.8
Door Cliff op dinsdag 13 december 2016 over CZ Zorgverzekering

Overgestapt van de Avero oplichters zorgverzekering naar CZ en wat een verschil is dat. Ik ben nu goedkoper uit en hoef ook niet meer met ongestelde huisvrouwen te bellen via de "helpdesk" van Avero (deze vrouwen hadden ook nog eens nergens verstand van).

Bij CZ nergens problemen mee gehad in het afgelopen jaar. Ze bieden zeer brede dekking voor zorgverleners tegen een prima maandprijs en betalen ook nog eens snel (binnen enkele werkdagen). Vergeleken met de dure en slechte zorgverzekering van Avero zouden alle zorgverzekeraars en hun zorgverzekeringen van topkwaliteit lijken. Toch ben ik tevreden genoeg met CZ om mijn zorgverzekering in 2017 bij hen voort te zetten.

Heb je een zorgverzekering van Avero of moederbedrijf Achmea? Stap dan vooral over naar CZ. Je gaat er ongetwijfeld op alle mogelijke manieren op vooruit.

Ohra doet niet moeilijk en levert goede prijs en kwaliteit Totaalscore: 8.0
Maandpremie: 8  
Eigen risico: 8  
Dekking: 8  
Klantenservice: 8  
Voorwaarden: 8  
Totaalscore: 8.0
Door Paul op zaterdag 10 december 2016 over OHRA Zorgverzekering

In de tijd dat ik de zorgverzekering van ohra heb, heb ik nog nooit een probleem gehad met de verzekeraar. Inboedel, reis, auto en motorverzekering heb ik ook bij ohra lopen.

Mijn voorkeur gaat vaker wel dan niet uit naar de verzekeringen van ohra, omdat ze meestal de beste prijs en kwaliteit aanbieden. Bij de zorgverzekering is dat niet anders, want ze bieden als goedkoopste een 100% vrije zorgkeuze verzekering aan.

De laatste jaren lukt het meestal wel om online mijn verzekeringszaken te regelen. Daarvoor altijd telefonisch contact gehad met ohra en op vriendelijke wijze te woord gestaan en geholpen. Moeilijk doen ze bij ohra zeer zeker niet.

Via de ohra app is het tegenwoordig makkelijk om nota's in te dienen in slechts een paar stappen. Voorheen was ik niet onder de indruk van de app, deze werkte namelijk slecht en had veel bugs waarna ik alsnog de klantenservice kon bellen. Maar gelukkig werkt de app tegenwoordig perfect!

Merk geen verschil met duurdere vorige zorgverzekering Totaalscore: 7.4
Maandpremie: 9  
Eigen risico: 7  
Dekking: 7  
Klantenservice: 7  
Voorwaarden: 7  
Totaalscore: 7.4
Door Martijn op zaterdag 10 december 2016 over CZdirect Zorgverzekering

Ben 2 jaar geleden naar czdirect.nl overgestapt om te besparen op de continu toenemende premie van de zorgverzekering. Sindsdien heb ik meerdere keren gebruik moeten maken van zorg (in het ziekenhuis) en heb ik letterlijk nooit verschil gemerkt met mijn vorige zorgverzekering. De gemaakte kosten worden net zo goed en net zo snel vergoed. Voor iedereen die de overstap naar czdirect.nl overweegt kan ik alleen aanraden om van tevoren te kijken of het ziekenhuis, of andere zorgaanbieder naar voorkeuze, in eigen omgeving gecontracteerd is. Anders zie ik geen enkele reden om bij een duurdere zorgverzekeraar te blijven.

Goede snelle service en goede prijs voor zorgverzekering Totaalscore: 8.0
Maandpremie: 10  
Eigen risico: 7  
Dekking: 7  
Klantenservice: 8  
Voorwaarden: 8  
Totaalscore: 8.0
Door Angela op dinsdag 6 december 2016 over AnderZorg Zorgverzekering

Ik ben al jaren tevreden bij anderzorg. Ze zijn duidelijk, overzichtelijk en eenvoudig te begrijpen. Ik heb alleen positieve ervaringen met hun service, ze handelen alles snel af, zijn goed bereikbaar, doen wat je van ze mag verwachten.

In 2017 mag anderzorg er opnieuw op rekenen dat ik klant bij ze blijf. Ze zijn in verhouding met andere zorgverzekeraars goedkoper dan ooit en waarom zou ik weg gaan als ik weet dat de service en zorgverzekering zelf volledig naar mijn zin zijn?

Het aantal zorgverzekering ervaringen is groot, met name vanwege het feit dat we hier relatief veel mee te maken hebben. Hoe gaat de zorgverzekeraar om met het eigen risico, heeft u bijvoorbeeld de mogelijkheid dit vaak relatief hoge bedrag in termijnen te betalen? Is een zorgverzekeraar duidelijk over de eigen bijdrage die u dient te leveren en hoe zit het met de dekking in verschillende ziekenhuizen en bij diverse zorgaanbieders? U kunt de zorgverzekering ervaringen onder andere gebruiken om na te gaan of de verzekeraar hier goed duidelijk over is, zodat u weet waar u aan toe bent.

Op het moment dat u de zorgverzekering ervaringen wilt vergelijken is het in ieder geval verstandig om goed na te gaan of anderen een basisverzekering of een aanvullende dekking hebben afgesloten. De inhoud van de basisverzekering is bij iedere verzekeraar gelijk, waardoor u zich vooral dient te richten op de service, de betrouwbaarheid en bijvoorbeeld de contracten met ziekenhuizen en zorgverleners. Op die manier kunt u de zorgverzekering ervaringen goed beoordelen, om op basis daarvan een keuze te maken.

Daarnaast is het binnen de zorgverzekering ervaringen verstandig om na te gaan in hoeverre u de mogelijkheid heeft om online declaraties op te geven, of tussentijds de dekking kunt wijzigen of hoe u contact op kunt nemen met de klantenservice. Kunt u snel een reactie verwachten en zorgt de zorgverzekeraar voor een vlotte uitbetaling van voorgeschoten nota’s? Dit zijn interessante elementen binnen de zorgverzekering ervaringen, die u kunt gebruiken bij uw keuze.

1 2 3 ... 15 16 17 ... 30 31 32 Volgende 10 »
Ons pand Verzekeraar.nl
Vergelijk, kies en bespaar
Contact
Over Verzekeraar.nl:
Zij gingen u voor

Aantal vergelijkingen
door bezoekers in de
afgelopen 7 dagen:

15813
Vergelijk op Verzekeraar.nl o.a.: Monuta ANWB Ohra Inshared Centraal Beheer Achmea Unive Hema