Vergelijk 450 verzekeringen van 82 verzekeraars, 100% onafhankelijk!

iPad actie iPad winnen?
Deel uw ervaring over een verzekeraar en maak kans op een iPad 3!

Deel zelf uw ervaring
Zorgverzekering

Beoordeling
Zorgverzekering op Verzekeraar.nl
Scoort gemiddeld een 6.6 (376 reviews) en kost € 117,10 p/m.

Vergelijk zorgverzekeringen

Handige links:

Zorgverzekering ervaringen (376)



Sorteer recensies op:
MantelZorger Totaalscore: 4.4
Maandpremie: 5  
Eigen risico: 5  
Dekking: 5  
Klantenservice: 3  
Voorwaarden: 4  
Totaalscore: 4.4
Door Gina op dinsdag 2 april 2019 over IZZ Zorgverzekering

Maken schijn reclame voor Mantelzorgers/Mantelzorgmakelaar Als verzekeraar die staan voor "Zorg" Maar als het er op aankomt doet IZZ zeer moeilijk en ingewikkeld toestemming geven voor bv een Mantelzorgmakelaar. Ik heb nogal een dure zorgpakket bij Izz. Je vraag je soms af waarvoor je maandelijks (dure) premies betaalt.

klantenservice ondeskundig Totaalscore: 4.2
Maandpremie: 5  
Eigen risico: 5  
Dekking: 5  
Klantenservice: 1  
Voorwaarden: 5  
Totaalscore: 4.2
Door René op woensdag 20 februari 2019 over UMC Zorgverzekering

klantenservice geeft vage en onduidelijke antwoorden die achteraf makkelijk te weerleggen zijn (ondeskundig/incompetentie ?)
schriftelijke vragen zijn niet meer mogelijk via mail vanwege de antwoorden die bindend zijn of onjuist.

Nooit meer Totaalscore: 4.6
Maandpremie: 7  
Eigen risico: 6  
Dekking: 6  
Klantenservice: 2  
Voorwaarden: 2  
Totaalscore: 4.6
Door Dick op zondag 6 januari 2019 over ZEKUR Zorgverzekering

Op 29 december ontving ik een brief met dagdatum 19 december erop vermeld (dus lekker in het verleden gedateerd) met daarin de mededeling dat mijn ziekenhuis NIET gecontracteerd is. En daar moest ik het mee doen; ik kan dus ineens niet meer naar mijn vaste ziekenhuis, tenzij ik een duurder pakket afsluit. Opzeggen kon niet meer, het jaar was voorbij.

Zekur heeft wat mij betreft niet voldaan aan de informatieplicht. Ze beroepen zich op mijn onderzoeksplicht; ergens ik november herb ik een vrij willekeurige email ontvangen met daarin onderin een link 'Bekijk de wijzigingen voor 2019' zeg maar. Geen duidelijke call to action om te controleren of jouw ziekenhuis gecontracteerd is.

Ik heb hiervoor de rechtsbijstand ingeschakeld en ze gaven mij gelijk. Echter is de Wet op een aantal punten wat vaag waardoor een procedure lastig zal zijn.

Jammer, dat samen gaan met delta lloyd en veel hogere zorgpremie Totaalscore: 6.6
Maandpremie: 5  
Eigen risico: 7  
Dekking: 7  
Klantenservice: 7  
Voorwaarden: 7  
Totaalscore: 6.6
Door SDS op zondag 30 december 2018 over Nationale Nederlanden Zorgverzekering

Ik moet heel eerlijk zeggen dat ik de zorgverzekering van NN aan de te dure kant vind worden voor wat je ervoor terugkrijgt. Nu is het wel zo dat de inhoud van iedereens zorgverzekering kleiner word terwijl de kosten hoger worden, bij NN is het alleen wel wat extra buitenproportioneel. Komend jaar gooien ze de premie 9 euro per maand(!) omhoog vergeleken met dit jaar en gaan ze ook nog eens onder 1 dak verder met delta lloyd(!!). Dat laatste is voor mij de grootste afknapper en ook de reden waarom ik mijn zorg elders ben gaan zoeken. Hadden ze een gemiddelde verhoging van de premie aangekondigd en geen plannen om met 1 van de slechtste financiele dienstverleners van NL samen te gaan, dan zou ik er waarschijnlijk voor hebben gekozen om te blijven. Misschien overdrijf ik en valt de impact van delta lloyd wel mee op de kwaliteit van NN, ik ga het er echter niet op wagen.

De zorgverzekering van Fbto is zeker een aanrader Totaalscore: 8.2
Maandpremie: 9  
Eigen risico: 8  
Dekking: 8  
Klantenservice: 8  
Voorwaarden: 8  
Totaalscore: 8.2
Door F.van Dijk op woensdag 26 december 2018 over FBTO Zorgverzekering

Fbto is voordelig in de prijs van de zorgverzekering, helder in de voorwaarden en meer dan prima in de klantenservice.

De basisverzekering van Fbto á € 109,95 per maand bestaat standaard uit een naturaverzekering. Volgens gegevens van grote websites is ruim 80% van de mensen op zoek naar een naturapolis, dus zal deze voor de meeste mensen voldoen. Voor € 7,55 extra per maand wordt de verzekering omgezet in een restitutiepolis. Zowel op het gebied van naturapolissen als restitutiepolissen behoort Fbto hiermee tot de goedkoopste zorgverzekeraars.

Naast lage lasten biedt Fbto nog enkele voordelen die niet per se aanwezig zijn bij zorgverzekeraars, zoals zelf bepalen wanneer je de zorgpremie betaalt, een extra hoge korting als je voor € 885 eigen risico kiest (€ 22 per maand korting, gemiddeld ligt deze korting veel lager). Je kan er ook nog voor kiezen om eigen risico in termijnen te betalen. Fbto houdt er dus sterk rekening mee dat mensen die het best wel krap hebben, hier en daar wel een goede regeling kunnen gebruiken om niet in de schulden te komen.

Naar mijn idee zijn de aanvullende pakketten van Fbto ook van hoge kwaliteit terwijl de prijs ruim onder het gemiddelde ligt voor o.a. fysiotherapie, tandzorg en alternatieve geneeswijzen. Ik ben echter verre van een specialist op dit gebied.

Ik ben sinds 2 jaar klant bij Fbto, ik bekijk de producten van de concurrenten jaarlijks voor eventuele besparingen, tot nu toe zonder succes!

Administratie eigen risico mag wat sneller Totaalscore: 7.2
Maandpremie: 7  
Eigen risico: 7  
Dekking: 7  
Klantenservice: 7  
Voorwaarden: 8  
Totaalscore: 7.2
Door Cornelis op zondag 16 december 2018 over Univé Zorgverzekering

Inmiddels is het maanden geleden dat ik een kleine ingreep moest ondergaan in het ziekenhuis. Het was mijn verwachting dat Unive snel duidelijkheid zou geven wat betreft de kosten, omdat ik natuurlijk graag zou weten hoeveel eigen risico ik moet gaan betalen. Inmiddels zitten we bijna in het nieuwe jaar en heb ik nog steeds geen bericht ontvangen over de te betalen rekening. Met Unive bellen heeft ook niks geholpen, "dat kan even duren" zeggen ze dan. Verder vind ik Unive een top zorgverzekeraar, met nooit enige problemen. Ik kan me ook niet herinneren dat ik ooit zo lang heb moeten wachten op een rekening. Inzicht in het eigen risico is wel een verbeterpuntje geworden voor ze.

De ingreep betrof het verwijderen van een verdachte moedervlek. Dit heb ik al eerder moeten laten doen, maar dan deed de huisarts het zelf en betaalde ik daar geen eigen risico over (niet voor de ingreep zelf, wel voor het lab onderzoek). Deze keer moest het door de dermatoloog gedaan worden, inclusief lab onderzoek, dus maak ik me al lange tijd zorgen over de hoogte van de persoonlijke rekening.

Bovenstaande terzijde, blijf ik in 2019 gewoon verzekerd bij Unive.

Slechte bemiddeling bij onterechte declaratie Totaalscore: 1.8
Maandpremie: 3  
Eigen risico: 1  
Dekking: 2  
Klantenservice: 1  
Voorwaarden: 2  
Totaalscore: 1.8
Door Niels op vrijdag 14 december 2018 over AnderZorg Zorgverzekering

Dit jaar problemen gehad met mijn vorige tandarts. Uiteindelijk van de inspectie en ANT gelijk gekregen. Bij een onterechte declaratie doet AnderZorg te weinig voor zijn klanten. Omdat de tandarts geen contract had heeft AnderZorg na wat bellen en mailen de handdoek in de ring gegooid.

Betaalbaar, basispremie onder de 100 euro, mobiele mogelijkheden Totaalscore: 7.4
Maandpremie: 8  
Eigen risico: 8  
Dekking: 7  
Klantenservice: 7  
Voorwaarden: 7  
Totaalscore: 7.4
Door Kees v. Houten op zaterdag 24 november 2018 over Just Zorgverzekering

Zojuist mijn overstap ingediend bij Just; ze bieden de drie dingen waar ik het meest naar op zoek was: relatief betaalbare premie, uitgebreide mobiele app en voldoende afspraken met de zorgverleners in mijn directe omgeving. App de dokter schijnt ook een erg goede aanvulling te zijn van de zorgverzekering.

Ik heb gekozen voor het maximale eigen risico van 885 euro. Dit verlaagt de basispremie met 17,50 euro naar 95,70. Voeg daar Just Smile á 8,20 euro aan toe en ik kom op 103,90 euro per maand.

Just behoort ongetwijfeld tot de goedkoopste zorgverzekeraars. Ik heb geen enorm zorgwekkende berichten gelezen over de kwaliteit van de service die ze bieden, maar als ik op 2014, 2015, 2016, 2017 en (tot en met vandaag) 2018 mag vertrouwen, dan zal ik ze toch niet nodig hebben.

Uitstekende zorgverzekering voor ouderen, wat minder voor jongeren Totaalscore: 7.8
Maandpremie: 6  
Eigen risico: 8  
Dekking: 8  
Klantenservice: 9  
Voorwaarden: 8  
Totaalscore: 7.8
Door Evelien Hoeks op zondag 18 november 2018 over Zilveren Kruis Zorgverzekering

Zilveren Kruis is absoluut een goede keuze voor wie op zoek is naar een zorgverzekering met hoge kwaliteit. Door de jaren heen heb ik twee of drie keer (ziekenhuis)zorg nodig gehad met een feilloze service van Zilveren Kruis haar kant. De dekking is goed, de voorwaarden zijn goed, en de klantenservice is uitstekend. Voor mij is het persoonlijk minder interessant geworden om bij Zilveren Kruis te blijven omdat haar premie met 7.50 euro per maand omhoog gaat terwijl ik zo weinig zorg nodig heb, dat ik toch maar eens moet gaan kijken naar goedkopere opties. Dat gezegd hebbende, zou ik Zilveren Kruis aan blijven raden aan personen die wel jaarlijks door hun eigen risico heen gaan en uitstekende service verwachten bij de zorg die zij nodig hebben. Vooral voor de oudere doelgroepen zou Zilveren Kruis dus wel een goede fit zijn terwijl gezonde jongeren beter af zijn bij een zorgverzekeraar met een meer betaalbare maandpremie, eventueel in combinatie met een hoger of zelfs maximaal eigen risico. Ik ben pas een dag bezig met het vergelijken van de zorgverzekeringen van volgend jaar en heb nu al door dat ik met gemak 15-25 euro per maand kan besparen door het roer om te gooien.

Teleurgesteld in de extreme verhoging van de premie Totaalscore: 6.4
Maandpremie: 4  
Eigen risico: 7  
Dekking: 7  
Klantenservice: 7  
Voorwaarden: 7  
Totaalscore: 6.4
Door Needoei op maandag 12 november 2018 over De Friesland Zorgverzekering

Wat een lachertje dat een regionale zorgverzekeraar haast de duurste zorgverzekering van het land heeft. Ik ben zeker niet van plan om die extra 9 euro per maand over te maken naar een verzekeraar die in essentie alleen afspraken hoeft te maken met plaatselijke zorgaanbieders en zo de kosten juist lager zou moeten kunnen houden dan landelijke zorgverzekeraars. Ik heb altijd een goede mening gehad over de service van de Friesland maar het moge duidelijk zijn dat het laag houden van de premie niet onder de prioriteiten valt. Iets duurder wil ik wel betalen, veel duurder niet!

Het aantal zorgverzekering ervaringen is groot, met name vanwege het feit dat we hier relatief veel mee te maken hebben. Hoe gaat de zorgverzekeraar om met het eigen risico, heeft u bijvoorbeeld de mogelijkheid dit vaak relatief hoge bedrag in termijnen te betalen? Is een zorgverzekeraar duidelijk over de eigen bijdrage die u dient te leveren en hoe zit het met de dekking in verschillende ziekenhuizen en bij diverse zorgaanbieders? U kunt de zorgverzekering ervaringen onder andere gebruiken om na te gaan of de verzekeraar hier goed duidelijk over is, zodat u weet waar u aan toe bent.

Op het moment dat u de zorgverzekering ervaringen wilt vergelijken is het in ieder geval verstandig om goed na te gaan of anderen een basisverzekering of een aanvullende dekking hebben afgesloten. De inhoud van de basisverzekering is bij iedere verzekeraar gelijk, waardoor u zich vooral dient te richten op de service, de betrouwbaarheid en bijvoorbeeld de contracten met ziekenhuizen en zorgverleners. Op die manier kunt u de zorgverzekering ervaringen goed beoordelen, om op basis daarvan een keuze te maken.

Daarnaast is het binnen de zorgverzekering ervaringen verstandig om na te gaan in hoeverre u de mogelijkheid heeft om online declaraties op te geven, of tussentijds de dekking kunt wijzigen of hoe u contact op kunt nemen met de klantenservice. Kunt u snel een reactie verwachten en zorgt de zorgverzekeraar voor een vlotte uitbetaling van voorgeschoten nota’s? Dit zijn interessante elementen binnen de zorgverzekering ervaringen, die u kunt gebruiken bij uw keuze.

1 2 3 ... 18 19 20 ... 36 37 38 Volgende 10 »
Ons pand Verzekeraar.nl
Vergelijk, kies en bespaar
Contact
Over Verzekeraar.nl:
Zij gingen u voor

Aantal vergelijkingen
door bezoekers in de
afgelopen 7 dagen:

12072
Vergelijk op Verzekeraar.nl o.a.: Monuta ANWB Ohra Inshared Centraal Beheer Achmea Unive Hema