Anderzorg Basis

AnderZorg Zorgverzekering 2018

 • Zorgpremie: Vanaf € 102,00 p/m
 • Prijs / kwaliteit:
  Anderzorg Basis
  7.2
  Maandpremie: 8.3  
  Eigen risico: 7.2  
  Dekking: 6.9  
  Klantenservice: 6.7  
  Voorwaarden: 6.9  
  Totaalscore: 7.2
  (37 stemmen)
Verzekeraar.nl Award: Goedkoopste zorgverzekering

Deze verzekering is per maand € 6,12 goedkoper dan de gemiddelde zorgverzekering op Verzekeraar.nl.


Vergelijk alle Zorgverzekeringen op prijs
Informatie over Zorgverzekering van AnderZorg


Basisverzekering
Pakket naam: Anderzorg Basis
Beschrijving: Met de basisverzekering van AnderZorg bent u in 2017 verzekerd voor € 102,- per maand bij een eigen risico van € 385,-. Door het eigen risico vrijwillig te verhogen kan de premie omlaag worden gebracht naar € 78,- per maand.

Klanten stellen hun zorgverzekering van AnderZorg zelf samen door te kiezen uit een groot aanbod aanvullende verzekeringen. Afhankelijk van wat de klant nodig heeft, kan er gekozen worden voor AnderZorg Budget, AnderZorg Jong, AnderZorg Extra of AnderZorg Tand.
Doelgroep: Iedereen
Hulp bij overstappen:  
Samenvatting:
 • Al 7 jaar op rij de één van de goedkoopste premies van NL
 • Stel uw vragen online, waar en wanneer u wilt
 • Declareer eenvoudig met de app
 • U kunt naar uw eigen huisarts en tandarts


Kosten
Eigen risico: € 385,00
Maandpremie: € 102,00


Dekking
Extra informatie: Als je naar een zorgaanbieder wilt, met wie AnderZorg geen afspraken heeft gemaakt dan betaal je waarschijnlijk een deel van de rekening zelf. Ook moet je dan de rekening vooraf zelf betalen. Overleg daarom van tevoren altijd met AnderZorg. Dan kom je niet voor verrassingen te staan.
Vrije zorgkeuze?: Beperkt
Vraag en antwoord

0
kraamzorg Gevraagd door Ilse Hol op donderdag 10 augustus 2017 over Zorgverzekering
Beantwoord deze vraag
Mijn vraag was of er kraamzorg in me pakket zit?
En ik heb geen pasje van jullie binnen gekregen.
1
Wat is een Europese zorgkaart en wanneer krijg ik deze? Gevraagd door Verzekeraar.nl op woensdag 26 september 2012 over Zorgverzekering
Beantwoord deze vraag


Antwoorden:
De Europese zorgkaart wordt in heel Europa geaccepteerd door zorgverleners. Afhankelijk van de wetgeving in het land waar u verblijft is de zorg gratis toegankelijk, of dient u een eigen bijdrage te betalen. In dat laatste geval is het van belang om de rekeningen en doktersvoorschriften goed te bewaren en op te sturen naar Anderzorg. U kunt de Europese zorgkaart aanvragen door online uw gegevens in te voeren, op de site van Anderzorg: http://www.anderzorg.nl/web/Consumenten/Klantenservice/EuropeseZorgkaart.htm Door Verzekeraar.nl op woensdag 26 september 2012
1
Blijf ik bij Anderzorg verzekerd als ik in het buitenland ga werken? Gevraagd door Verzekeraar.nl op woensdag 26 september 2012 over Zorgverzekering
Beantwoord deze vraag


Antwoorden:
Het is mogelijk om u het eerste jaar te verzekeren bij Anderzorg. Vanaf dat moment hangt die mogelijkheid sterk af van uw persoonlijke situatie. Het is in dat geval verstandig om contact op te nemen met AnderZorg en te vragen naar de mogelijkheden om de zorgverzekering in Nederland door te laten lopen. Door Verzekeraar.nl op woensdag 26 september 2012
1
Hoe snel moet ik nota's declareren bij Anderzorg? Gevraagd door Verzekeraar.nl op woensdag 26 september 2012 over Zorgverzekering
Beantwoord deze vraag


Antwoorden:
Nota’s kunnen gedurende 3 jaar worden gedeclareerd bij Anderzorg, waardoor u ruim de tijd heeft om een rekening in te dienen. De looptijd van 3 jaar gaat gelden op het moment dat u de factuur heeft ontvangen, dus er wordt gerekend met de factuurdatum. Indien u de nota binnen 3 jaar opstuurt zal deze worden vergoed door Anderzorg. Door Verzekeraar.nl op woensdag 26 september 2012
Deel uw ervaring over de AnderZorg Zorgverzekering op Verzekeraar.nl

Op Verzekeraar.nl kunt u uw eigen ervaring (bv een klacht) met een verzekering publiceren. Vul hieronder het formulier in en stuur de ervaring naar ons toe. Wij zorgen er dan voor dat deze gepubliceerd wordt.

Velden gemarkeerd met een * dient u verplicht in te vullen.

iPad actie Maak kans op een iPad 3!
Deel uw ervaring over een verzekeraar op Verzekeraar.nl en maak automatisch kans op een iPad 3.

Actievoorwaarden
Algemeen
Verzekeraar:*
 
Verzekering:*
 
Beoordeling
 (1 = slechtste score, 10 = beste score)
  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Maandpremie:*
Eigen risico:*
Dekking:*
Klantenservice:*
Voorwaarden:*
Toelichting (niet verplicht)
Omschrijf uw ervaring:
Vat uw ervaring in 1 regel samen:
Persoonlijk
Uw naam:*
Uw naam wordt wel bij de ervaring getoond
Uw e-mailadres:*
Uw e-mailadres wordt niet bij de ervaring getoond
 

 
 
Reviews met AnderZorg
Sorteer op:

Er is door consumenten in totaal 37x gestemd en er zijn 34 recencies geschreven over AnderZorg.

Goed verzekerd én tegen een laag tarief Totaalscore: 8.2
Maandpremie: 9  
Eigen risico: 8  
Dekking: 8  
Klantenservice: 8  
Voorwaarden: 8  
Totaalscore: 8.2
Door Sander Schouten op dinsdag 10 oktober 2017 over AnderZorg Zorgverzekering

Anderzorg heeft onze aandacht getrokken door de goede verhouding in positieve reviews en de lage zorgpremies. Na enig onderzoek bleek ook dat de basisverzekering en aanvullende dekkingen netjes in elkaar gezet waren (vanzelfsprekend, want anders zouden ze natuurlijk ook niet zoveel positief gestemde klanten hebben). Verzekeraar.nl vermeld dat Anderzorg een "6 euro lagere premie" heeft dan de gemiddelde zorgverzekeraar. Dat komt ook grofweg in de buurt van wat wij vóór Anderzorg betaalden (dat was ook vóór de premies verhoogd werden door alle zorgverzekeraars). Mijn vrouw heeft het hele jaar door rond de 80 euro per maand betaald door het eigen risico naar ruim 800 euro te verhogen. Ze heeft ook gelukkig geen zorg gebruikt buiten de huisarts om. Ik heb zelf gezondheidsklachten waardoor een basispakket met maximaal eigen risico helaas onlogisch zou zijn, maar daardoor ben ik wel in staat mij aan te sluiten bij de positieve ervaringen over Anderzorg; ik ben telkens goed geholpen door de app en klantenservice van deze verzekeraar.

De maandpremie is lager dan de rest, dat is voor mij het belangrijkst. Totaalscore: 8.2
Maandpremie: 9  
Eigen risico: 8  
Dekking: 8  
Klantenservice: 8  
Voorwaarden: 8  
Totaalscore: 8.2
Door JohanF op woensdag 27 september 2017 over AnderZorg Zorgverzekering

2017 was het zesde jaar op rij waar ik niet 1 keer gebruik heb hoeven maken van de zorgverzekering. Voor mij is dat reden genoeg om jaarlijks te kiezen voor de goedkoopste zorgverzekering om zo niet mijn geld te verspillen aan een verplichte verzekering. In 2017 bood Anderzorg de goedkoopste basisverzekering, mocht dat in 2018 weer het geval zijn, dan ben ik volledig bereid om mijn contract bij hen te verlengen.

Ik had graag meer informatie willen geven over de afhandeling bij / aanvullende verzekeringen van Anderzorg, maar ik heb zelfs geen extra dekking afgesloten voor fysio, werelddekking of tandheelkunde. Ik sport voldoende in mijn vrije tijd waardoor fysio nergens voor nodig is en daarnaast is het voor mij goedkoper om zelf de periodieke controle bij de tandarts te vergoeden voor circa 50 euro per jaar dan het hele jaar door tien euro per maand bij te leggen voor een aanvullende zorgverzekering = 120 euro.

Prima verzekering met voldoende persoonlijke keuze Totaalscore: 8.2
Maandpremie: 8  
Eigen risico: 8  
Dekking: 7  
Klantenservice: 9  
Voorwaarden: 9  
Totaalscore: 8.2
Door MCM Zwarts V Schie op dinsdag 5 september 2017 over AnderZorg Zorgverzekering

prima verzekering met voldoende persoonlijke keus

Goed bereikbaar en blijft goedkoper dan de rest Totaalscore: 7.8
Maandpremie: 9  
Eigen risico: 9  
Dekking: 7  
Klantenservice: 7  
Voorwaarden: 7  
Totaalscore: 7.8
Door Anna.T op dinsdag 27 december 2016 over AnderZorg Zorgverzekering

Ondanks dat de premies in 2017 bij alle zorgverzekeraars flink omhoog gaan, doet het ons goed te zien dat Anderzorg de goedkoopste basis zorgverzekering aan blijft bieden.

In 2011 hebben we onze zorgverzekeringen overgebracht naar Anderzorg. Sinds die tijd hebben we nog geen enkele klacht over de diensten, dekkingen en vergoedingen van de verzekeraar.

Wel jammer is dat het betalen van de premie per kwartaal, halfjaar of jaar, in principe geen enkel voordeel oplevert. Ze geven maar 1% korting in de eerste 2 situaties en 2% korting als je per jaar betaalt. Dan heb je het gewoon over bedragen die het eerder onaantrekkelijk dan aantrekkelijk maken. Ook is een collectiviteitskorting niet mogelijk. Wel weer fijn is om het eigen risico van 385 euro gespreid te kunnen betalen, over een periode tot 10 maanden.

Verder is Anderzorg uitstekend bereikbaar. Van facebook tot twitter tot whatsapp, e-mail en telefoon, kies je favoriet en je kunt de klantenservice best snel bereiken.

Goede snelle service en goede prijs voor zorgverzekering Totaalscore: 8.0
Maandpremie: 10  
Eigen risico: 7  
Dekking: 7  
Klantenservice: 8  
Voorwaarden: 8  
Totaalscore: 8.0
Door Angela op dinsdag 6 december 2016 over AnderZorg Zorgverzekering

Ik ben al jaren tevreden bij anderzorg. Ze zijn duidelijk, overzichtelijk en eenvoudig te begrijpen. Ik heb alleen positieve ervaringen met hun service, ze handelen alles snel af, zijn goed bereikbaar, doen wat je van ze mag verwachten.

In 2017 mag anderzorg er opnieuw op rekenen dat ik klant bij ze blijf. Ze zijn in verhouding met andere zorgverzekeraars goedkoper dan ooit en waarom zou ik weg gaan als ik weet dat de service en zorgverzekering zelf volledig naar mijn zin zijn?

Geen spijt van overstap naar goedkopere zorgverzekering van AnderZorg Totaalscore: 7.4
Maandpremie: 9  
Eigen risico: 7  
Dekking: 7  
Klantenservice: 7  
Voorwaarden: 7  
Totaalscore: 7.4
Door Victor op woensdag 30 november 2016 over AnderZorg Zorgverzekering

AnderZorg is een internetverzekeraar die de kosten voor haar zorgverzekering laag kan houden vanwege het feit dat zij het meeste via het internet regelt.
Als iemand die altijd mailt of indien beschikbaar chat in plaats van belt, vind ik het allemaal wel prima. Ik kan geen ervaringen melden wat de telefonische klantenservice betreft.
Ik ben AnderZorg zelf op het spoor gekomen door sites als verzekeraar.nl en independer.nl door te bladeren. De ervaringen met AnderZorg waren meer dan positief genoeg om de beslissing te maken om toch over te stappen.
In eerste instantie was ik niet overtuigd dat overstappen naar deze goedkopere zorgverzekering wel goed uit zou pakken, maar die twijfels zijn allang verleden tijd!

Al honderden euro's bespaard door mijn overstap naar Anderzorg Totaalscore: 8.4
Maandpremie: 9  
Eigen risico: 9  
Dekking: 8  
Klantenservice: 8  
Voorwaarden: 8  
Totaalscore: 8.4
Door Marijke op dinsdag 29 november 2016 over AnderZorg Zorgverzekering

Drie jaar geleden met nog steeds heel veel tevredenheid overgestapt naar Anderzorg omdat ik de hoge kosten bij mijn vorige zorgverzekeraar goed zat was. Per jaar bespaarde ik destijds al zo'n 150 euro door over te stappen en nu zit het verschil zelfs boven de 200 euro. Het bijzondere is ook nog dat ik helemaal geen belangrijke dingen heb in hoeven leveren en wel heel veel bespaar. Het enige merkbare verschil zit in de premie dus kan ik niet zeggen dat ik ook maar een moment spijt heb gehad van mijn overstap naar de zorgverzekering van Anderzorg.

Anderzorg tip een vriend kan leuk zijn. Alles online te regelen. Totaalscore: 7.6
Maandpremie: 9  
Eigen risico: 7  
Dekking: 7  
Klantenservice: 8  
Voorwaarden: 7  
Totaalscore: 7.6
Door Jantiene op zaterdag 26 november 2016 over AnderZorg Zorgverzekering

Bij vragen per e-mail reageert Anderzorg altijd binnen 2 werkdagen. Door de huisarts voorgeschreven medicijnen en gebitscontrole declareren is ook vlekkeloos verlopen.

Met de actie tip een vriend maakt Anderzorg het ook leuk en de moeite waard om anderen zich aan te laten melden voor hun zorgverzekering. Aangezien ik zelf goede ervaringen heb met de zorgverzekering van Anderzorg heb ik daar geen problemen mee. Per afgesloten zorgverzekering ontvangt de nieuwe klant € 20,- terwijl ik ook € 20,- ontvang. Er zit geen limiet op het aantal personen dat je kunt verwijzen en voor elke 3e persoon ontvang je een dubbele beloning.

Verder vind ik het een groot voordeel dat zoveel bij Anderzorg via het internet geregeld kan worden. Ik heb nog nooit met ze aan de telefoon hoeven hangen of op bezoek gemoeten bij een kantoor.

Bespaar als gezin honderden euro's per maand op de zorgverzekering! Totaalscore: 7.8
Maandpremie: 9  
Eigen risico: 9  
Dekking: 7  
Klantenservice: 7  
Voorwaarden: 7  
Totaalscore: 7.8
Door Van der Horst op donderdag 24 november 2016 over AnderZorg Zorgverzekering

Anderzorg is ideaal voor (grote) gezinnen die weinig tot nooit ziek zijn. De meerderheid van ons huishouden is 18+ en moet daarom ook elke maand de zorgpremie ophoesten. Als je alle personen bij elkaar optelt dan loopt de besparing per maand ook in rap tempo op! Per maand gaat het om tientallen euro's, wat per jaar enkele honderden euro's inhoudt.

Ook wanneer er wel zorg nodig blijkt, is Anderzorg geen moeilijke zorgverzekeraar. Eigen risico betaal je (helaas) altijd, maar verder doet Anderzorg niet moeilijk en hebben ze een voldoende aantal zorgverleners in de buurt gecontracteerd zodat er door ons niks zelf betaald hoeft te worden. Zo blijft de besparing waar het hoort: in onze eigen zak!

Anderzorg is goedkoop maar je moet wel zelf veel regelen Totaalscore: 6.8
Maandpremie: 9  
Eigen risico: 5  
Dekking: 6  
Klantenservice: 8  
Voorwaarden: 6  
Totaalscore: 6.8
Door Willem Kouwer op woensdag 3 februari 2016 over AnderZorg Zorgverzekering

Vooral goedkope zorgverzekeraar waarbij je veel zelf moet regelen.
Veel moet je online zelf doen.
Declaraties gaan wel erg rap. Het geld staat snel op je rekening.

Ik heb geregeld met deze verzekeraar temaken gehad en ze hebben me altijd keurig geholpen.

De dekking is niet zo uitgebreid, maar dat kan je ook niet verwachten van zo'n goedkope verzekeraar.

Handige informatie Dit is de goedkoopste zorgverzekering op Verzekeraar.nl Er zijn 10 zorgverzekeringen die beter scoren dan deze. Bekijk ze hier
Vergelijk premies & voorwaarden

Selecteer hieronder maximaal 2 producten en klik op de button "Vergelijken".

Vergelijk allemaal
Ons pand Verzekeraar.nl
Vergelijk, kies en bespaar
Contact
Over Verzekeraar.nl:
Zij gingen u voor

Aantal vergelijkingen
door bezoekers in de
afgelopen 7 dagen:

15394
Vergelijk op Verzekeraar.nl o.a.: Monuta ANWB Ohra Inshared Centraal Beheer Achmea Unive Hema