FBTO Restitutiepolis

FBTO Zorgverzekering 2017

 • Zorgpremie: Vanaf € 108,50 p/m
 • Prijs / kwaliteit:
  7.1
  Maandpremie: 7.8  
  Eigen risico: 7.3  
  Dekking: 7.0  
  Klantenservice: 6.5  
  Voorwaarden: 7.0  
  Totaalscore: 7.1
  (13 stemmen)
Informatie over Zorgverzekering van FBTO


Basisverzekering
Pakket naam: FBTO Restitutiepolis
Beschrijving: Met de voordelige restitutiepolis van FBTO geniet u van vrije zorgkeuze voor slechts € 108,50 per maand en betaalt u niet meer dan het verplichte eigen risico van € 385,-. Kiest u wel voor vrijwillig eigen risico dan kan de premie per maand ruim € 20,- per maand goedkoper (€ 87,67 p/m).

Klanten van FBTO kunnen het hele jaar door besluiten om toch een aanvullende dekking te activeren, zoals voor zorg in het buitenland, orthodontie, gezinsplanning en alternatieve geneeswijzen. De aanvullende modules 'Tand' en 'Spieren en Gewrichten' kunnen alleen tijdens het afsluiten van de FBTO zorgverzekering gekozen worden.
Doelgroep: Iedereen
Hulp bij overstappen:  
Samenvatting:
 • Basisverzekering € 108,50 per maand. Of € 87,67 met maximaal vrijwillig eigen risico van € 885,-.
 • Aanvullende modules kun je het hele jaar door aanzetten.
 • Je betaalt niet voor een uitgebreid aanvullend pakket.
 • Kies je eigen zorgverlener​.


Kosten
Eigen risico: € 385,00
Maandpremie: € 108,50


Dekking
Extra informatie: 100% vergoed van het wettelijke of gangbare tarief bij alle zorgverleners zonder contract.
Vrije zorgkeuze?:  
Vraag en antwoord

1
Wat zijn de voordelen van een zorgverzekering bij FBTO? Gevraagd door Verzekeraar.nl op woensdag 26 september 2012 over Zorgverzekering
Beantwoord deze vraag


Antwoorden:
U profiteert met een zorgverzekering bij FBTO van drie grote voordelen. Dit zijn een lage basispremie (deze bedroeg €96,75 per maand in 2012), de mogelijkheid om aanvullende modules per maand aan of uit te zetten en de mogelijkheid om zowel aanvragen, wijzigingen en declaraties online door te geven. U kiest op die manier voor een voordelige zorgverzekering, die op een heel flexibele manier voor u in elkaar is gezet. Door Verzekeraar.nl op woensdag 26 september 2012
1
Heeft FBTO contracten met zorgverleners? Gevraagd door Verzekeraar.nl op woensdag 26 september 2012 over Zorgverzekering
Beantwoord deze vraag


Antwoorden:
Ja, FBTO heeft contracten met een groot aantal verschillende zorgverleners. Het gaat dan om huisartsen en ziekenhuizen, maar daarnaast bijvoorbeeld ook om GGZ-zorgverleners, logopedisten en fysiotherapeuten. Wat dat betreft heeft u meer dan voldoende keuze tussen zorgverzekeraars, zelfs binnen de naturapolis. Uiteraard kunt u er ook voor kiezen om een andere zorgverlener in te schakelen, waarbij FBTO de kosten betaalt van wat de zorg kost in de markt. Door Verzekeraar.nl op woensdag 26 september 2012
1
Biedt FBTO ook pakketkorting op de zorgverzekering icm andere verzekeringen? Gevraagd door Verzekeraar.nl op woensdag 26 september 2012 over Zorgverzekering
Beantwoord deze vraag


Antwoorden:
FBTO rekent een scherpe premie voor de zorgverzekering. Indien u meerdere verzekeringen afsluit bij deze verzekeraar profiteert u van het feit dat u goed verzekerd bent en dat u daarnaast ook nog eens een scherpe premie betaalt. Een verdere korting op de premie is dus niet nodig, aangezien u al flink kunt besparen. Door Verzekeraar.nl op woensdag 26 september 2012
Deel uw ervaring over de FBTO Zorgverzekering op Verzekeraar.nl

Op Verzekeraar.nl kunt u uw eigen ervaring (bv een klacht) met een verzekering publiceren. Vul hieronder het formulier in en stuur de ervaring naar ons toe. Wij zorgen er dan voor dat deze gepubliceerd wordt.

Velden gemarkeerd met een * dient u verplicht in te vullen.

iPad actie Maak kans op een iPad 3!
Deel uw ervaring over een verzekeraar op Verzekeraar.nl en maak automatisch kans op een iPad 3.

Actievoorwaarden
Algemeen
Verzekeraar:*
 
Verzekering:*
 
Beoordeling
 (1 = slechtste score, 10 = beste score)
  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Maandpremie:*
Eigen risico:*
Dekking:*
Klantenservice:*
Voorwaarden:*
Toelichting (niet verplicht)
Omschrijf uw ervaring:
Vat uw ervaring in 1 regel samen:
Persoonlijk
Uw naam:*
Uw naam wordt wel bij de ervaring getoond
Uw e-mailadres:*
Uw e-mailadres wordt niet bij de ervaring getoond
 

 
 
Reviews met FBTO
Sorteer op:

Er is door consumenten in totaal 13x gestemd en er zijn 12 recencies geschreven over FBTO.

Activeer de modules wanneer nodig en bespaar flink in maandpremies Totaalscore: 7.6
Maandpremie: 9  
Eigen risico: 7  
Dekking: 7  
Klantenservice: 7  
Voorwaarden: 8  
Totaalscore: 7.6
Door Rob op maandag 28 november 2016 over FBTO Zorgverzekering

Voor een restitutiepolis met vrije keuze voor zorgverleners heeft FBTO een relatief gezien goedkope zorgverzekering in het aanbod. Dit is samen met de flexibele modules een enorm voordeel omdat ik elk jaar kan beginnen met de basisverzekering en goedkoopst mogelijke maandelijkse premie en dit naar behoefte kan uitbreiden wanneer ik extra dekking nodig heb vanuit de zorgverzekering. Enig punt waar ik in dat geval rekening mee dien te houden is dat ik de modules zo laat mogelijk in het jaar activeer omdat deze alleen weer uitgezet kunnen worden vlak voordat de zorgverzekering wordt verlengd naar het volgende jaar. Ik ga bijvoorbeeld 1 keer per jaar naar de tandarts en time de activatie van de tand-module daarom pas rond die tijd om zodoende niet het hele jaar door voor een overbodige aanvullende module te hoeven betalen. Voor mij is de werking van de modules van FBTO tot nu toe financieel heel gunstig geweest en het is nog steeds een vlak waar FBTO vrij uniek in is. Voor mij reden genoeg om de zorgverzekering gewoon te verlengen (en de aanvullende modules voor het begin van het jaar weer stop te zetten!) bij FBTO.

Even opletten met de modules en je komt een heel eind Totaalscore: 7.0
Maandpremie: 7  
Eigen risico: 7  
Dekking: 7  
Klantenservice: 7  
Voorwaarden: 7  
Totaalscore: 7.0
Door Lvp op zaterdag 26 november 2016 over FBTO Zorgverzekering

Ik heb slechts 1 klacht over mijn zorgverzekering bij fbto en dat heeft betrekking op de modules waarmee ze jaarlijks groots uitpakken.

De modules van fbto kunnen maandelijks INgeschakeld worden. Deze zullen vervolgens op de 1e van de volgende maand effectief worden. Het uitzetten gaat echter niet zoals fbto er jaren geleden reclame mee maakte. Uitzetten kan namelijk alleen als je de zorgverzekering verlengt naar het volgende jaar, dus medio november en december kunnen deze uitgezet worden.

Tegenwoordig is fbto een stuk duidelijker over de modules. Ondanks dat ik mn vingers er ooit aan gebrand heb, blijf ik positief over het idee en de werking van de modules. Ook ben ik van mening dat de modules in enkele gevallen aantrekkelijker zijn op het gebied van prijs/kwaliteit dan de aanvullende dekkingen die ik bij andere zorgverzekeraars tegenkom, zoals de module 'Tand' met vergoedingen van 100% voor een groot aantal behandelingen bij de tandarts.

Zodra je weet hoe het aan- en uitzetten van de modules werkt, zal je er ongetwijfeld voordeel uit kunnen halen.

Echte restitutieverzekering met veel vrijheid Totaalscore: 7.4
Maandpremie: 8  
Eigen risico: 7  
Dekking: 7  
Klantenservice: 7  
Voorwaarden: 8  
Totaalscore: 7.4
Door Geertje op vrijdag 25 november 2016 over FBTO Zorgverzekering

FBTO is voor mij aantrekkelijk omdat ze een echte restitutieverzekering aanbieden tegen een scherpe prijs. Ook is hun zorgverzekering flexibeler dan die van andere verzekeraars omdat er elke maand opnieuw gekozen kan worden voor de aanvullende modules. Tegenwoordig zie je dit bij steeds meer zorgverzekeraars maar hier was FBTO de eerste in. Ze lopen dus voor op andere verzekeraars, bieden veel vrijheid en een echte restitutieverzekering tegen een scherp maandtarief. Helemaal top dus

Afwijzing voor een operatie Totaalscore: 2.6
Maandpremie: 5  
Eigen risico: 5  
Dekking: 1  
Klantenservice: 1  
Voorwaarden: 1  
Totaalscore: 2.6
Door Mien op dinsdag 22 december 2015 over FBTO Zorgverzekering

Best een fijne zorgverzekering als je niets moet.
Heb al 3 x een afwijzing gehad voor een operatie, mijn internist vond de operatie noodzakelijk, kon anders alleen maar zieker worden.
FBTO gaf aan, "als een arts iets medisch noodzakelijk vind, wil het niet zeggen dat de FBTO het ook medisch noodzakelijk vind"
Heb de operatie op eigen kosten moeten laten uitvoeren. Dat deed zeer, vooral als je op forums leest dat lotgenoten wel de operatie vergoed hebben gekregen, uiteraard waren die elders verzekerd.

modules zijn echt top! Totaalscore: 8.0
Maandpremie: 8  
Eigen risico: 8  
Dekking: 8  
Klantenservice: 8  
Voorwaarden: 8  
Totaalscore: 8.0
Door Jesper op zondag 10 november 2013 over FBTO Zorgverzekering

Omdat mijn vrouw zwanger was toen, hebben we bewust gekeken naar de verschillende zorgverzekeringen. We zijn toen naar FBTO overgestapt. Dit ging allemaal heel goed dus dit geeft al vertrouwen. één van de hoofdredenen dat we naar FBTO zijn overgestapt is omdat je zelf modules aan en uit kan zetten. Dit is maandelijks te doen. WEl erg fijn dus dat je je niet voor jan met de korte achternaam verzekerd.

We hebben dus de module gezinsplanning aangezet, dit ziet er echt helemaal super uit. Je betaalt hierdoor echt nooit teveel, ik vind het best vreemd dat dit niet bij elke verzekering het geval is, maar wellicht gebeurt dit nog in de toekomst. We hebben tijdens het aanzetten van deze module ook een 9 maanden dagboek gekregen als cadeautje voor onze zwangerschap. Dat is leuk en onwijs attent. Hier scoor je gewoon punten mee.

Door deze modules is het een goede kwaliteit prijs verhouding en komt het menselijker over. Ook voel je je niet belazerd als klant omdat je haast altijd en overal veel te veel betaald. Dit is een blijver!

Handige informatie Er zijn 11 zorgverzekeringen goedkoper dan deze. Bekijk ze hier Er zijn 11 zorgverzekeringen die beter scoren dan deze. Bekijk ze hier
Vergelijk premies & voorwaarden

Selecteer hieronder maximaal 2 producten en klik op de button "Vergelijken".

Vergelijk allemaal
Ons pand Verzekeraar.nl
Vergelijk, kies en bespaar
Contact
Over Verzekeraar.nl:
Zij gingen u voor

Aantal vergelijkingen
door bezoekers in de
afgelopen 7 dagen:

16138
Vergelijk op Verzekeraar.nl o.a.: Monuta ANWB Ohra Inshared Centraal Beheer Achmea Unive Hema